Ухвала
від 03.03.2023 по справі 405/1318/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/1318/23

провадження № 1-кс/405/637/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.03.2023 м. Кропивницький

слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 розглянувшиу відкритомусудовому засіданнів залісуду вм.Кропивницькому клопотанняслідчого відділуСУ ГУНП вКіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12023120000000240 від 21.02.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

слідчий відділуСУ ГУНП вКіровоградській області ОСОБА_3 звернувся дослідчого суддіз клопотанням про тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, а саме: договорів поставок вугілля кам`яного укладених між ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , за період з 01.01.2021 по 27.02.2023 та всіх додатків до вказаних договорів, а саме специфікації, лабораторні дослідження, якісні показники, додаткові угоди, довідки, листи, гарантійні листи, акти приймання-передачі, товарно-транспортні накладні, рахунки на оплату поставок вугілля кам`яного за вищевказаними договорами, видаткові накладні по поставці вугілля кам`яного за вищевказаними договорами, податкові накладні; всіх лабораторних досліджень вугілля кам`яного поставленого від ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 до ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період з 01.01.2021 по 27.02.2023 - які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 , з метою виявлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 , а фактично знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , уповноваженими особами є ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , основним видом діяльності є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

В ході досудового розслідування встановлено, що в період 2021-2022 років ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 укладено договори на поставку вугілля на території Кіровоградської області, зокрема укладено договір між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ( АДРЕСА_1 ) предмет договору «Тверде паливо» на суму 1800000 гривень.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 умисно всупереч вимог договорів та чинного законодавства України за вищевказаними договорами здійснив поставку вугілля кам`яного, що не відповідає вимогам ДСТУ та ТУУ, внаслідок чого завдано матеріальних збитків Державі.

Оплата за поставлене вугілля кам`яне здійснювалась із використанням рахунків відкритих в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Отже, враховуючи вищевикладене в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 у період воєнного стану зловживаючи службовим становищем привласнили грошові кошти належні Державі.

Слідчий в клопотанні стверджує, що відомості, які містяться в зазначених документах можуть бути використані як докази у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, а також інших можливих злочинів за результатом дослідження доказів у справі.

У судове засідання слідчий не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав в повному обсязі та просив задовольнити.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання проводиться без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 .

Оскільки, згідно ч. 4 ст. 163 КПК України відсутність слідчого не є перешкодою для розгляду клопотання, слідчий суддя визнав можливим розглянути клопотання за відсутності слідчого на підставі наявних доказів.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів судового розгляду не здійснювалося.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин, керуючись законом, оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення, приходить до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим суддею встановлено,що у провадженні СУ ГУНП в Кіровоградській області знаходяться матеріали кримінального провадження №12023120000000240 від 21.02.2023, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, за фактом того, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зловживаючи службовим становищем період воєнного стану здійснили поставку вугілля кам`яного марки ДГ, що не відповідає вимогам ДСТУ до ІНФОРМАЦІЯ_4 , чим завдали збитки державі (а.к. 4 витяг з ЄРДР від 14.02.2022).

Відтак, органу досудового розслідування з метою встановлення кола причетних осіб, до вчинення вказаних злочинів, а також встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення необхідно одержати тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, а саме: договорів поставок вугілля кам`яного укладених між ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , за період з 01.01.2021 по 27.02.2023 та всіх додатків до вказаних договорів, а саме специфікації, лабораторні дослідження, якісні показники, додаткові угоди, довідки, листи, гарантійні листи, акти приймання-передачі, товарно-транспортні накладні, рахунки на оплату поставок вугілля кам`яного за вищевказаними договорами, видаткові накладні по поставці вугілля кам`яного за вищевказаними договорами, податкові накладні; всіх лабораторних досліджень вугілля кам`яного поставленого від ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 до ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період з 01.01.2021 по 27.02.2023 - які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 .

Згідно ч.1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п.5 ч. 2 ст. 131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно доч.5ст.163КПК України,слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи:перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи;самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні;не становлятьсобою абоне включаютьречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю.

Дослідивши матеріали клопотання, яке погоджене прокурором, та подане у відповідності до ст. 160 КПК України, беручи до уваги, що речі та документи, доступ до яких просить надати слідчий, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , та мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а також враховуючи, що в інший спосіб довести вказані обставини неможливо, слідчий суддя вважає, що клопотання про надання доступу до документів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 369-372 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого відділуСУ ГУНП вКіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 , слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_8 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12023120000000240 від 21.02.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, а саме: договорів поставок вугілля кам`яного укладених між ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , за період з 01.01.2021 по 27.02.2023 та всіх додатків до вказаних договорів, а саме специфікації, лабораторні дослідження, якісні показники, додаткові угоди, довідки, листи, гарантійні листи, акти приймання-передачі, товарно-транспортні накладні, рахунки на оплату поставок вугілля кам`яного за вищевказаними договорами, видаткові накладні по поставці вугілля кам`яного за вищевказаними договорами, податкові накладні; всіх лабораторних досліджень вугілля кам`яного поставленого від ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 до ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період з 01.01.2021 по 27.02.2023 - які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали визначити до 03.05.2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Оригінал ухвали виготовлено в 2-х примірниках.

Слідчий суддя ОСОБА_9

Дата ухвалення рішення03.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109505561
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —405/1318/23

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні