Ухвала
від 20.03.2023 по справі 910/1339/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

20.03.2023Справа № 910/1339/23

Суддя Господарського суду міста Києва Морозов С.М., розглянувши без виклику сторін

зустрічний позов Приватного акціонерного товариства "Будівельна компанія "Укренергобуд", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", м. Київ

про визнання недійсним договору

у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", м. Київ

до Приватного акціонерного товариства "Будівельна компанія "Укренергобуд", м. Київ

про стягнення 536 354,43 грн, -

ВСТАНОВИВ:

26.01.2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (позивач), як постачальник "останньої надії", звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом про стягнення з Приватного акціонерного товариства "Будівельна компанія "Укренергобуд" (відповідач), суми заборгованості, з урахуванням штрафних та фінансових санкцій, в розмірі 536 354,43 грн, у зв`язку з неоплатою відповідачем за Типовим договором постачання природного газу постачальником "останньої надії".

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, матеріали №910/1339/23 передані на розгляд судді Морозову С.М.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.02.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними у ній матеріалами. Окрім того, запропоновано відповідачу у строк до п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву.

15.03.2023 року відповідачем подано до суду відзив на позовну заяву.

Окрім того, 15.03.2023 року Приватним акціонерним товариством "Будівельна компанія "Укренергобуд" подано до суду зустрічну позовну заяву про визнання недійсним типового договору постачання природного газу постачальником «останньої надії» укладеного між сторонами.

Дослідивши матеріали зустрічної позовної заяви та надані документи, суд визнав наявні матеріали достатніми для прийняття зустрічної позовної заяви до спільного розгляду з первісним позовом.

Відповідно до норм частин 1-3 статті 180 Господарського процесуального кодексу України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження. (ч. 7 ст. 180 Господарського процесуального кодексу України).

Як встановлено судом, зустрічний позов поданий у встановлений законом строк, позивачем за зустрічним позовом належним чином обґрунтовано обставини, що свідчать про взаємопов`язаність позовів, про доцільність спільного розгляду зустрічного позову з первісним позовом.

Керуючись ст.ст. 180, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти зустрічний позов Приватного акціонерного товариства "Будівельна компанія "Укренергобуд" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" про визнання недійсним договору до спільного розгляду з первісним позовом по справі №910/1339/23.

2. Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

3. Перейти до розгляду справи №910/1339/23 за правилами загального позовного провадження.

4. Підготовче засідання призначити на 25.04.23 о 11:15 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал №5.

5. Встановити відповідачу за зустрічним позовом строк до п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на зустрічний позов із урахуванням вимог ст.165 ГПК України.

6. Попередити відповідача за зустрічним позовом, що у разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин, справа згідно з ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

7. Запропонувати позивачу за зустрічним позовом у строк до десяти днів з дня отримання відзиву, подати суду відповідь на відзив на зустрічний позов, надіслати її копію відповідачеві за зустрічним позовом, докази чого надати до суду.

8. Запропонувати відповідачу за зустрічним позовом у строк до семи днів з дня отримання відповіді на відзив на зустрічний позов подати до суду заперечення, надіслати копію заперечень позивачеві за зустрічним позовом, докази чого надати суду.

9. Попередити сторін про наслідки неявки в судове засідання, передбачені ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, а також про обов`язок повідомити суд про причини неявки у разі неприбуття у судове засідання.

10. Довести до відома сторін, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд має право стягувати в дохід Державного бюджету України з винної особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

СуддяС. МОРОЗОВ

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —910/1339/23

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 19.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 25.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 06.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні