Ухвала
від 16.03.2023 по справі 303/4720/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 303/4720/20

У Х В А Л А

16 березня 2023 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд в складі:

Головуючого судді- Бисага Т.Ю.,

суддів : Джуги С.Д., Фазикош Г.В.,

розглянувши клопотання представника Старча А.В., який діє в інтересах ТОВ «Фінансова Компанія «Інвестохіллс Веста» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції щодо розгляду цивільної справи за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста» на ухвалуМукачівського міськрайонногосуду Закарпатськоїобласті від26січня 2021року та ухвалуМукачівського міськрайонногосуду Закарпатськоїобласті від12лютого 2021року,головуюча суддяГутій О.В.,у справіза позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста» до ОСОБА_1 , треті особи: Управління Служби безпеки України в Закарпатській області, Управління внутрішніх справ України в Закарпатській області про припинення (зняття) арешту з нерухомого майна

в с т а н о в и в :

В провадженні Закарпатського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста» до ОСОБА_1 , треті особи: Управління Служби безпеки України в Закарпатській області, Управління внутрішніх справ України в Закарпатській області про припинення (зняття) арешту з нерухомого майна.

До Закарпатського апеляційного суду надійшло клопотання від представника Старча А.В., який діє в інтересах ТОВ «Фінансова Компанія «Інвестохіллс Веста» про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використання власних технічних засобів.

Колегія суддів, дослідивши і обговоривши доводи клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, вважає, що таке не підлягає задоволенню виходячи з наступного.

За приписами ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч.1). Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (ч.2). Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом (ч.5). У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (ч.7). Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (ч.8).

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, поданого стороною відсутні докази того, що вказане клопотання надсилалося іншим учасникам справи.

Також, слід зазначити, що на дату розгляду справи у суду відсутня технічна можливість забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції у зв`язку із зайнятістю залів судових засідань з відповідними технічними можливостями іншими судовими засіданнями, які були призначені завчасно, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні клопотання представника Старча А.В., який діє в інтересах ТОВ «Фінансова Компанія «Інвестохіллс Веста» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Більш того,слід зазначити,що участьсторін всудовому засіданніу судіапеляційної інстанціїне єобов`язковою,представник не позбавленийможливості надатисвої поясненняу письмовомувигляді,направивши їхдо судузасобами поштовогоабо електронногозв`язку.

З огляду на викладене, у задоволенні клопотання Старча А.В., який діє в інтересах ТОВ «Фінансова Компанія «Інвестохіллс Веста» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, яке призначене на 23.03.2023 року о 14 год. 00 хв. слід відмовити.

Керуючись ст.212, ч.2 ст.258 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання клопотання Старча А.В., який діє в інтересах ТОВ «Фінансова Компанія «Інвестохіллс Веста» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення16.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109616003
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —303/4720/20

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Гутій О. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Гутій О. В.

Постанова від 29.08.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні