Ухвала
від 07.03.2023 по справі 917/1422/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Зигіна, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/Код ЄДРПОУ 03500004

УХВАЛА

07.03.2023 Справа № 917/1422/21

Суддя Господарського суду Полтавської області Іванко Л.А., за участю секретаря судового засідання Ісенко М.В., розглянувши матеріали справи

за заявою Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро"

про відкриття провадження у справі про банкрутство

Представники учасників справи - згідно протоколу

В судовому засіданні суд оголосив вступну та резолютивну частини даної ухвали та повідомив, що повний текст ухвали буде складено протягом п`яти днів.

встановив:

Головне управління Державної податкової служби у Полтавській області (далі - ГУ ДПС у Полтавській області) звернулось до Господарського суду Полтавської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро" з підстав неплатоспроможності.

Ухвалою господарського суду від 06.10.2021 року відкрито провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро" (код ЄДРПОУ 33458164). Визнано кредиторські вимоги Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області (м. Полтава, вул. Європейська, 4, код ЄДРПОУ ВП 44057192) у розмірі 12825740,00 грн. основного боргу. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро". Введено процедуру розпорядження майном боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро". Розпорядником майна товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро" призначено арбітражного керуючого Сасіну Катерину Олексіївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №126 від 06.02.2013р.) з наданням їй повноважень відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою господарського суду від 09.12.2021 року визнано грошові вимоги Головного управління ДПС у Полтавській області до боржника в розмірі 175348,9 грн. основного боргу, 3227167,25 (штрафні санкції), 13193734,74 грн. (пеня), 27240,00 грн. (витрати на сплату судового збору в даній справі), 54000,00 грн. (авансування винагороди арбітражного керуючого). Розпоряднику майна внести визнані судом грошові вимоги до реєстру вимог кредиторів боржника в порядку черговості, встановленої Кодексом України з процедур банкрутства. Зобов`язано розпорядника майна провести збори кредиторів з дотриманням приписів ст.48 Кодексу. Докази проведення надати суду.

Розпорядник майна вимоги ухвали суду не виконав, доказів проведення зборів кредиторів суду не надав.

13.12.2022 року від кредитора Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області надійшло клопотання (вх.№9807) про відсторонення арбітражного керуючого Сасіної К.О. від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро". В поданому клопотанні, Головне управління ДПС у Полтавській області зазначає, що з 06.10.2021 і по теперішній час збори кредиторів не проводились, комітет кредиторів не обирався. З метою забезпечення прав та інтересів кредитора та на підставі п. 3 ст. 48 Кодексу у справі про банкрутство ТОВ «Луксор-Агро» Головне управління ДПС у Полтавській області пропонувало арбітражній керуючій Сасіній К.О. провести збори кредиторів боржника. Проте листи, які надсилалися арбітражному керуючому поверталися відправнику з відміткою відділення поштового зв`язку «за закінченням терміну зберігання». Звіти про проведену роботу у процедурі розпорядження майном ТОВ «Луксор-Агро» арбітражною керуючою Сасіною К.О. до кредитора також не надходили тривалий час.

01.02.2023 до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Авраменка Ігора Миколайовича (вх.№ 1290) про надання згоди на призначення розпорядником майна у справі № 917/1422/21 про банкрутство ТОВ "Луксор - Агро".

03.02.2023 до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Сердюка Віктора Володимировича (вх.№ 1399) про надання згоди на призначення розпорядником майна у справі № 917/1422/21 про банкрутство ТОВ "Луксор - Агро".

07.03.2023 кредитором - Головним управлінням Державної податкової служби у Полтавській області подано до суду клопотання (вх. №2863) про призначення арбітражного керуючого Терещенка Олександра Васильовича розпорядником майна ТОВ "Луксор - Агро". До клопотання додана заява - згода арбітражного керуючого Терещенка О.В. про призначення його розпорядником майна ТОВ "Луксор - Агро". У заяві арбітражний керуючий Терещенко О.В. зазначає, що має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1946 від 18.12.2019 року, не належить до жодної з категорії, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, діяльність арбітражного керуючого застрахована згідно договору ДЦВАК/092/22 добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого за шкоду, яку може бути завдано у зв`язку з виконанням його обов`язків від 14.03.2022.

Відповідно до ч.1 ст.28 Кодексу України з процедур банкрутства відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень здійснюється господарським судом за клопотанням учасника провадження у справі або за власною ініціативою у разі невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого.

За викладених обставин, суд вважає за необхідне постановити ухвалу про відсторонення арбітражного керуючого Сасіну К.О. від виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "Луксор - Агро".

Ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

В пункті 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Відповідно до ч.3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі; 2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; 3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом; 4) які мають конфлікт інтересів; 5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження; 6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Розглянувши заяви арбітражних керуючих, суд зазначає, що кандидатури мають можливості для здійснення повноважень розпорядника майна у даній справі, однак, при вирішенні питання призначення розпорядника майна у даній справі, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку призначити розпорядником майна ТОВ "Луксор - Агро" арбітражного керуючого Терещенка О.В., оскільки ініціюючий кредитор, скориставшись правом на виконання п.2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, звернувся до суду з клопотанням про обрання саме цієї кандидатури.

Враховуючи обставини відсутності станом на теперішній час сформованого комітету кредиторів, суд, з урахуванням приписів Кодексу України з процедур банкрутства дійшов висновку про те, що у такому випадку підлягає задоволенню клопотання ініціюючого кредитора про призначення розпорядником майна арбітражного керуючого Терещенка О.В., за його згодою.

Отже, зважаючи на відповідність кандидатури арбітражного керуючого Терещенка О.В. вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, враховуючи клопотання ініціюючого кредитора, відсутність заперечень, суд вважає за можливе призначити арбітражного керуючого Терещенка О.В. розпорядника майна ТОВ "Луксор - Агро".

Враховуючи вищезазначене, суд відмовляє у задоволенні заяв арбітражного керуючого Авраменка І.М. та арбітражного керуючого Середи В.В. про участь у справі №917/1422/21 про банкрутство ТОВ "Луксор - Агро".

Керуючись ст.28 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.234, 235 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області (вх.№9807) про відсторонення арбітражного керуючого Сасіної К.О. від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро" задовольнити.

2. Відсторонити арбітражного керуючого Сасіну Катерину Олексіївну від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро".

3. Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор-Агро" призначити арбітражного керуючого Терещенка Олександра Васильовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1946 від 18.12.2019 року) з наданням йому повноважень згідно Кодексу України з процедур банкрутства.

4. Зобов`язати розпорядника майна провести збори кредиторів з дотриманням приписів ст.48 Кодексу. Докази проведення надати суду.

5. Призначити підсумкове засідання господарського суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на 11.04.2023 на 10:00. Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Полтавської області (м.Полтава, вул. Зигіна, 1, зал №24).

6. Копію ухвали направити боржнику, кредитору, розпоряднику майна Терещенку О.В., арбітражному керуючому Сасіній К.О., державному реєстратору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та може бути оскаржена до апеляційної інстанції в порядки та строки, визначені ст. ст. 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено та підписано 09.03.2023 року.

Суддя Іванко Л.А.

Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109490211
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —917/1422/21

Ухвала від 21.05.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 05.06.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 09.02.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 11.01.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 23.12.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 06.10.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 06.09.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні