Ухвала
від 30.08.2010 по справі б26/11-10
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛ ЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

30.08.2010 Сп рава № Б26/11-10

Дніпропетровський ап еляційний господарський суд у складі колегії суддів :

головуючого судді Виног радник О.М. (доповідач)

суддів: Джихур О.В., Прудніко ва В.В.

проаналізував матеріали с прави № Б26/11-10 в зв' язку з подан ням апеляційної скарги лікві датором товариства з обмежен ою відповідальністю “Науков о-виробничого об' єднання Е нергія” Яхновець Я.В., м.Дн іпропетровськ на ухвалу гос подарського суду Дніпропетр овської області від 29.07.10р. у сп раві № Б26/11-10

за заявою голови лікві даційної комісії товариства з обмеженою відповідальніст ю “Науково-виробничого об' є днання Енергія” Глядченко В.М. (49000, м.Дніпропетровськ, пр .Кірова, 96/13)

до товариства з обмеже ною відповідальністю “Науко во-виробничого об' єднання Е нергія” (49000, м.Дніпропетровськ , пр.Миру, 65/24)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господар ського суду Дніпропетровськ ої області від 29.07.2010р. (суд дя Камша Н.М.) по справі № Б26/11-10 за заявою голови ліквідаційної комісії товариства з обмеже ною відповідальністю “Науко во-виробничого об' єднання Енергія” Глядченко В.М. д о товариства з обмеженою від повідальністю “Науково-виро бничого об' єднання Енергі я” (далі - ТОВ “НВО Енергія”) п ро визнання банкрутом було в ідкладено розгляд звіту лікв ідатора на 16.09.2010р. на 12.00 годину; зо бов' язано ліквідатора банк рута передати до Лівобережно ї МДПІ м.Дніпропетровська вс і наявні бухгалтерські докум енти банкрута для проведення податкової перевірки; зобов ' язано Лівобережну МДПІ м.Д ніпропетровська надати копі ю акту перевірки для долучен ня до матеріалів справи; явку ліквідатора, представників кредиторів, Лівобережної МДП І м.Дніпропетровськ визнано обов' язковою (а.с.130-131, т.1).

Не погодившись з вище зазначеною ухвалою господар ського суду ліквідатор ТОВ “ НВО Енергія” Яхновець Я.В. , м.Дніпропетровськ подала а пеляційну скаргу.

Частиною 2 ст.4-1 ГПК України передбачено, що господарськ і суди розглядають справи пр о банкрутство у порядку пров адження, передбаченому цим К одексом, з урахуванням особл ивостей, встановлених Законо м України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Відповідно до ч.1 ст.106 ГПК Ук раїни ухвали місцевого госпо дарського суду можуть бути о скаржені в апеляційному пор ядку у випадках, передбачени х Господарським процесуальн им кодексом України та Закон ом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”.

Виходячи з викладеного, под ання апеляційної скарги на у хвалу місцевого господарськ ого суду, яку не може бути оска ржено, виключає перегляд так их ухвал місцевого господарс ького суду в апеляційному по рядку.

Статтею 129 Конституції Укра їни встановлені основні заса ди судочинства, до яких відне сено забезпечення апеляційн ого та касаційного оскарженн я рішення суду, крім випадків , встановлених законом, проте , зазначена конституційна но рма конкретизована законода вцем в ст.14 Закону України “Пр о судоустрій і статус суддів ” від 07.07.2010р. № 2453-VІ, згідно з якою у часники судового процесу та інші особи у випадках і поряд ку, передбачених процесуальн им законом, мають право на апе ляційне та касаційне оскарже ння судового рішення. Таким ч ином, реалізація конституцій ного права на апеляційне та к асаційне оскарження судовог о рішення названим законом с тавиться в залежність від по ложень Господарського проце суального кодексу України.

Як вбачається зі змісту ос каржуваної ухвали, судом пер шої інстанції фактично відпо відно до ст.38 ГПК України були витребувані від Лівобережно ї МДПІ додаткові докази для р озгляду справи, а саме - акт перевірки, для складення та н адання якого було зобов' яза но ліквідатора боржника нада ти Лівобережній МДПІ бухгалт ерські документи.

Враховуючи, що оскаржувана ухвала мотивована ст.ст.38, 77, 86 Г ПК України, ст.ст.22-32 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, зазна чені статті Господарського п роцесуального кодексу Украї ни не встановлюють можливост і апеляційного оскарження ух вали про відкладення судовог о засідання, про витребуванн я доказів, резолютивна части на ухвали не містить жодних в исновків по суті справи щодо розгляду звіту ліквідатора або проведеної ДПІ перевірки , норми Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” не містять полож ень щодо права апеляційного оскарження таких дій господа рського суду, що вчинені згід но з ухвалою від 29.07.2010р. по цій сп раві, то вказана обставина ви ключає можливість перегляду в апеляційному порядку ухва ли від 29.07.2010р., в зв' язку з чим в прийнятті апеляційної скарг и слід відмовити.

На підставі викладен ого, керуючись ст.ст.86, 91, 106 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити ліквідатору товариства з обмеженою відп овідальністю “Науково-вироб ничого об' єднання Енергія” Яхновець Я.В., м.Дніпропет ровськ в прийнятті апеляційн ої скарги на ухвалу господар ського суду Дніпропетровськ ої області від 29.07.2010р. по справі № Б26/11-10; апеляційну скаргу № б/н від 11.08.2010р. з додатком на 10 аркуш ах, в тому числі описи вкладен ня в цінний лист від 11.08.2010р., пове рнути скаржнику без розгляду .

Матеріали справи пов ернути до господарського суд у Дніпропетровської області ; ксерокопію апеляційної ска рги залучити до матеріалів с прави.

Головуючий суддя

О.М.Виноградник

Суддя О.В.Джихур

Суддя

З оригіналом згідно.

Помічник судді О.О.Головіна

30.08.2010 В.В.Прудніков

СудДніпропетровський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення30.08.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу10957339
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б26/11-10

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 15.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 30.08.2010

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Виноградник Ольга Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні