Ухвала
від 09.03.2023 по справі 613/701/21
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/701/21 Провадження № 2-сз/613/1/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2023 року

Суддя Богодухівськогорайонного судуХарківської областіШалімов Д.В.,заучастю секретаряМізяк М.О., розглянувшиу відкритомусудовому засіданні вм.Богодухові заявукерівника Богодухівськоїокружної прокуратуриХарківської області,про поверненнясудового збору,-

ВСТАНОВИВ:

До Богодухівського районного суду Харківської області від керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області надійшла заява про повернення судового збору, в якій просить: вирішити питання про повернення судового збору з державного бюджету, сплаченого при поданні позовної заяви Харківською обласною прокуратурою.

Суд, розглянувши дане клопотання, приходить до слідуючого.

Ухвалою Богодухівського районного суду Харківської області від 16 лютого 2023 року провадження по справі за позовом керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Богодухівської міської ради Харківської області до ОСОБА_1 , представник відповідача - адвокат Векленко В.І., Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, третя особа: Фермерське господарство «Сластін», представник третьої особи - адвокат Векленко В.І. про визнання наказу незаконним, договору оренди землі недійсним, скасування їх реєстрації та повернення земельних ділянок, закрито, у зв`язку з тим, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. При цьому, судом питання про повернення сплаченого судового збору не вирішувалося.

З квитанції № 1257 від 18 травня 2021 року вбачається, що Харківською обласною прокуратурою сплачено судовий збір у розмірі 9080 грн.

Згідно з ч.2 ст.133 ЦПК України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від спл ати встановлюються законом.

Відповідно ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом; повернення заяви або скарги; відмови у відкритті провадження усправі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі; залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням); закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Враховуючи, що провадження по справі закрите на підставі п. 1 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд приходить до висновку, що заява керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області про повернення сплаченого судового збору підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 133 ЦПК України, ст. 7 ЗУ «Про судовийзбір», суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву керівника Богодухівської окружної прокуратури Харківської області, про повернення судового збору - задовольнити.

Зобов`язати одержувача коштів на оплату судового збору повернути Харківській обласній прокуратурі сплачену суму судового збору у розмірі 9 080 грн. (дев`ять тисяч вісімдесят гривень) за платіжним дорученням № 1257 від 18 травня 2021 року

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109456442
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —613/701/21

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні