Ухвала
від 08.03.2023 по справі 607/4398/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.03.2023 Справа №607/4398/23 1-кс/607/1533/2023

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організацією та транснаціональною злочинністю Тернопільської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням із заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організацією та транснаціональною злочинністю Тернопільської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у межах кримінального провадження №42021212050000016 від 18.05.2021р., розпочатого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, у якому просить надати дозвіл стороні обвинувачення на проведення обшуку в об`єкті нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності по 1/3 частині належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та в якому проживає ОСОБА_8 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також, виявлення та вилучення комп`ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документів, що підтверджують діяльність вказаного грального закладу, а також грошових коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, стільникових засобів зв`язку, за допомогою яких могла організовуватись діяльність незаконних гральних залів та предметів, які можуть мати важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження № 42021212050000016 від 18.05.2021р.

Як вбачається із клопотання, 28.02.2023р. ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 повідомлено про підозру у вчинені ними кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Приміщеннями, у яких здійснювалась незаконна діяльність, пов`язана з діяльністю гральних автоматів у м. Тернополі знаходяться по АДРЕСА_2 (підвальне приміщення), АДРЕСА_3 (нежитлове приміщення на 1-му поверсі), АДРЕСА_4 (нежитлове приміщення на 1-му поверсі).

Факт здійснення незаконної гральної діяльності доводиться протоколом від 11.11.2022 за наслідками проведеної негласної слідчої (розшукової) дії - контролем за вчиненням злочину, яким зафіксовано роботу грального закладу по АДРЕСА_2 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_3 та безпосередню участь вище вказаних осіб у функціонуванні, а також іншими матеріалами негласних слідчих дій.

Проведеним оглядом 11.01.2023р. у легковому транспортному засобі - марки «KIA», моделі «CERATO», синього кольору, д.н.з НОМЕР_1 , який на підставі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 належить ОСОБА_9 паспорт НОМЕР_3 , було вилучено договір оренди нежитлового приміщення, в якому в правому нижньому куті від вільного краю аркушу А4 в графі «Орендар» виконаний підпис чорнилом синього кольору, та проставлена печатка із наступною інформацією «Товариство з обмеженою відповідальністю ТРАФІКІНФОСЕЙЛ ін. 40342853».

Також проведеним допитом гр. ОСОБА_14 було встановлено, що приміщення загальною площею 190 м 2 , за адресою: АДРЕСА_4 , яке належить на праві приватної власності матері останнього ОСОБА_15 використовувалось згідно договору оренди від 01.08.2022 ТОВ «Трафікінфосейл» до 12.01.2023.

12.01.2023р. за вище вказаною адресою проведено обшук, в ході якого вилучено комп`ютерну техніку, після чого дана техніка яка вилучена за адресою: АДРЕСА_4 , була відправлена до Тернопільського НДЕКЦ та проведена судова комп`ютерно-технічна експертиза, під час якої було встановлено, що на персональних комп`ютерах, встановлено програмне забезпечення «Superomatic» та «iConnect» для доступу до азартних ігор.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_8 являється керівником ТОВ "ТРАФІКІНФОСЕЙЛ", код ЄДРПОУ 40342853.

Також встановлено, що ОСОБА_8 мав укладений договір публічної оферти з ПП «Колумбус» код ЄДРПОУ 21150086, щодо надання послуг з доступу до мережі інтернет, за адресою: АДРЕСА_4 .

В ході досудового розслідування, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження виникла необхідність в дослідженні та долучені до матеріалів кримінального провадження як речових доказів комп`ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документів, що підтверджують діяльність гральних закладів, чорнових записів з даного приводу, а також грошових коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, стільникових засобів зв`язку, за допомогою яких могла організовуватись діяльність незаконних гральних залів інших речей та предметів, які можуть мати доказове значення.

Комп`ютерна техніка з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документи, що підтверджують діяльність гральних закладів, чорнові записи з даного приводу, а також грошові кошти, отримані в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, стільникові засоби зв`язку за допомогою яких могла організовуватись діяльність незаконних гральних залів мають значення речових доказів у кримінальному провадженні можуть знаходитись за місцем проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, матеріалами кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_8 та інші особи вчиняли незаконні дії по організації та проведенні азартних ігор без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності з організації та проведення азартних ігор, що видається відповідно до закону, у зв`язку з чим, з метою повного дослідження всіх обставин злочинної діяльності вказаних осіб та запобігання зміни і знищення зазначених документів та відповідного програмного забезпечення (оскільки такі викривають їх у вчиненні правопорушень), є необхідність у їх встановленні та вилученні шляхом проведення обшуку. Разом з тим, звернення до ОСОБА_8 з вимогою про надання відповідних документів та програмного забезпечення або здійснення тимчасового доступу до них може призвести до їх втрати (приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження іншим особами, у володінні яких вони знаходяться).

Досудовим розслідуванням, в тому числі проведеними негласними слідчими (розшуковими) діями та відповідно до відомостей, отриманих від УКР ГУНП в Тернопільській області (лист №364/7/03-2023 від 08.03.2023) встановлено, що комп`ютерна техніка з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документи, що підтверджують діяльність гральних закладів, чорнові записи з даного приводу, а також грошові кошти, отримані в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, стільникові засоби зв`язку за допомогою яких могла організовуватись діяльність незаконних гральних залів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні можуть знаходитись за місцем проживання ОСОБА_8 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Підставою для проведення обшуку є матеріали кримінального провадження. Вищевикладене також підтверджується проведеними по кримінальному провадженні слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями.

Під час обшуку планується відшукати комп`ютерну техніку з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документи, що підтверджують діяльність гральних закладів, чорнові записи з даного приводу, а також грошові кошти, отримані в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, що мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

Таким чином є достатньо підстав вважати, що за місцем проживання ОСОБА_8 , за адресою: АДРЕСА_1 , знаходиться комп`ютерна техніка з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документи, що підтверджують діяльність гральних закладів, чорнові записи з даного приводу, а також грошові кошти, отримані в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, стільникові засоби зв`язку за допомогою яких могла організовуватись діяльність незаконних гральних залів, можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються в ході слідства, та мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження № 42021212050000016 та встановлення винних осіб.

Заслухавши слідчого, який клопотання підтримав з мотивів, наведених у ньому, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Так, у відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, інформаційної довідки за №323835300 від 23.02.2023, об`єкт нерухомого за реєстраційним номером 2654066126040, квартира площею 49.3м 2 , за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві приватної власності по 1/3 частині ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Обставина щодо місця проживання ОСОБА_8 відображена у рапорті о/у УКР ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_16 щодо обставин вчиненого кримінального правопорушення та необхідністю проведення обшуку і вилученню речей та предметів, документування злочинної діяльності, які мають суттєве значення для встановлення істини в даному кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги те, що є достатні підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_8 , за адресою АДРЕСА_1 , який на праві спільної сумісної власності належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 може знаходитися комп`ютерна техніка з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документи, що підтверджують діяльність гральних закладів, чорнові записи з даного приводу, а також грошові кошти, отримані в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, стільникові засоби зв`язку, за допомогою яких могла організовуватись діяльність незаконних гральних залів, які мають важливе значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні, з метою відшукання та вилучення даних речей, які самостійно або в сукупності мають істотне значення для встановлення істини в даному кримінальному провадженні, а також те, що отримання доступу до речей неможливе у інший спосіб, вважаю за можливе надати дозвіл на проведення обшуку, задовольнивши клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організацією та транснаціональною злочинністю Тернопільської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам та слідчим на проведення обшуку в об`єкті нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності по 1/3 частині належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та в якому проживає ОСОБА_8 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також, виявлення та вилучення комп`ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою якої організовано проведення та надання можливості доступу до азартних ігор, документів, що підтверджують діяльність вказаного грального закладу, а також грошових коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності, пов`язаної з азартними іграми, стільникових засобів зв`язку, за допомогою яких могла організовуватись діяльність незаконних гральних залів та предметів, які можуть мати важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження № 42021212050000016 від 18.05.2021р.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.03.2023
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу109427554
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —607/4398/23

Ухвала від 08.03.2023

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні