Ухвала
від 09.03.2023 по справі 317/501/22
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/501/22

Провадження № 2/317/88/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2023 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Нікітіна В.В.

при секретарі судового засідання Вакуленко А.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Оціночно-консалтінгова фірма «Бізнес-Експерт-Сервіс» (третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області) про визнання недійсним та скасування рішення, свідоцтва, припинення права власності на земельну ділянку, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького районного суду перебуває позов ОСОБА_1 до Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Оціночно-консалтінгова фірма «Бізнес-Експерт-Сервіс» (третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області) про визнання недійсним та скасування рішення, свідоцтва, припинення права власності на земельну ділянку.

09.03.2023 через канцелярію суду представником ОСОБА_1 адвокатом Плецькою Ю.В. заявлено клопотання про залучення до участі у цивільній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Коноваленко Олену Вікторівну, яка посвідчувала договір купівлі-продажу спірної земельної ділянки та ОСОБА_3 , за якою зареєстровано право власності в по господарській книзі за 2021-2025 роки на спірну земельну ділянку.

09.03.23 через канцелярію суду представником ОСОБА_1 адвокатом Плецькою Ю.В. заявлено клопотання про витребування від приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Коноваленко Олени Вікторівни копії договору купівлі-продажу земельної ділянки, посвідченої 15.12.2021 за реєстр. 4987, разом з усіма документами, що передували укладенню договору та містяться у нотаріальній справі.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За приписами ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Оскільки у позивача є складнощі в отриманні зазначених доказів, суд вбачає підстави для їх витребування. При цьому суд виходить з того, що зміст витребуваних доказів на переконання позивача має значення для розгляду справи, оскільки системно пов`язані з позовними вимогами.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 84 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Залучити приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Коноваленко Олену Вікторівну ( АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ) в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Оціночно-консалтінгова фірма «Бізнес-Експерт-Сервіс» (третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області) про визнання недійсним та скасування рішення, свідоцтва, припинення права власності на земельну ділянку.

Витребувати від приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Коноваленко Олени Вікторівни ( АДРЕСА_1 ) копію договору купівлі-продажу земельної ділянки, посвідченої 15.12.2021 за реєстр. 4987, разом з усіма документами, що передували укладенню договору та містяться у нотаріальній справі.

Ухвалу суду направити третім особам.

Відкласти судове засідання у даній цивільній справі на 09 год. 30 хв. 03 квітня 2023 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://zp.zp.court.gov.ua.

Ухвала суду в частині витребування доказів є обов`язковою для негайного виконання.

Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали тягнуть відповідальність, встановлену ст. 382 КК України.

Строк виконання ухвали встановити до 01.04.2022.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Нікітін

Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109459874
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та скасування рішення, свідоцтва, припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —317/501/22

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 23.03.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні