Ухвала
від 17.03.2023 по справі 564/723/23
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/723/23

17 березня 2023 року

Костопільський районний суд Рівненської області в особі судді Грипіч Л. А. розглянувши зустрічний позов ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Приватного навчально - виробничого підприємства «Автопромбуд» про визнання пункту договору купівлі - продажу недійсним та розірвання договору купівлі - продажу та матеріали цивільної справи за позовом Приватного навчально - виробничого підприємства "Автопромбуд" до ОСОБА_6 , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 про витребування майна із чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Костопільського районного суду Рівненської області перебуває цивільна справа за позовом Приватного навчально - виробничого підприємства "Автопромбуд" до ОСОБА_6 , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 про витребування майна із чужого незаконного володіння.

14.03.2023 року треті особи - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 подали до Костопільського районного суду зустрічний позов до Приватного навчально - виробничого підприємства «Автопромбуд» про визнання пункту договору купівлі - продажу недійсним та розірвання договору купівлі - продажу.

Зустрічний позов відповідає вимогам ст. ст. 175, 177, 194 ЦПК України, поданий особами, які мають цивільну процесуальну дієздатність і в строки визначені ч.1 ст.193 ЦПК України. Даний зустрічний позов належить розглядати в порядку цивільного судочинства за правилами позовного провадження і він підсудний Костопільському районному суду. Підстави для відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

В силу статті 193 ЦПК України суд з урахуванням положень частини другої цієї статті приймає зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Згідно ч. 3 цієї ж статті вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Оскільки, пред`явлені позови виникають з одних і тих самих правовідносин, регулюються нормами Цивільного кодексу України, є похідними та пов`язані одним предметом позову, і спільний їх розгляд є доцільним, суд вважає за вірне об`єднати їх в одне провадження з первісним позовом.

Керуючись ст.ст.193-194 ЦПК, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Приватного навчально - виробничого підприємства «Автопромбуд» про визнання пункту договору купівлі - продажу недійсним та розірвання договору купівлі - продажу.

Вимоги за зустрічним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Приватного навчально - виробничого підприємства «Автопромбуд» про визнання пункту договору купівлі - продажу недійсним та розірвання договору купівлі - продажу об`єднати в одне провадження з первісним позовом Приватного навчально - виробничого підприємства "Автопромбуд" до ОСОБА_6 , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 про витребування майна із чужого незаконного володіння.

Копію зустрічної позовної заяви надіслати (надати) відповідачу за зустрічним позовом Приватному навчально - виробничому підприємству «Автопромбуд», роз`яснивши право надати відзив на зустрічний позов відповідно до ст.178 ЦПК України в 15-денний строк з дня винесення даної ухвали, та додати до відзиву докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивачам за зустрічним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 в строк не пізніше 5-ти днів з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив.

Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідачу за зустрічним позовом Приватному навчально - виробничому підприємству «Автопромбуд» в строк не пізніше 5-ти днів з дня отримання відповіді на відзив подати свої заперечення на відповідь на відзив позивача.

Копія заперечень на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

СуддяЛ. А. Грипіч

Дата ухвалення рішення17.03.2023
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу109660156
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —564/723/23

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні