Ухвала
від 09.03.2023 по справі 757/9295/23-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9295/23-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 березня 2023 року м. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12022000000000904 від 14.09.2022, -

Учасники судового провадження:

слідчий ОСОБА_4

В С Т А Н О В И В:

09.03.2023 слідчий слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 за погодженням з прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на котру зареєстровано за ОСОБА_6 та фактично перебуває у користуванні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала та посилаючись на викладені у ньому доводи та на долучені до матеріалів документи, просила задовольнити.

Вивчивши клопотання та дослідивши докази, якими воно обґрунтовується, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022000000000904 від 14.09.2022 зач. 3 ст. 201-2 КК України.

У даному кримінальному провадженні досліджуються обставини за яких службові особи низки благодійних організацій, використовуючи службове становище, за попередньою змовою групою осіб з іншими особами з метою отримання прибутку розпорядились гуманітарною допомогою в особливо великих розмірах.

Слідчий вказує, що на даний час у органу досудового розслідування є наявність достатніх даних вважати, що у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на котру зареєстровано за ОСОБА_6 та фактично перебуває у користуванні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , можуть знаходитись речі та документи, які мають значення доказу у даному кримінальному провадженні.

У зв`язку з викладеним, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання, вилучення та збереження речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та містять відомості, що можуть бути доказами під час досудового розслідування, виникла необхідність в проведені слідчої дії - обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на котру зареєстровано за ОСОБА_6 та фактично перебуває у користуванні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання і вилучення, вказаних речей та документів.

Таким чином, у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на котру зареєстровано за ОСОБА_6 та фактично перебуває у користуванні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , можуть зберігатися речі та предмети, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати значення речових доказів у кримінальному провадженні, та в подальшому бути використані у встановленні обставин, які відповідно ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, що надасть можливість використати їх як докази у суді.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, враховуючи обставини вчинення ймовірних злочинів, так як вони викладені у клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на котру зареєстровано за ОСОБА_6 та фактично перебуває у користуванні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальні правопорушення, відшукувані речі мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні і можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи та прокурорам Офісу Генерального прокурора з числа членів групи прокурорів у кримінальному провадженні № 12022000000000904 дозвіл на проведення обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на котру зареєстровано за ОСОБА_6 та фактично перебуває у користуванні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, виявлення на вилучення речей, предметів та документів, а саме: документів щодо діяльності БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «Воля та Гідність» (БО «БФ «КІРИ ДЕНИСІВНИ»), зокрема документів, що стали підставою для отримання коштів для надання допомоги в умовах воєнного стану від Міністерства соціальної політики України, відомостей щодо отримання даних коштів, а також документів щодо звітування про використання коштів, які отриманні від вказаного попередньо Міністерства, фінансових обґрунтувань до пропозицій щодо надання допомоги цивільному населенню, листів військових адміністрацій, органів самоврядування, інших громадських чи благодійних організацій, що направлялись на адресу БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «Воля та Гідність» з метою отримання гуманітарної допомоги (забезпечення продуктами харчування, одягом, необхідною технікою тощо), а також відповіді на них, документів щодо відкриття банківських рахунків БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «Воля та Гідність», відомостей по руху коштів по банківським рахункам, документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «Воля та Гідність» з ТОВ «МІКОТОН-ТРЕЙД» (ЄДРПОУ 40555494), ТОВ «ІНПАВЕЛ РЕСУРС» (ЄДРПОУ 43408230), ТОВ «СТАР КОМПАНІ ОДЕСА» (ЄДРПОУ 41489627), ФОП «ФЕЙГАНОВ» (ЄДРПОУ 2963015078) ,та іншими юридичними особами, фізичними особами підприємців та фізичними особами щодо купівлі-продажу товарів/послуг у період з 24.02.2022 по 01.01.2023 (договори, додаткові угоди, акти приймання-передачі, товаро-транспортні накладні, платіжні документи, видаткові накладні), податкової звітності за 2022 рік, бухгалтерської звітності щодо діяльності благодійної організації пов`язаної із купівлею-продажом товарів/послуг у 2022 році, документів щодо отримання/використання благодійної (гуманітарної) допомоги іншими благодійними та громадськими організаціями, установчих документів вище вказаної благодійної організації, наказів про призначення (звільнення), протоколів загальних зборів, статутів, положень, відомостей щодо співробітників (особі справи, службові інструкції, трудові договори), чорнових записів, жорстких дисків, ноутбуків, персональних комп`ютерів, мобільних телефонів, флеш-накопичувачів, оптичних дисків для лазерних систем зчитування, електронних засобів передачі даних, інших речей і документів, що можуть мати значення для досудового розслідування.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу109479319
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/9295/23-к

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гречана С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні