Ухвала
від 10.03.2023 по справі 363/1282/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"10" березня 2023 р. Справа № 363/1282/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10 березня 2023 року суддя Вишгородського районного суду Київської області РудюкО.Д., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі №363/1282/23 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Вишгородська центральна районна лікарня» Вишгородської міської ради (07301, Київська область, м. Вишгород, вул.Кургузова,1) про визнання незаконним наказу про звільнення, визнання недійсним запису в трудовій книжці про звільнення, зобов`язання видати новий наказ про звільнення, внесення запису у трудову книжку про звільнення, стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом про визнання незаконним наказу про звільнення, визнання недійсним запису в трудовій книжці про звільнення, зобов`язання видати новий наказ про звільнення, внесення запису у трудову книжку про звільнення, стягнення моральної шкоди, посилаючись на те, що наказом №77к від 29.07.2022 року позивач прийнята на роботу до КНП «Вишгородська центральна районна лікарня» Вишгородської міської ради. На підставі наказу №12к від 07.02.2023 року ОСОБА_1 звільнена з посади заступника головного бухгалтера відділу бухгалтерського обліку та планової-економічної діяльності за прогули без поважних причин. Вказаний наказ ОСОБА_1 вважає протиправним, а тому звернулась до суду.

При підготовці справи до судового розгляду були вивченні матеріали.

Справа підсудна Вишгородському районному суду Київської області.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення її без руху та відмові у відкритті провадження відповідно до ст.ст. 185, 186 ЦПК України - відсутні,

Відповідно до ч.4 ст.19ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду: 1)малозначних справ; 2) справ, що виникають з трудових відносин; 3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно до ч.1 ст.274ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1)малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Відповідно до ч.6 ст.19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1)справи,у якихціна позовуне перевищуєста розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 3)справи простягнення аліментів,збільшення їхрозміру,оплату додатковихвитрат надитину,стягнення неустойки(пені)за простроченнясплати аліментів,індексацію аліментів,зміну способуїх стягнення,якщо таківимоги непов`язані ізвстановленням чиоспорюванням батьківства(материнства); 4) справи про розірвання шлюбу; 5) справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З огляду на предмет поданого позову, дана справа має ознаки малозначної справи та не підпадає під обмеження, визначені ч.4 ст.274 цього Кодексу, тому віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.187 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Вишгородська центральна районна лікарня» Вишгородської міської ради (07301, Київська область, м. Вишгород, вул. Кургузова, 1) про визнання незаконним наказу про звільнення, визнання недійсним запису в трудовій книжці про звільнення, зобов`язання видати новий наказ про звільнення, внесення запису у трудову книжку про звільнення, стягнення моральної шкоди та відкрити провадження по цивільній справі №363/1282/23 за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Крім того, сторони мають можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://vsh.ko.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Д.Рудюк

Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу109510457
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —363/1282/23

Рішення від 06.06.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні