Вирок
від 17.03.2023 по справі 461/1634/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

461/1634/23

1-кп/461/389/23

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.03.2023 року. м.Львів.

Галицький районний суд м. Львова

в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Львові кримінальне провадження про обвинувачення:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Львова, українця, громадянина України, з вищою освітою, працюючого директором у ТзОВ «Макстрансбуд Захід», одруженого, маючого на утриманні двох неповнолітніх дітей, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судженого,

за ч.1 ст. 205-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

На підставі рішення № 09/11/21 від 09.11.2021 одноосібного учасника (засновника) ТОВ «Макстрансбуд Захід» (ЄДРПОУ 40723052), обвинуваченого, ОСОБА_4 та поданої ним заяви від 09.11.2021 щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади (форма № 2), державним реєстратором - приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , яка здійснює професійну діяльність по вулиці Ковжуна, 1 у Галицькому районі м. Львова, внесено 10.11.2021 відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо державної реєстрації змін до відомостей про місцезнаходження (юридичної адреси) ТОВ «Макстрансбуд Захід» та зареєстровано ТОВ «Макстрансбуд Захід» із місцезнаходженням: 79040, Україна, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 224.

Однак, при проведенні державної реєстрації даних щодо юридичної адреси в частині зміни відомостей про ТОВ «Макстрансбуд Захід» обвинувачений ОСОБА_4 , достовірно знаючи про відсутність фактичного наміру на здійснення підприємницької діяльності саме за адресою: АДРЕСА_3 , здійснив внесення неправдивих відомостей щодо місцезнаходження вищевказаної юридичної особи до рішення одноосібного учасника (засновника) № 09/11/21 від 09.11.2021 та заяви щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади (форма № 2) від 09.11.2021, про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, а саме: зміни місцезнаходження, після чого, з метою доведення свого злочинного наміру до кінця, підписав вказані документи та усвідомлюючи всю протиправність свого діяння навмисно подав їх 09.11.2021 державному реєстратору - приватному нотаріусу Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_6 за адресою здійснення нею професійної діяльності по вулиця Ковжуна, 1 у Галицькому районі м. Львова для здійснення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, серед яких: зміна місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Макстрансбуд Захід» (ЄДРПОУ 40723052).

На підставі документів із недостовірними відомостями щодо місцезнаходження ТОВ «Макстрансбуд Захід», внесеними та поданими обвинуваченим ОСОБА_4 для державної реєстрації 09.11.2021, приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_6 в Єдиному державному реєстрі проведено державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу ТОВ «Макстрансбуд Захід», про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 10.11.2021 зроблено відповідний запис та змінено юридичну адресу (місцезнаходження) товариства з м. Львів, вул. Каліча гора, буд. 11, кв. 4-а на м. Львів, вул. Городоцька, буд. 224.

В підготовчому судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою винність у вчиненні злочину визнав повністю, підтвердивши, що на підставі рішення № 09/11/21 від 09.11.2021 його як одноосібного учасника (засновника) ТОВ «Макстрансбуд Захід» (ЄДРПОУ 40723052) та поданої ним заяви від 09.11.2021 щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади (форма № 2), державним реєстратором - приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , яка здійснює професійну діяльність по вулиці Ковжуна, 1 у Галицькому районі м. Львова, внесено 10.11.2021 відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо державної реєстрації змін до відомостей про місцезнаходження (юридичної адреси) ТОВ «Макстрансбуд Захід» та зареєстровано ТОВ «Макстрансбуд Захід» із місцезнаходженням: 79040, Україна, Львівська область, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 224. При проведенні державної реєстрації даних щодо юридичної адреси в частині зміни відомостей про ТОВ «Макстрансбуд Захід» він достовірно знав про відсутність фактичного наміру на здійснення підприємницької діяльності саме за адресою: 79040, Україна, Львівська область, м. Львів, Залізничний район, вул. Городоцька, буд. 224, та здійснив внесення неправдивих відомостей щодо місцезнаходження вказаної юридичної особи до рішення одноосібного учасника (засновника) № 09/11/21 від 09.11.2021 та заяви щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади (форма № 2) від 09.11.2021, про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, а саме: зміни місцезнаходження, після чого, з метою доведення свого злочинного наміру до кінця, підписав вказані документи та усвідомлюючи всю протиправність свого діяння навмисно подав їх 09.11.2021 державному реєстратору - приватному нотаріусу Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_6 за адресою здійснення нею професійної діяльності по вулиця Ковжуна, 1 у Галицькому районі м. Львова для здійснення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, серед яких: зміна місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Макстрансбуд Захід» (ЄДРПОУ 40723052).

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорюють жодних обставин справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності їх позиції, роз`яснивши учасникам судового провадження те, що вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку, суд, на підставі ч.3 ст.349 КПК України, визнає недоцільним дослідження доказів щодо обставин провадження, які ніким не оспорюються.

На підставі повного визнання своєї винуватості обвинуваченим та матеріалів досудового слідства, об`єктивність та повнота яких учасниками судового розгляду не оспорюється, суд вважає повністю доведеними факт скоєння злочину та винність обвинуваченого у вчиненні злочинних дій.

Суд вважає, що факт скоєння злочину та винність обвинуваченого у вчиненні злочинних дій, крім повного визнання вини обвинуваченим, стверджується матеріалами справи.

Дії обвинуваченого ОСОБА_4 слід кваліфікувати за ч.1 ст.205-1 КК України, оскільки він вніс у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості, а також в умисно подав для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

Як вбачається із матеріалів справи, 28.02.2023 року між прокурором Відділу нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки України Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 на підставі ст.ст. 468, 469, 470, 472 КПК України укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно зумовами угодиобвинувачений ОСОБА_4 під часдосудового розслідуванняповністю визнавсвою винуватістьу вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.205-1КК України,і зобов`язуєтьсябеззастережно визнатиобвинувачення вповному обсязіпідозри усудовому провадженні.Сторони угодиузгодили покарання ОСОБА_4 зач.1ст.205-1КК України штрафу розмірі6000неоподаткованих мінімумівгромадян,тобто 102000,00грн.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 468 КПК України, у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинувачем про визнання винуватості.

Частиною 4 ст. 469 КПК України передбачено, що угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Згідно з п.1 ч.3 ст. 314 КПК України при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Судом встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, що згідно з ст. 12 КК України, є нетяжким злочином. Свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення визнав беззастережно.

Судом з`ясовано, що обвинувачений ОСОБА_4 цілком і повністю розуміє права, передбачені п.1 ч.4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, передбачені ч.2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення та вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз, або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені угодою про визнання винуватості.

Також, судом перевірено угоду про визнання винуватості на відповідність вимогам КПК України (в тому числі, щодо змісту та порядку укладення угоди) та КК України (в тому числі щодо узгодженої міри покарання); підстав для відмови в її затверджені не встановлено.

Таким чином, суд приходить до висновку, що угода про визнання винуватості підлягає до затвердження, оскільки обвинувачений раніше не суджений, позитивно характеризуються за місцем проживання, повністю визнав свою винуватість у вчиненому правопорушенні, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення.

Перевіривши матеріали справи, заслухавши думку сторін про можливість затвердження угоди, враховуючи особу обвинуваченого, який вчинив нетяжкий злочин вперше, щиро розкаявся, позитивно характеризується за місцем проживання, суд приходить до висновку, що угоду про визнання винуватості, укладену 28.02.2023 року між обвинуваченим ОСОБА_4 та прокурором, слід затвердити, і призначити обвинуваченому узгоджену сторонами міру покарання.

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу слід залишити необраним.

Речові докази, згідно з вимогами ст. 100 КПК України, оригінал реєстраційної справи слід реєстраптору повернути реєстратору.

Керуючись ст.ст. 314, 374, 468, 469, 471, 473-475 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 28.02.2023 року між обвинуваченим у кримінальному провадженні №72023140000000060 ОСОБА_4 та прокурором Відділу нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки України Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 , згідно з якою ОСОБА_4 беззастережно визнає обвинувачення в повному обсязі, ОСОБА_4 визначається узгоджене покаранняза ч. 1 ст. 205-1 КК України 6000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян 102 000,00 грн. штрафу.

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 205-1 КК України та обрати покарання за ч.1 ст. 205-1 КК України 6000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян 102 000,00 грн. штрафу.

Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_4 до вступу вироку в законну силу залишити необраним.

Речові докази: оригінал реєстраційної справи повернути приватному нотаріусу Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_6 .

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на вирок суду подається до Львівського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення, для особи, яка перебуває під вартою у цей же строк, з моменту вручення їй копії вироку.

Учасники судовогопровадження маютьправо отриматив судікопію вирокусуду.Копія вирокунегайно післяйого проголошеннявручається обвинуваченому,представнику юридичноїособи,щодо якоїздійснюється провадження,та прокурору. Копія вироку не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Суддя ОСОБА_1 .

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення17.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109613255
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб - підприємців

Судовий реєстр по справі —461/1634/23

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Вирок від 17.03.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні