Ухвала
від 09.03.2023 по справі 607/713/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.03.2023 Справа №607/713/22

(1-в/607/73/2023)

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

за участюсекретаря судовогозасідання: ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тернополі клопотання (подання) начальника Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області Н.Кобіти від 22.02.2023р. про вирішення питання про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку засудженого:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Загір`я, Зборівського району, Тернопільської області, з вищою освітою, на утриманні перебуває одна малолітня дитина, одруженого, працюючого директором ТОВ "СММ", зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , засудженого вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 23.02.2022р. за ч. 3 ст. 358 КК України, у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки, згідно ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік, з обов`язками, встановленими відповідно до ст. 76 КК України,

за участю: прокурора ОСОБА_4 ,

ВСТАНОВИВ:

Начальник Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Тернопільській області ОСОБА_5 22 лютого 2023 року звернулася до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із клопотанням (поданням) про вирішення питання про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно ОСОБА_3 , мотивуючи тим, що засуджений з 01 квітня 2022 року перебував на обліку у Тернопільському районному відділу філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області та 07 квітня 2022 року ознайомлений з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням, іспитовий строк, визначений судом закінчився 22 лютого 2023 року.

3а час перебування на обліку із засудженим проводилась бесіди виховного характеру, згідно індивідуального плану роботи, з метою вирішення криміногенних потреб та недопущення вчинений адміністративних і кримінальних правопорушень під час іспитового строку. Перебуваючи на обліку Тернопільського міськрайонного відділу ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_3 зарекомендував себе з позитивної сторони. До кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався. Згідно матеріалів Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області громадського порядку не порушував, за місцем проживання скарг не поступало. За таких обставин є всі правові підстави для звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку засудженого ОСОБА_3 .

Прокурор в судовому засіданні не заперечила щодо задоволення подання.

Представник Тернопільського міськрайонного відділу з питань пробації в судове засіданні не з`явився, що не є перешкодою у розгляді подання.

Засуджений ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, однак судом було вжито необхідних заходів для забезпечення його участі у судовому розгляді. Приймаючи до уваги вимоги ч. 5 ст. 539 КПК України, суд вважає можливим провести судовий розгляд за відсутності вказаної особи.

Розглянувши подання, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Як вбачається з особової справи ОСОБА_3 , останній засуджений вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 23 лютого 2022 року та його визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України та призначено йому за даними кримінальними правопорушеннями покарання у виді двох років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на один рік та покладенням обов`язків, передбачених ст.76КК України.

Відповідно до ч. 1 ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину звільняється судом від призначеного йому покарання.

Суд, заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали подання, приходить до переконання, що дане подання необхідно задовольнити, оскільки в судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_3 під час випробувального терміну до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, по місцю проживання скарг не поступало, громадського порядку не порушував, визначений судом іспитовий строк закінчився 22 лютого 2023 року, орган пробації звернувся із клопотанням (поданням) про звільнення ОСОБА_3 від покарання у зв`язку із закінченням строку покарання з випробуванням.

На підставі наведеного і керуючись ст. 78 Кримінального України, п. 2 ч. 1 ст. 392, п. 2 ч. 2 ст. 395, п. 9 ч. 1 ст. 537, ст. 539 Кримінального процесуального України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання (подання) начальника Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Тернопільській області ОСОБА_6 від 22.02.2023р. про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку покарання з випробуванням стосовно ОСОБА_3 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Загір`я, Зборівського району, Тернопільської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 від покарання, призначеного вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 23 лютого 2022 року.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Головуючий суддяОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109460482
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —607/713/22

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Вирок від 23.02.2022

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 17.01.2022

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні