Ухвала
від 10.03.2023 по справі 549/62/23
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/62/23

Провадження №2/549/34/23

УХВАЛА

10 березня 2023 року селище Чорнухи

Чорнухинський районний суд Полтавської області у складі судді Крєпкого С.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Чорнухинської селищної ради Лубенського району Полтавської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

установив:

Позивачі звернувся до суду з позовом до Чорнухинської селищної ради з вимогами про визнання за ними в порядку спадкування за законом на земельну ділянку.

Вимоги обгрунтованітим,що узв`язку з відсутністю оригіналу правовстановлюючого документу він не має змоги оформити своє право на спадщину.

Позовнузаявуслідприйнятидорозглядута відкрити провадження у справі, оскільки вона відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України, подана за місцезнаходження нерухомого майна, тому в силу ч.1 ст.30 ЦПК України підсудна Чорнухинському районному суду Полтавської області.

Відповідно до вимог п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України спір не може бути розглянутий в порядку спрощеного провадження, тому розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Таким чином є підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, призначення підготовчого судового засідання та встановлення строку для подання відповідачами відзиву на позов.

Керуючись ст.ст.19, 84,175-177, 187,189, 212, 274 ЦПК України,

ухвалив:

1.Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Чорнухинської селищної ради Полтавської області (місцезнаходження: селище Чорнухи Лубенський район Полтавська область, вул.Центральна,39) про визнання права власності в порядку спадкування за законом та відкрити провадження у справі №549/4/23.

2.Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

3.Призначити підготовче судове засідання у даній справі на 10 год30 хв 05 квітня 2023року в залі суду за адресою: селище Чорнухи, вул.Стовпова, 12 Лубенський район Полтавська область.

4.Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, разом з доказами, на яких грунтуються заперечення.

Копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

5.Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

6.Повідомити учасників справи про наявність в Чорнухинському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

7.Копію ухвали надіслати учасникам справи.

8.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.І.Крєпкий

СудЧорнухинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу109517983
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —549/62/23

Рішення від 11.04.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Рішення від 11.04.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні