Постанова
від 09.08.2010 по справі 2а-1366/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< Список > Справа № 2а-1366/10/1170

Рядок звіту № 6.6.5

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 серпня 2010 року

м. К іровоград

Кіровоградський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого - судді Чубар и Н.В..

при секретарі - Коробченк о Є.К.

за участю:

представника позивача - Поповкіної Ю.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Кір овоградської обєднаної держ авної податкової інспекції ( надалі- позивач) до Селянськ ого (фермерського) господарс тва «ОСОБА_2" (надалі- від повідач) про припинення юрид ичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Кір овоградського окружного адм іністративного суду з адміні стративним позовом до відпов ідача, в якому просить припин ити юридичну особу, що не пов' язано з банкрутством Селянсь кого (фермерського) господар ства «ОСОБА_2" .

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що відповідач порушує вимоги діючого законодавств а України, а саме, більше року не подає податкової звітност і до податкового органуі, що є підставою для постановленн я судового рішення про припи нення юридичної особи, що не п овязано з банкрутством.

В судовому засіданні пози вач підтримав позовні вимоги і просив задовольнити їх в по вному обсязі.

Відповідач заперечень про ти позову суду не надав, на суд овий розгляд справи не з'явля вся, повідомлявся належним ч ином.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Украї ни в судовому засіданні 09.08.2010 р. проголошено вступну та резо лютивну частини постанови. В иготовлення постанови у повн ому обсязі відкладено на 13.08.2010р ., про що повідомлено сторонам після проголошення вступної та резолютивної частини пос танови в судовому засіданні з урахуванням вимог ч. 4 ст. 167 КА С України.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративног о суду від 09.08.2010 р. за клопотання м позивача проведено заміну неналежного позивача на нале жного Кіровоградську ОДПІ (а .с.33-36).

Дослідивши у судовому за сіданні подані суду докази, о цінивши їх за своїм внутрішн ім переконанням, що ґрунтуєт ься на всебічному, повному і о б'єктивному розгляді у судов ому процесі всіх обставин сп рави в їх сукупності, суд при ходить до наступних висновкі в.

Селянське (фермерське) госп одарство «ОСОБА_2" зареєст роване як суб' єкт підприємн ицької діяльності - юридичн а особа Кіровоградською райо нною радою народних депутаті в 03.02.1995 року (а.с.7). Перебуває на о бліку в Кіровоградській МДПІ (а. с. 9).

Згідно даних Кіровоградсь кої МДПІ, відповідач з 2009 р. не п одає документи податкової зв ітності та податкові деклар ації, що є грубим порушенням ч инного законодавства Україн и, порушенням законних інтер есів держави (а.с.10).

Пункт 2 частини 1 статті 9 Зако ну України «Про систему опод аткування», зобов`язує подав ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов`язкових платежів).

Крім того, до обов' язків с уб' єктів господарювання, що визначено нормою п. 8. ст. 19 Госп одарського кодексу України, є здійснення первинного та б ухгалтерського обліку резул ьтатів своєї роботи, подання відповідно до вимог закону ф інансової звітності та стати стичної інформації щодо своє ї господарської діяльності.

Відповідно до матеріалів с прави, відповідач не надає пе редбаченої податкової звітн ості більше одного року, що є п ідставою для постановлення с удового рішення про припинен ня державної реєстрації, згі дно ч. 2 ст. 38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них і фізичних осіб - підпри ємців».

Відповідно до частин 1 та 6 ст атті 59 Господарського кодекс у України, припинення діяльн ості суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його лі квідації за рішенням суду з п ідстав скасування державної реєстрації такого суб'єкта г осподарювання.

Згідно з пунктом 17 статті 11 З акону України «Про державну податкову службу України», о ргани державної податкової с лужби у випадках, в межах комп етенції та у порядок встанов лений законами України, мают ь право звертатися до судови х органів із заявою (позовною заявою) про скасування держа вної реєстрації суб' єкта п ідприємницької діяльності.

Враховуючи викладене та ві дсутність у заборгованості п еред бюджетом Селянського (ф ермерського) господарства « ОСОБА_2, що підтверджуєтьс я доданою до матеріалів спра ви довідкою про стан розраху нків з бюджетом (а.с.11, 13), її держ авна реєстрація підлягає при пиненню.

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону Укра їни ”Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” суд, який постановив рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язане з банкрутством юридичної особи, в день набра ння таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Відповідно ч. 4 ст. 94 КАС Украї ни, у справах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа судові витр ати з відповідача не стягуют ься.

На підставі викладеного т а керуючись ст.38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних та фізичних осіб - підприємців», ст. ст. 94, 158-163 КАС У країни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву задово льнити повністю.

Припинити юридичну особ у - Селянське (фермерське) госп одарства "ОСОБА_2" (юридичн а адреса: вул. Гоголя, 8, с. Аджам ка, Кіровоградського району, Кіровоградської області, 27632, к од ЄДРПОУ -06686866).

Створити ліквідаційну ко місію в складі: посадових осі б Кіровоградської об' єднан ої державної податкової інс пекції.

Зобов'язати ліквідаційну комісію після набрання дано ю постановою законної сили п овідомити орган, що здійснює державну реєстрацію, про те, щ о Селянське (фермерське) госп одарство "ОСОБА_2"перебува є у процесі припинення.

Зобов'язати ліквідаційну комісію не пізніше 10 днів з дн я набрання даною постановою законної сили помістити в др укованих засобах масової інф ормації, в яких публікуються відомості про державну реєс трацію юридичної особи, що пр ипиняється, повідомлення про припинення Селянського (фер мерського) господарства"ОС ОБА_2", та не пізніше двох міс яців з дати публікації зазна ченого повідомлення подати ( надіслати рекомендованим ли стом з описом вкладення) держ авному реєстратору документ и, передбачені ч. ч. 1, 2 ст. 36 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців" від 15.05 .2003 року № 755-ІV.

Встановити строк роботи л іквідаційної комісії 70 днів з дня набрання даною постанов ою законної сили.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку апеляційного оскарже ння, якщо апеляційну скаргу н е було подано.

Постанова суду може бути о скаржена до Дніпропетровськ ого апеляційного адміністра тивного суду через Кіровогра дський окружний адміністрат ивний в порядку та строки, виз начені ст. 186 КАС України.

Копію постанови, в день наб рання нею законної сили, наді слати державному реєстратор у Кіровоградської районної д ержавної адміністрації для в иконання вимог ст. 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців".

Повний текст постанов и виготовлено 13 серпня 2010 р.

Суддя Н.В.Чубара

Дата ухвалення рішення09.08.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу10954722
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1366/10/1170

Ухвала від 09.08.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Постанова від 09.08.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 27.04.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Постанова від 09.08.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні