Ухвала
від 09.03.2023 по справі 296/2056/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/2056/23

1-кс/296/782/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2023 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м.Житомирі клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідча ОСОБА_3 07.03.2023 звернулася до слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в обгрунтування якого зазначає, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції України в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12023060000000002 від 02.01.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до СУ ГУНП в Житомирській області надійшли матеріали перевірки УСБУ в Житомирській області, відповідно до яких встановлено, що внаслідок умисних дій посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_2 , що виразилися у вчиненні реєстраційних дій на підставі документів, до яких завідомо внесено недостовірні відомості щодо ряду об`єктів самовільного будівництва на площі земельної ділянки, на яких вказані об`єкти розташовані та належать територіальній громаді м. Житомира, могло бути завдано тяжкі наслідки державним інтересам.

У ході досудового розслідування для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та для забезпечення проведення повного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження, для проведення слідчих дій, встановлення кола осіб, що можуть бути причетні до вчинення вказаного вище кримінального правопорушення виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу з можливістю виготовлення належним чином завірених копій документів інвентарної справи №416-СЛ від 19.07.2016 щодо замовлення та виготовлення технічного паспорту на майновий комплекс АДРЕСА_1 .

Таким чином отримання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ) є єдиним способом повного дослідження обставин скоєного кримінального правопорушення.

На підставі вищевикладеного слідча просить клопотання задовольнити.

Слідча подала заяву про розгляд клопотання у її відсутності, вимоги клопотання підтримує та просить задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно дост.3 КПК Українидо повноважень слідчого судді належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Згідно ч.1ст.131 КПК Українизаходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ч.1ст.160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 КПК України. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч.1ст.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до положень ч.5, 6, 7ст.163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки наявні достатні підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому наявні достатні правові підстави для задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів.

Визначаючи персональний склад слідчої групи, слідчим якої надається тимчасовий доступ, слідчий суддя виходить із залученого до матеріалів клопотання витягу ЄРДР.

Керуючись ст.ст. 160-164,309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ ВП №5 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області майору поліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ) з можливістю виготовлення належним чином завірених копій документів інвентарної справи №416-СЛ від 19.07.2016 щодо замовлення та виготовлення технічного паспорту на майновий комплекс АДРЕСА_1 та документів, що підтверджують оплату наданих послуг із виготовлення вказаного технічного паспорту.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » як володілець документів зобов`язане надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів.

Згідност.166 КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПКз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109484628
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —296/2056/23

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Анциборенко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні