Ухвала
від 13.03.2023 по справі 521/2792/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/2066/23

Справа № 521/2792/21

Головуючий у першій інстанції Мурзенко М. В.

Доповідач Сегеда С. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про призначення відеоконференції

13.03.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі:

головуючого Сегеди С.М.,

суддів: Громіка Р.Д.,

Драгомерецького М.М.,

розглянувши заяви представника ОСОБА_1 адвоката Нестерової Ольги Валеріївни та представника Фонду гарантування кладів фізичних осіб з питань безпосереднього виведення ПАТ КБ «ІНВЕСТБАНК» - адвоката Линника Ярослава Володимировича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Інвестбанк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест Груп», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову: Державне підприємство «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ», Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, про визнання недійсними результатів відкритих торгів, протоколу відкритих торгів, договору купівлі-продажу майнових прав, за апеляційної скаргою ОСОБА_2 на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 13 жовтня 2021 року,

встановив:

В провадженні Одеського апеляційного суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Судове засідання призначено на 15.03.2023 року на 12.00 год.

10.03.2023 року до Одеського апеляційного суду від представника ОСОБА_1 адвоката Нестерової О.В. та представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з питань безпосереднього виведення ПАТ КБ «Інвестбанк» - адвоката Линника Я.В. надійши заяви про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Вивчивши матеріали справи, апеляційний суд приходить до висновку, що заяви підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Так, відповідно до статті 64 Конституції України в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Згідно до ч. 2ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання.

Відповідно до ч. 3ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

У зв`язку із запровадженням на території України воєнного стану, проведення судових засідань поза межами приміщення суду передбачено за допомогою судової системи з посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом).

Враховуючи наведене та технічну можливість для проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням vkz.court.gov.ua., колегія суддів вважає, що заяву слід задовольнити частково та надати представнику ОСОБА_2 адвокату Ніколаєву В.О. можливість приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на vkz.court.gov.ua.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212, 260, 261, 381, 389 ЦПК України, апеляційний суд,

ухвалив:

Заяви представника ОСОБА_1 адвоката Нестерової Ольги Валеріївни та представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з питань безпосереднього виведення ПАТ КБ «ІНВЕСТБАНК» - адвоката Линника Ярослава Володимировича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Судове засідання з розгляду апеляційної скарги ОСОБА_2 на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 13 жовтня 2021 року, призначене на 15 березня 2023 року о 12 год. 00 хв., провести у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на vkz.court.gov.ua.

Попередити учасників справи, що відповідно до частини 4 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити учасників справи про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи для виконання.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї проголошеннята оскарженнюне підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду: С.М. Сегеда

Р.Д. Громік

М.М. Драгомерецький

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109491486
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними результатів відкритих торгів, протоколу відкритих торгів, договору купівлі-продажу майнових прав, за апеляційної скаргою ОСОБА_2 на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 13 жовтня 2021 року

Судовий реєстр по справі —521/2792/21

Постанова від 20.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 15.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні