Ухвала
від 16.03.2023 по справі 683/55/23
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/55/23

2/683/330/2023

У Х В А Л А

06 березня 2023 року м. Старокостянтинів

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області в складі судді Завадської О.П., секретаря судових засідань Поважнюк О.Б., розглядаючи у підготовчому засіданні в залі суду в м. Старокостянтинів Хмельницької області цивільну справу № 683/55/22, провадження 2/683/330/2023 за позовом ОСОБА_1 до Сербинівської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області, третя особа Старокостянтинівська державна нотаріальна контора Хмельницької області, про визнання факту прийняття спадщини,

встановив:

В провадженні Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Сербинівської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області, третя особа Старокостянтинівська державна нотаріальна контора Хмельницької області, про визнання факту прийняття спадщини.

Представник позивача заявив клопотання про заміну неналежного відповідача Сербинівську сільську раду Хмельницького району Хмельницької області на належного Староостропільську територіальну громаду Хмельницького району Хмельницької області.

Суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Частиною 2 ст. 51 ЦПК Українипередбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положеньч.ч. 2, 3 ст. 51 ЦПК Українисуд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Внаслідок змін в адміністративно-територіальному устрої діяльність Сербинівської сільської ради Старокостянтинівського району Хмельницької області припинено. Повноваження по управлінню майном перейшли до Староостропільської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області, відтак вона є належним відповідачем у справі.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Сербинівську сільську раду Хмельницького району Хмельницької області по справі за позовом ОСОБА_1 про визнання факту прийняття спадщини, на належного Староостропільську сільську раду Хмельницького району Хмельницької області.

Призначити у справі підготовче засідання на 09 годину 00 хвилин 04 квітня 2023 року у приміщенні Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області (Хмельницька область, м. Старокостянтинів вул. Миру, 9), про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити Староостропільській сільській раді Хмельницького району Хмельницької області, а також копії ухвали про відкриття провадження у справі, позовної заяви з додатками.

Відповідачу встановити строк у 15 днів з дня отримання копії даної ухвали для подання відзиву на позов, в порядку визначеному ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити, що відповідач повинен подати докази разом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити, що відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву (у 15 днів з дня отримання даного повідомлення), який має відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Роз?яснити, що позивач за зустрічним позовом має право подати відповідь на відзив на зустрічний позов протягом п?яти днів з дня вручення йому відзиву на зустрічний позов, відповідач за зустрічним позовом має право подати заперечення на відповідь на відзив на зустрічний позов протягом п?яти днів з дня вручення йому відповіді на відзив на зустрічний позов.

Роз`яснити відповідачеві його право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Учасники процесу відповідно до положень ст. 39 ЦПК України мають право заявити відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу з підстав, зазначених у статтях 36, 37, 38 цього Кодексу. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - www.sk.km.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.03.2023
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу109583299
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання факту прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —683/55/23

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні