Ухвала
від 20.03.2023 по справі 948/747/23
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 948/747/23

Провадження № 2/948/103/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

20.03.2023 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , до Михайлівської сільської ради Полтавського (Машівського) району Полтавської області, місцезнаходження: вул. Молодіжна, 17, с. Михайлівка Полтавського (Машівського) району Полтавської області, Приватного сільськогосподарського підприємства «Нове життя», місцезнаходження: вул. Миру, 50, с Селещина Полтавського (Машівського) району Полтавської області, про припинення права власності на земельну ділянку, скасування її державної реєстрації, визнання права власності на земельну ділянку та припинення оренди земельної ділянки,

у с т а н о в и л а :

у березні 2023 року позивач звернулася до Машівського районного суду Полтавської області зі вказаною позовною заявою, у якій просить: поновити з 24.06.2021 строк позовної давності на звернення до суду з позовною заявою; припинити державну реєстрацію права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за нею на земельну ділянку площею 7,860 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 5323080400:00:005:0004, що розташована на території Михайлівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, закрити розділ Державного реєстру прав на вказану земельну ділянку та скасувати її державну реєстрацію в Державному земельному кадастрі; визнати за нею, ОСОБА_1 , право власності на земельну ділянку площею 7,83 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 5323080400:00:005:0246, що розташована на території Михайлівської сільської ради Полтавського району Полтавської області; припинити право оренди за договором від 02.09.2014, укладеним між ОСОБА_1 та ПСП «Нове життя», який зареєстрований 10.09.2014 в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, про що вчинено запис за № 6941975, та провести державну реєстрацію припинення права оренди.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні. Позовна заява підсудна Машівському районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно до ст. 19, 274 ЦПК України, враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, справа не може бути віднесена до малозначних та розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Також уважаю необхідним вирішити питання про залучення до участі у справі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме, ОСОБА_2 , оскільки рішення у справі може вплинути на його права чи обов`язки, а також з огляду на те, що про це заявила позивач.

Керуючись ст. 13, 53, 187, 274 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , до Михайлівської сільської ради Полтавського (Машівського) району Полтавської області, місцезнаходження: вул. Молодіжна, 17, с. Михайлівка Полтавського (Машівського) району Полтавської області, Приватного сільськогосподарського підприємства «Нове життя», місцезнаходження: вул. Миру, 50, с Селещина Полтавського (Машівського) району Полтавської області, про припинення права власності на земельну ділянку, скасування її державної реєстрації, визнання права власності на земельну ділянку та припинення оренди земельної ділянки.

Призначити підготовчезасідання на 13 год 30 хв 18 квітня 2023 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: смт Машівка, вул. Незалежності, 116.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , мешканця АДРЕСА_2 .

Роз`яснити,що відповідачімають правоподати відзивна позові всіписьмові таелектронні докази(якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву у п`ятиденний строк з дня отримання позову або відзиву, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень щодо позову або відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до закінчення підготовчого провадження.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/

Надіслати учасникам справи копії цієї ухвали, а відповідачам та третій особі також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С. М. Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу109646750
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —948/747/23

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні