Ухвала
від 20.03.2023 по справі 927/387/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

20 березня 2023 року м. Чернігівсправа № 927/387/23 Господарський суд Чернігівської області у складі судді Фесюри М.В., розглянувши матеріали позовної заяви б/н від 15.03.23

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю НТ-Грандвіс,

проспект Перемоги, 127, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 30148939,

до відповідача: російської федерації в особі Посольства російської федерації в Україні,

Повітрофлотський проспект, 27, м. Київ, 03049,

про відшкодування майнової шкоди в сумі 21 315 380 грн

ВСТАНОВИВ:

Позивач Товариство з обмеженою відповідальністю НТ-Грандвіс звернулось до Господарського суду Чернігівської області з позовом до російської федерації в особі Посольства російської федерації в Україні про відшкодування завданої майнової шкоди в сумі 21 315 380 грн, завданої у зв`язку з збройною агресією рф, що призвело до порушення права власності на майно (знищення, пошкодження майна).

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач зазначає, внаслідок артилерійського обстрілу з боку російських військ було пошкоджено майно ТОВ НТ-Грандвіс, що знаходиться за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 32 та вул. Котляревського, 25-а.

Вирішуючи питання про прийняття позовної заяви до розгляду, судом встановлено наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Частиною 2 ст.91 ГПК України передбачено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до ч.4 та ч.5 ст. 91 ГПК України, копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Згідно з пунктом 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації», затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003 відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

До позовної заяви позивачем долучено не завірені копії письмових доказів, а саме, в якості додатку до позовної заяви надано звіти (надалі - Звіти) ТОВ «Проректор» (вул. Росьова, 6, каб. 7, м. Біла Церква, Київська область, 09108) про результати обстеження Технічно-інструментальне (основне) обстеження об`єктів нерухомості: диспетчерської, гаражних боксів за адресою: АДРЕСА_1 ; нежитлового приміщення, за адресою: АДРЕСА_2 , що має опис: адмінбудівля з підвалом літ. «А2-4», «АП».

Зазначені Звіти оформлено брошуруванням на пластикові пружини. В той же час, додані до обох Звітів копії документів не завірені належним чином, відповідно до зазначених норм чинного законодавства, а відтак позивачем не долучено до матеріалів позовної заяви докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

З наведених підстав позовна заява залишається без руху.

Відповідно до частини другої статті 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до частини четвертої статті 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

На підставі викладеного та керуючись статтями 162, 164, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву залишити без руху.

2.Позивачу протягом 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху усунути недоліки позовної заяви шляхом подання до суду належним чином завірених копій документів, які додаються до позовної заяви.

3.Роз`яснити позивачу, що відповідно до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

4.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Фесюра

Веб адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу109645612
СудочинствоГосподарське
Сутьвідшкодування майнової шкоди в сумі 21 315 380 грн

Судовий реєстр по справі —927/387/23

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні