Ухвала
від 08.03.2023 по справі 158/946/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/946/21

Провадження № 1-кс/0158/322/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 березня 2023 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні №12021030590000130, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, що знаходяться у володінні комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання обґрунтовано тим, що до Відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області 26.03.2021 надійшли матеріали УСБУ у Волинській області про те що, службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, на виконання договору №156/45а/3 від 03.12.2020 про «Реконструкцію системи киснепостачання Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Ківерцівської міської ради, укладеного із ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в порушення постанови КМУ №224 від 20.03.2020 «Про затвердження переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), на запобігання виникненню і поширенню, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короно-вірусом SARS-CoV-2, звільняються від оподаткування податку на додану вартість» у грудні 2020 року здійснили на підставі актів виконаних робіт перерахування грошових коштів за монтаж (реконструкції) системи киснепостачання, в якій протиправно було включено вартість ПДВ, чим допустили розтрату грошових коштів та завдали збитків місцевому бюджету, сума яких встановлюється.

27.03.2021 дані відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021030590000130 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

З метою отримання додаткових доказів, які необхідні для проведення додаткової будівельно-технічної експертизи, виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів документів, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий у судове засідання не прибула, подала заяву про розгляд справи без її участі, клопотання підтримала у повному обсязі, просила його задовольнити.

Власник (володілець) майна в судове засідання на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України не викликався.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Так, згідно із ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, як вбачається ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Керуючись статтями 159-166 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_5 ; слідчому СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_6 ; слідчому СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 ; старшому слідчому СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_7 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 »» (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме:

- проектної документації договору про «Реконструкцію системи киснепостачання Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Ківерцівської міської ради;

- загального журналу робіт по договору про «Реконструкцію системи киснепостачання Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Ківерцівської міської ради;

- експертного звіту за результатами експертизи проектно-кошторисної документації по договору про «Реконструкцію системи киснепостачання Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Ківерцівської міської ради;

- проектно-технологічної документації (проект виконаних робіт, технологічні картки робіт) на виконання договору про «Реконструкцію системи киснепостачання Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Ківерцівської міської ради;

- договору на здійснення авторського нагляду, журналу авторського нагляду за об`єктом будівництва;

- договору на проведення технічного нагляду на виконання договору про «Реконструкцію системи киснепостачання Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Ківерцівської міської ради;

- договірної ціни;

- актів на закриття прихованих робіт на всі види робіт, що відносяться до переліку прихованих робіт;

- сертифікатів, паспортів на матеріали, використані під час проведення капітального ремонту;

- кошторисної документації на акти форми КБ-2 в електронному виді в форматах програми АВК-5.

Строк дії ухвали рахувати з дня її постановлення до 08 квітня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Другий примірник оригіналу цієї ухвали та її копію для виконання вимог ч. 2 ст. 165 КПК України вручити особі, якою ініційовано розгляд відповідного клопотання.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109450351
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні №12021030590000130, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —158/946/21

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 15.05.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 07.04.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 07.04.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 07.04.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 08.03.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

Ухвала від 08.03.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Польова М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні