Ухвала
від 07.03.2023 по справі 552/1055/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/1055/23

Провадження № 1-кс/552/435/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.03.2023 Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого детектива відділу детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про надання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження № 72023070000000005 від 27 січня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший детектив відділу детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

В клопотанні вказував, що відділом детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №72023070000000005 від 27.01.2023 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 27.01.2023 року водій вантажного автомобіля Мерседес р/н НОМЕР_1 (спеціальний напівпричіп цистерна (під газ) р.н. НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 здійснив незаконне транспортування з метою збуту підакцизних товарів в кількості 107 500 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку, приховано від митного контролю, на виїзд з України у митному пункті пропуску «Дякове».

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 та підконтрольні йому особи здійснюють незаконні дії щодо транспортування та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, завантаження для подальшого збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів ОСОБА_5 здійснює за адресами розташування цехів та обладнання для незаконного виготовлення тютюнової продукції, складів зберігання незаконно виготовлених тютюнових виробів, місцями збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, в тому числі за адресою: АДРЕСА_1 .

06.03.2023 на підставі ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Полтави проведено обшук за адресою: АДРЕСА_1 . В ході проведення обшуку встановлено, що незаконно виготовлені тютюнова продукція та обладнання для незаконного виготовлення тютюнової продукції, інші речі предмети та документи, які можуть мати значення для досудового розслідування, а також особи які безпосередньо є причетними до вчинення кримінального правопорушення, можуть знаходитися в приміщеннях розташованих за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, 06.03.2023 детективами Бюро економічної безпеки України проведено огляд складського приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , згоду на проведення огляду надав директор ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика» ОСОБА_6 , який орендує приміщення на другому поверсі за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході огляду встановлено мішки, в яких знаходиться рослинна висушена речовина з характерним запахом тютюну. Мішки розташовані по всьому периметру приміщення. Здійснити фактичне перерахування кількості мішків не уявляється можливим у зв`язку з великою вагою.

Під час огляду представниками користувачів приміщення надано документи, бухгалтерську довідку про кількість речовини (тютюнової сировини не обробленої вага в кг. 173995) та копії документів які підтверджують отримання сировини яка зберігається у складському приміщенні.

Під час огляду здійснено відібрання зразків для експертного дослідження, які поміщенні до полімерних пакетів чорного кольору та обклеєні бирками з пояснювальним написом з підписами понятих та учасників огляду, в загальній кількості 10 пакетів.

Тому з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення слідчий просив суд надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Встановлено, що в провадженні відділу детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області перебуває кримінальне провадження № 72023070000000005, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 січня 2023 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

З доданих до матеріалів клопотання доказів вбачається достатньо підстав вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204 КК України.

Зазначене підтверджується, зокрема:

даними витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань по кримінальному провадженню №72023070000000005 від 27 січня 2023 року,

повідомленням про виявлення кримінального правопорушення (протиправного діяння. що містить ознаки злочину) ІНФОРМАЦІЯ_1 від 27 січня 2023 року №5/50-236пр;

протоколом огляду місця події від 27 січня 2023 року;

повідомленням від 27 січня 2023 року №12 про протиправне діяння, що містить ознаки злочину;

протоколом про порушення митних правил №0078/30500/23 від 27 січня 2023 року;

протоколом огляду від 31 січня 2023 року.

З матеріалів клопотання також вбачається, що за адресою: АДРЕСА_1 , знаходилися відшукувані слідчим речі та документи, які можуть бути доказами у кримінальному провадженні: документи про кількість речовини, документи, які підтверджують отримання сировини, та сировина у значних обсягах.

Вказана обставина підтверджується долученими до матеріалів справи доказами, в тому числі:

протоколом огляду від 31 січня 2023 року;

матеріалами виконання доручення слідчого від 07 лютого 2023 року №5/94-23вих;

матеріалами виконання доручення слідчого від 01 березня 2023 року №5/52-23вих;

показаннями свідка ОСОБА_7 від 28 лютого 2023 року;

показаннями свідка ОСОБА_8 від 28 лютого 2023 року;

заявою директора ТОВ «Вінниківська тютюнова фабрика» ОСОБА_6 від 06 березня 2023 року.

Слідчий суддя бере до уваги, що у даному кримінальному провадженні обставинами, які підлягають встановленню, є наявність або відсутність фактів незаконного виготовлення, зберігання та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів.

Встановити вказані обставини можливо за допомогою вказаних вище доказів.

06 березня 2023 року детективами Бюро економічної безпеки України за згодою директора ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика» ОСОБА_6 проведено огляд складського приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході огляду встановлено мішки, в яких знаходиться рослинна висушена речовина з характерним запахом тютюну.

Під час огляду представниками користувачів приміщення надано документи, бухгалтерську довідку про кількість речовини (тютюнової сировини не обробленої, вага в кг. 173995) та копії документів які підтверджують отримання сировини яка зберігається у складському приміщенні.

Під час огляду здійснено відібрання зразків для експертного дослідження, які поміщенні до полімерних пакетів чорного кольору та обклеєні бирками з пояснювальним написом з підписами понятих та учасників огляду, в загальній кількості 10 пакетів.

Вказані речі та документи мають значення для досудового розслідування, оскільки вони відповідають критеріям, визначеним ст. 98 КПК України та можливо зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення. Відповідно, відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Зазначені обставини підтверджуються вказаними вище доказами.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 07 березня 2023 року №324960603 власниками нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 є ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , Львівська обласна рада, ТОВ «Медіа-Вест».

Але та обставина, що тютюнові вироби можуть незаконно виготовлятися, зберігатися та збуватися у приміщеннях та на території за адресою: АДРЕСА_1 , підтверджується вказаними вище доказами, долученими до матеріалів справи.

Таким чином додані до клопотання докази в їх сукупності надають підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204 КК України, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, та вони перебувають у вказаному у клопотанні приміщенні.

Тому клопотання про проведення обшуку є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Враховуючи, що невідкладний обшук на час розгляду клопотання вже проведено, відсутні підстави для встановлення строку дії ухвали та визначення осіб, яким доручити проведення обшуку.

Керуючись ст.234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку слідчим (детективам) слідчої групи (групи детективів), прокурорам групи прокурорів, оперативним працівникам за дорученням, за адресою: Львівська область, м. Львів, м. Винники, вул. Шевченка, буд. 1Д.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу109470476
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —552/1055/23

Ухвала від 23.05.2023

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Захожай О. І.

Ухвала від 12.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 12.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 12.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 31.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 31.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні