Ухвала
від 13.03.2023 по справі 907/180/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД Закарпатської області

Адреса: вул. Коцюбинського, 2а, м. Ужгород, 88000

e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://zk.arbitr.gov.ua


УХвала

про відкриття провадження у справі

"13" березня 2023 р. м. Ужгород Справа №907/180/23

Суддя Господарського суду Закарпатської області Пригара Л.І.,

розглянувши матеріали за позовом

Фізичної особи підприємця Гриник Ангеліни Євгенівни, м. Рахів Закарпатської області

до відповідача 1 Комунального некомерційного підприємства Рахівська районна лікарня Рахівської міської ради Закарпатської області, м. Рахів Закарпатської області

до відповідача 2 Рахівської міської ради Закарпатської області, м. Рахів Закарпатської області

про усунення перешкод у користуванні орендованим нерухомим майном, а саме, терасою травматологічного корпусу, яка розташована на першому поверсі будівлі Б за адресою: Закарпатська область, м. Рахів, вул. Карпатська, 1, згідно з Договором оренди нерухомого майна №460 від 04.10.2017, шляхом зобов`язання відповідачів перебудувати самовільно збудований об`єкт нерухомого майна перед входом до орендованого приміщення та відновити до нього доступ орендаря, його працівників та відвідувачів магазину,

ВСТАНОВИЛА:

Позивач просить усунути перешкоди у користуванні орендованим нерухомим майном, а саме, терасою травматологічного корпусу, яка розташована на першому поверсі будівлі Б за адресою: Закарпатська область, м. Рахів, вул. Карпатська, 1, згідно з Договором оренди нерухомого майна №460 від 04.10.2017, шляхом зобов`язання відповідачів перебудувати самовільно збудований об`єкт нерухомого майна перед входом до орендованого приміщення та відновити до нього доступ орендаря, його працівників та відвідувачів магазину, покликаючись на положення ст. 16, 391, 396 Цивільного кодексу України.

Дослідивши матеріали позовної заяви, оцінивши предмет та підстави позову, суд прийшов до висновку, що дана справа підлягає розгляду в загальному позовному провадженні.

Позовна заява подана і оформлена в порядку, передбаченому ст. 161 164 Господарського процесуального кодексу України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Водночас у позові в порядку ст. 90 ГПК України позивачем поставлено відповідачам ряд запитань, а саме:

- Комунальному некомерційному підприємству Рахівська районна лікарня Рахівської міської ради Закарпатської області: Чи наявні повідомлення про початок будівельних робіт (підготовчих робіт) щодо нового будівництва чи реконструкції травматологічного корпусу за адресою: Закарпатська область, м. Рахів, вул. Карпатська, 1? Якщо такі повідомлення отримувалися, прошу повідомити їх реєстраційні номери в Реєстрі будівельної діяльності;

- Рахівській міській раді Закарпатської області: Чи видавалися містобудівні умови Комунальному некомерційному підприємству Рахівська районна лікарня Рахівської міської ради Закарпатської області на нове будівництво чи реконструкцію травматологічного корпусу за адресою: Закарпатська область, м. Рахів, вул. Карпатська, 1? Якщо видавалися, прошу повідомити їх реєстраційні номери в Реєстрі будівельної діяльності.

За приписами ч. 1, 2, 3, 4 ст. 90 ГПК України, учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи або у додатку до неї не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання іншим учасником справи, зобов`язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті. На запитання до учасника справи, який є юридичною особою, відповіді надає її керівник або інша посадова особа за його дорученням. Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніше як за п`ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - за п`ять днів до першого судового засідання. Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання. Якщо поставлене запитання пов`язане з наданням доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом із заявою свідка надає такі докази.

За таких обставин, суд зобов`язує відповідачів надати вичерпну відповідь по суті поставлених позивачем запитань. Водночас суд зазначає, що учасник справи має право відмовитися від надання відповіді на поставлені запитання: 1) з підстав, визначених статтями 67, 68 цього Кодексу; 2) якщо поставлене запитання не стосується обставин, що мають значення для справи; 3) якщо учасником справи поставлено більше десяти запитань.

Керуючись ст. 12, 90, 162, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче засідання на 30 березня 2023 р. на 11:30 год.

3. Підготовче засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а в залі судових засідань №1.

4. В порядку статті 90 ГПК України відповідачам надати суду відповіді на питання позивача не пізніше 5-ти днів до призначеного підготовчого засідання.

5. Встановити відповідачам строк для надання суду відзивів на позовну заяву в порядку ст. 165 ГПК України з одночасним надісланням копії таких позивачеві, а доказів надіслання суду, протягом 15-ти днів із дня одержання даної ухвали.

6. Встановити позивачеві строк для надання суду та відповідачам відповіді на відзив у порядку ст. 166 ГПК України, протягом 5-ти днів із дня одержання копій відзивів.

7. Відповідно до вимог ст. 169 ГПК України встановити учасникам справи обов`язок подавати суду заяви, клопотання і заперечення щодо процесуальних питань тільки у письмовій формі з доказами їх надсилання учасникам справи.

8. Явку уповноважених представників сторін у підготовче засідання визнати обов`язковою.

9. Копію ухвали надіслати сторонам спору.

10. Ухвала набирає законної сили у відповідності до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду на підставі ст. 255 Господарського процесуального кодексу України. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

11. Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Суддя Пригара Л.І.

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109489213
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/180/23

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 10.05.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 10.05.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 26.04.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 10.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні