Ухвала
від 14.03.2023 по справі 904/959/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залучення до участі у справі третьої особи,

яка не заявляє самостійних вимог

14.03.2023м. ДніпроСправа № 904/959/23Господарський суд Дніпропетровської області

у складі судді Дупляка С.А.,

розглянувши заяву прокурора

про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «СУРА» НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ДНІПРОВСЬКОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

у справі № 904/959/23

за позовом Керівника Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра в інтересах держави в особі:

1. Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області

2. Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "СЕЙРЕН СОЮЗ"

про стягнення грошових коштів,

Суддя Дупляк С.А.

в с т а н о в и в:

Суд здійснює провадження у справі № 904/959/23.

Через відділ документального забезпечення 07.03.2023 від прокурора надійшла заява про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, у якій прокурор просить суд залучити до участі у справі №904/959/23 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Комунальне підприємство "Сура" Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

Заява прокурора вмотивована тим, що відповідно до рішень Новоолександрівської сільської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області №22-2/VII від 24.12.2015 та №33-2/VII від 24.12.2015, розпоряджень сільського голови №942-12/VII від 08.09.2016 та №146-р від 22.11.2016 саме третій особі виділено кошти на виконання робіт на території обслуговування за визначеними напрямками діяльності підприємства, у тому числі на капітальний ремонт покрівлі житлових будинків по вул. Парковій, 3, 9, 10, 11 в с.Новоолександрівка. У подальшому між третьою особою та відповідачем було укладено ряд договорів підряду і саме в результаті виконання вказаних договорів, як вважає прокурор, заподіяні збитки, які є предметом позову у справі №904/959/23.

Розглядаючи заяву прокурора про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, суд дійшов таких висновків.

Статтею 50 ГПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи (ч. 1). Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ч. 2). Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч. 4). Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу (ч. 5). Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку (ч. 6).

При цьому, з`ясовуючи питання наявності юридичного інтересу у третьої особи, суд у вирішенні відповідного питання має з`ясовувати, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки, або позбавлено певних прав та/або обов`язків у майбутньому.

Оцінюючи заяву прокурора, суд вбачає підстави залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Комунальне підприємство "Сура" Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, оскільки, як стверджує прокурор, збитки, які є предметом позову у справі №904/959/23 виникли в результаті виконання договорів підряду однією стороною яких є третя особа.

Таким чином, рішення у справі №904/959/23 може вплинути на права та обов`язки третьої особи.

Керуючись статями 50, 234 ГПК України, господарський суд -

У Х В А Л И В:

Заяву прокурора про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача задовольнити.

Залучити КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «СУРА» НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ДНІПРОВСЬКОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ (Україна, 52070, Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н, село Новоолександрівка, ВУЛИЦЯ ПАРКОВА, будинок 1, квартира 21; код ЄДРПОУ 36785922) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача (далі - третя особа-1).

Роз`яснити третій(м) особі(ам), що відповідно до ст. 168 ГПК України вона(и) мають право надати письмові пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам ст. 165 ГПК України, в п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали, а також письмові пояснення щодо відзиву протягом семи днів від дати його отримання. Крім того треті особи мають право подати докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються їх пояснення, якщо такі докази не надані позивачем та/або відповідачем. Копію письмових пояснень треті особи направляють на адреси інших учасників процесу, докази (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа) чого надають суду протягом трьох днів від дати направлення. Учасники справи мають право подати відповідь на пояснення третіх осіб до закінчення підготовчого провадження (ч. 2 ст. 179 ГПК України).

Інформацію у справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя С.А. Дупляк

Дата ухвалення рішення14.03.2023
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу109522316
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення грошових коштів,

Судовий реєстр по справі —904/959/23

Судовий наказ від 29.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дупляк Степан Анатолійович

Судовий наказ від 29.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дупляк Степан Анатолійович

Рішення від 05.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дупляк Степан Анатолійович

Ухвала від 14.03.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дупляк Степан Анатолійович

Ухвала від 24.02.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дупляк Степан Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні