Ухвала
від 07.03.2023 по справі б-2264/2-23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"07" березня 2023 р.м. ХарківСправа № Б-2264/2-23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання П`ятак А.С.

розглянувши справу за заявою ЗАТ "Теплоелектроцентраль-3", м. Харків про визнання банкрутом ВАТ "Харківський завод тракторних двигунів", м.Харків , код ЄДРПОУ 05750326

за участю :

прокурорки - Ткаченко К.О.

представниці ГУ ПФУ в Харківській області - Русіної К.М.

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 14.04.2005 ВАТ "Харківський завод тракторних двигунів" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Бріня В.С.

У зв`язку з необхідністю отримання вичерпних доказів завершення ліквідаційної процедури, розгляд звіту ліквідатора неодноразово відкладався.

Ухвалою суду від 22.02.2022 відкладено розгляд звіту ліквідатора на 19.04.2022.

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" (із змінами) у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" введено в Україні воєнний стан.

Проте, господарський суд Харківської області продовжує здійснювати правосуддя та працює у дистанційному режимі.

Ліквідатор в судове засідання 19.04.2022 не з`явився, про причини неявки не повідомив; про дату, час та місце розгляду звіту був повідомлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Ухвалою суду від 19.04.2022 враховуючи неявку учасників у справі про банкрутство та незавершеність ліквідаційної процедури відкладено розгляд звіту ліквідатора на 21.06.2022.

Ліквідатор в судове засідання 21.06.2022 повторно не з`явився, про причини неявки не повідомив; про дату, час та місце розгляду звіту був повідомлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Ухвалою суду від 21.06.2022 враховуючи неявку учасників у справі про банкрутство та незавершеність ліквідаційної процедури відкладено розгляд звіту ліквідатора на 15.09.2022.

Ліквідатор в судове засідання 15.09.2022 знову не з`явився, про причини неявки не повідомив; про дату, час та місце розгляду звіту був повідомлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Ухвалою суду від 15.09.2022 учасників у справі про банкрутство повідомлено про відкладення розгляду звіту ліквідатора на 22.11.2022.

Ліквідатор в судове засідання 22.11.2022 не з`явився, про причини неявки не повідомив; про дату, час та місце розгляду звіту був повідомлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Ухвалою суду від 22.11.2022 учасників у справі про банкрутство повідомлено про відкладення розгляду звіту ліквідатора на 26.01.2023.

Ліквідатор в судове засідання 26.01.2023 вкотре не з`явився, про причини неявки не повідомив; про дату, час та місце розгляду звіту був повідомлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Ухвалою суду від 26.01.2023 відкладено розгляд звіту ліквідатора на 07.03.2023. Зобов`язано ліквідатора надати звіт та всі документи, які підтверджують виконання ліквідаційної процедури. Попереджено ліквідатора, що відповідно до ч. 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства у разі невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого, він може бути відсторонений від виконання покладених на нього повноважень. Зобов`язано комітет кредиторів провести збори, на яких визначити кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ВАТ "Харківський завод тракторних двигунів", протокол надати суду.

07.03.2023 до суду від Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області разом із клопотанням про долучення до матеріалів справи документів (вх. № 5604) надійшло клопотання про відсторонення арбітражного керуючого, в якому кредитор просить суд відсторонити арбітражного керуючого Бріня В.С. від виконання повноважень та призначити ліквідатором нового арбітражного керуючого із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

В обґрунтування поданого клопотання Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області посилається на те, що ним 20.02.2023 на адреси кредиторів було надіслано повідомлення про проведення зборів кредиторів шляхом опитування з проєктом рішення із запропонованого питання (питань).

Як зазначає кредитор, до порядку денного було внесене питання щодо прийняття рішення про відсторонення арбітражного керуючого Бріня В.С. від виконання повноважень. Посилаючись на те, що ОСОБА_1 не виконує обов`язки арбітражного керуючого, покладені на нього ч. 2 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, зборами кредиторів було прийнято рішення про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень та звернення до суду з клопотанням про призначення нового арбітражного керуючого із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Присутня в судовому засіданні представниця Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області повідомила про надання до суду клопотання про відсторонення арбітражного керуючого.

Ліквідатор в судове засідання 07.03.2023 знову не з`явився, про причини неявки не повідомив; про дату, час та місце розгляду звіту був повідомлений відповідно до вимог чинного законодавства; доказів виконання вимог попередніх ухвал суду не надав.

Розглянувши клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про відсторонення арбітражного керуючого, суд вважає за необхідне призначити його до розгляду.

Приймаючи до уваги неявку ліквідатора та незавершеність ліквідаційної процедури, враховуючи введення в Україні воєнного стану Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 (із змінами), з метою надання учасникам судового процесу можливості реалізації прав, передбачених ст. 42 ГПК України, у тому числі права брати участь у судовому засіданні, суд вважає за необхідне відкласти розгляд звіту ліквідатора.

Враховуючи клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про відсторонення арбітражного керуючого та відсутність пропозицій кандидатури арбітражного керуючого від кредиторів, з метою належного завершення ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне звернутися до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ВАТ "Харківський завод тракторних двигунів".

Керуючись ст. ст. 28, 58-67 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 202, 216, 232-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

Призначити клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про відсторонення арбітражного керуючого до розгляду на "21" березня 2023 р. о(об) 12:20.

Відкласти розгляд звіту ліквідатора на "21" березня 2023 р. о(об) 12:20.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Харківської області за адресою: м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром 8-й під`їзд, зал № 328.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів відповідно до ст. 197 ГПК України.

Запропонувати учасникам справи подати заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до ст. 197 ГПК України.

Звернутися до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ВАТ "Харківський завод тракторних двигунів".

Запропонувати визначеному шляхом автоматизованого відбору арбітражному керуючому протягом п`яти днів з моменту отримання даної ухвали подати заяву про участь у цій справі.

Головному управлінню Пенсійного фонду України в Харківській області надати суду:

- докази надсилання повідомлення від 17.02.2023 про проведення зборів кредиторів шляхом опитування на адреси кредиторів;

- відповіді Головного управління ДПС у Харківській області та Пенсійного фонду України в Харківській області на опитування та документи, що підтверджують повноваження підписантів відповідей.

Повторно зобов`язати ліквідатора надати звіт та всі документи, які підтверджують виконання ліквідаційної процедури.

Повторно попередити ліквідатора, що відповідно до ч. 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства у разі невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого, він може бути відсторонений від виконання покладених на нього повноважень.

Повідомити учасників справи про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду:

- через особистий кабінет в системі "Електронний суд";

- у разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@hr.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням усіх документів кваліфікованим електронним підписом);

- у разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації про роботу суду та щодо розгляду конкретних судових справ на сайті суду, а також за допомогою Телеграм-бота Господарського суду Харківської області https://t.me/GospSud_kh_bot.

Ухвалу направити керуючому реалізацією, банкруту, кредиторам, прокурору, Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Харків), арбітражному керуючому, визначеному шляхом автоматизованого відбору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяУсатий В.О.

Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109490410
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом ВАТ "Харківський завод тракторних двигунів", м.Харків , код ЄДРПОУ 05750326

Судовий реєстр по справі —б-2264/2-23

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 03.08.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.06.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.05.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні