Ухвала
від 07.03.2023 по справі 320/3745/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

07 березня 2023 року м. Київ Справа № 320/3745/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Харченко С.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовомОСОБА_1 до про Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, ВСТАНОВИВ:ОСОБА_1 (далі - позивач) звернувся до суду з позовом до Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області (далі - відповідач), в якому просить суд:

-визнати протиправними дії відповідача щодо нарахування та виплати позивачу щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком;

-зобов`язати відповідача здійснити нарахування та виплату позивачу щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком з урахуванням раніше виплачених сум.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 20.08.2021 адміністративний позов задоволено частково; визнано протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області щодо нарахування та виплати ОСОБА_1 щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком; зобов`язано Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області здійснити нарахування та виплату ОСОБА_1 щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком з урахуванням раніше виплачених сум; у задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

20.09.2022 Київським окружним адміністративним судом, з метою звернення вказаного вище судового рішення до примусового виконання, видано виконавчий лист.

23.02.2023 до Київського окружного адміністративного суду надійшла заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 320/3745/21.

У зв`язку з необхідністю вирішення питання стосовно заміни сторони виконавчого провадження, ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 28.02.2023 в адміністративній справі № 320/3745/21 призначено судове засідання на 07.03.2023 о 12:30 год.

У судове засідання, призначене на 07.03.2023, учасники справи (їх представники) не з`явились, у зв`язку з чим фіксування засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу з огляду на положення частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України не здійснювалось.

Судом встановлено, що сторони належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання шляхом надсилання тексту повістки телефонограмою (позивачу) та електронною поштою (відповідачу) у відповідності до приписів статей 124, 126 та 129 Кодексу адміністративного судочинства України.

Зважаючи на те, що в силу приписів частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, судом прийнято рішення про розгляд питання про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності учасників справи за наявними у справі матеріалами та доказами (протокольна ухвала Київського окружного адміністративного суду від 07.03.2023).

При вирішенні питання щодо наявності підстав для заміни сторони виконавчого провадження, суд виходить з наступного.

Згідно з приписами частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

З матеріалів адміністративної справи вбачається, що в якості боржника у виконавчому листі, виданому Київським окружним адміністративним судом в адміністративній справі № 320/3745/21, визначено Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області.

Разом з тим судом встановлено, що Києво-Святошинська районна державна адміністрація Київської області у відповідності до вимог розпорядження Кабінету Міністрів України "Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій" від 16.12.2020 № 1635-р реорганізована шляхом приєднання до Бучанської районної державної адміністрації Київської області.

У подальшому розпорядженням Бучанської районної державної адміністрації Київської області від 01.04.2021 № 3 утворено юридичну особу публічного права - Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області.

Цим же розпорядженням визначено, що Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області є правонаступником Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області.

При цьому 07.12.2021 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію припинення Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області.

В силу приписів частини першої статті 10 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-VI, якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

За наведених обставин суд, керуючись положеннями частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, вважає за необхідне здійснити заміну боржника у виконавчому листі - Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області - його правонаступником Управлінням соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області.

Керуючись статтями 229, 243, 248 та 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

2. У виконавчому листі, виданому Київським окружним адміністративним судом в адміністративній справі № 320/3745/21, здійснити заміну боржника - Управління соціального захисту населення Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області (ідентифікаційний код: 205914192, місцезнаходження: м. Київ, вул. Янтарна, буд. 12-А) - його правонаступником Управлінням соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області (ідентифікаційний код: 44370884, місцезнаходження: Київська область, м. Буча, вул. Енергетиків, буд. 1-А).

3. Копію ухвали невідкладно надіслати (видати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання (підписання).

Суддя Харченко С.В.

Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109472748
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —320/3745/21

Ухвала від 07.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 28.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Рішення від 20.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Рішення від 20.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні