Ухвала
від 21.03.2023 по справі 757/53709/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/53709/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2023 року суддя Печерського районного суду м. Києва Соколов О.М., розглянувши клопотання представника заявника Головного управління ДПС у Волинській області Мельничука Максима Володимировича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за заявою Головного управління ДПС у Волинській області, заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю «А-СТАТ» заінтересована особа: Акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк», про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Печерського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за заявою Головного управління ДПС у Волинській області, заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю «А-СТАТ» заінтересована особа: Акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк», про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю.

07.03.2023 року від представника заявника Головного управління ДПС у Волинській області Мельничука Максима Володимировича надійшло до суду клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в якому остання просить забезпечити розгляд справи з використанням системи відеоконференцзв`язку "EasyCon" із використанням власних технічних засобів.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Згідно ч. 5 статті 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Положення ст. 212 ЦПК України не передбачають обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони. До того ж вказані положення законодавства направлені на забезпечення участі осіб, які є віддаленими від місця розгляду справи і з об`єктивних причин не можуть брати участь у розгляді справи.

Випадки, у яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень учасників справи, які з поважних та незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Однак, вказане клопотання не містить жодних належних і допустимих доказів на підтвердження обставин неможливості прибути у судове засідання або наявності об`єктивних непереборних причин, які унеможливлюють представника відповідача прибути до Печерського районного суду м. Києва, і будь-яке обґрунтування необхідності проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цьому клопотанні взагалі відсутнє, при цьому ухвала суду не може обґрунтовуватись лише припущеннями про наявність зазначених обставин.

Крім того, заявник не позбавлений можливості надати заяву про розгляд справи у його відсутність, направивши їх до суду засобами поштового або електронного зв`язку.

Враховуючи відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання представника заявника Головного управління ДПС у Волинській області Мельничука Максима Володимировича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання представника заявника Головного управління ДПС у Волинській області Мельничука Максима Володимировича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за заявою Головного управління ДПС у Волинській області, заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю «А-СТАТ» заінтересована особа: Акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк», про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М.Соколов

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу109674623
СудочинствоЦивільне
Сутьрозкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю

Судовий реєстр по справі —757/53709/21-ц

Рішення від 17.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні