Ухвала
від 10.03.2023 по справі 17/107-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"10" березня 2023 р. Справа № 17/107-12

Господарський суд Київської області у складі судді Горбасенка П.В., за скаргою Київського квартирно-експлуатаційного управління на дії старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби у місті Біла Церква Білоцерківського району Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ) у справі

за позовом Київського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави в особі

1)Київського квартирно-експлуатаційного управління

2)Військової частини НОМЕР_1

до Державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг»

про стягнення 285 531,34 грн

за участю представника скаржника: Руссов В.І. (самопредставництво)

установив:

Господарський суд Київської області рішенням від 19.11.2012 у справі № 17/107-12 позов задовольнив частково:

-стягнув з Державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг» на користь Київського квартирно-експлуатаційного управління 231 770,18 грн боргу за договором про відшкодування вартості електричної енергії № 16е/2007 від 12.06.2007 р., 17 912,98 грн пені, 8 111,96 грн інфляційних втрат та 3 467,03 грн 3 % річних;

-у задоволенні решти позову відмовив;

-стягнув з Державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг» в доход Державного бюджету України 5 225,24 грн судового збору.

03.12.2012, на виконання рішення Господарського суду Київської області від 19.11.2012 у справі № 17/107-12, видано наказ.

24.02.2023 через канцелярію Господарського суду Київської області від Київського квартирно-експлуатаційного управління надійшла скарга на дії старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби у місті Біла Церква Білоцерківського району Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ), згідно якої Київське квартирно-експлуатаційного управління просить суд визнати неправомірними дії старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби у місті Біла Церква Білоцерківського району Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ) Герасименко Юлії Валеріївни в частині винесення постанови про повернення виконавчого документа стягувачу від 12.12.2022, в рамках виконавчого провадження ВП № 69335535, визнати незаконною та скасувати означену постанову.

Господарський суд Київської області ухвалою від 27.02.2023, зокрема, прийняв відповідну скаргу до розгляду, розгляд скарги призначив на 10.03.2023.

У судове засідання 10.03.2023 представники прокуратури, позивача 2, відповідача та органу державної виконавчої служби не з`явилися.

У судовому засіданні 10.03.2023 представник скаржника заявив усне клопотання про відкладення розгляду скарги з огляду на необхідність ознайомлення з поданими органом державної виконавчої служби документами.

Розглянувши клопотання Київського квартирно-експлуатаційного управління про відкладення розгляду скарги, з метою недопущення порушення прав та законних інтересів учасників судового процесу, суд дійшов висновку про його задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

У зв`язку з неможливістю вирішення скарги у цьому судовому засіданні, а також враховуючи задоволення клопотання скаржника про відкладення судового засідання, суд вважає за необхідне відкласти розгляд означеної скарги.

Крім того, суд звертає увагу, що офіційно розпочали функціонування три підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку, у зв`язку з чим, відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України, зокрема адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Поряд з цим відповідно до рішення Ради Суддів України від 05.08.2022 з метою підвищення рівня використання інструментів електронного судочинства під час відправлення правосуддя в умовах скрутного фінансового забезпечення судів рекомендовано судам, зокрема у випадках, коли адвокат, нотаріус, приватний виконавець, арбітражний керуючій, судовий експерт, державний орган, орган місцевого самоврядування, суб`єкт господарювання державного або комунального секторів економіки, який бере участь у справі, не має офіційної електронної адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі - вимагати зареєструвати таку офіційну електронну адресу для подальшого направлення судом процесуальних документів в електронній формі; виклики та повідомлення, обмін процесуальними документами з учасниками судових проваджень у першу чергу здійснювати за допомогою електронної пошти та/або з використанням вказаних учасниками судових проваджень мобільних телефонів (в тому числі й з використанням месенджерів, які дозволяють отримати інформацію про доставку відповідного повідомлення, процесуального документа, та отримати інформацію про їх прочитання). Закликано усіх учасників судових проваджень, зокрема - з розумним інтервалом часу цікавитися провадженням у їх справах, добросовісно користуватися належними процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки; зареєструвати електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; зареєструватися в підсистемі «Електронний кабінет» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; використовувати функціонал «Електронного кабінету» для ознайомлення з поданими документами в електронній формі.

Суд вважає за необхідне зазначити, що відповідно до приписів ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є, зокрема, день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи.

Якщо судове рішення надіслано на офіційну електронну адресу пізніше 17 години, судове рішення вважається врученим у робочий день, наступний за днем його відправлення, незалежно від надходження до суду повідомлення про його доставлення.

Поряд з тим пунктом 5.8 розділу І Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 встановлено, що офіційна електронна адреса - це сервіс Електронного кабінету ЄСІТС, адреса електронної пошти, вказана користувачем в Електронному кабінеті ЄСІТС, або адреса електронної пошти, вказана в одному з державних реєстрів.

Суд пропонує учасникам справи подавати письмові пояснення та всі наявні документи на підтвердження їх правової позиції з метою розгляду скарги в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою або дистанційними засобами зв`язку.

Керуючись ст. 234, 342 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

1.Розгляд скарги відкласти на 17.03.2023 об 11:15, що відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 16/108.

2.Викликати у судове засідання представників учасників справи.

3.Зобов`язати учасників справи повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження під час розгляду справи.

4.Рекомендувати учасникам справи, які відповідно до вимог ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України зобов`язані зареєструвати офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку або мають можливість зробити це в добровільному порядку, використовувати функціонал системи «Електронний суд» для надсилання в електронному вигляді процесуальних чи інших документів до суду, а також отримання інформації про стан і результати їх розгляду.

5.Повідомити про можливість надавати суду всі необхідні документи (заяви, пояснення, клопотання тощо) в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою або дистанційними засобами зв`язку.

6.Повідомити учасників справи про те, що вони можуть отримати інформацію в справі, що розглядається за вебадресою ko.arbitr.gov.ua/sud5012/ на офіційному вебпорталі Судової влади України.

Ухвала підписана 10.03.2023, набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає у відповідності до ч. 1 ст. 235, ч. 2 ст. 254, ч. 3 ст. 255 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя П.В.Горбасенко

Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу109489731
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 285 531,34 грн

Судовий реєстр по справі —17/107-12

Ухвала від 17.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 10.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 09.06.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 30.05.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Рішення від 19.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 22.10.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні