Ухвала
від 21.03.2023 по справі 161/4408/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/4408/23

Провадження № 1-кс/161/1558/23

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

м. Луцьк 21 березня 2023 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , старшого детектива відділу детективів Територіального управління БЕБ у Волинській області ОСОБА_4 розглянувши клопотання старшого детектива відділу детективів Територіального управління БЕБ у Волинській області ОСОБА_4 про проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Підгаєцькій, 3, гараж № НОМЕР_1 , що на праві приватної власності належить ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (код ЄДРПОУ 14360570), ТОВ «ТРАНС ЛАЙН СІТІ» (код ЄДРПОУ 40401871), ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «ВЛОК» (код ЄДРПОУ 20135216), ПП «ПЕРЕСУВНА МЕХАНІЗОВАНА КОЛОНА №19» (код ЄДРПОУ 03582994), ПП «ЛУЦЬКСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 30733310), ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ТОВ «АГРАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ УКРАЇНИ» (код ЄДРПОУ 38955450),

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що в провадженні Детективів відділу детективів Територіального управління БЕБ у Волинській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 72023020000000008 від 03.02.2023 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що група осіб на території Волинської області, з корисливою метою, здійснюють незаконне використання торгового знаку «Ariel», «Fairy», «Tide» та інших, права на які належать компанії «The Procter and Gamble Company», шляхом наклеювання етикеток на відповідні упаковки з побутовою хімією, після чого за допомогою мережі інтернет здійснюють продаж цих товарів, що завдало шкоду правовласнику в особливо великих розмірах.

Під час проведення слідчих (розшукових) дій, в тому числі негласних слідчих розшукових дій встановлено, що до зазначеної незаконної діяльності причетний громадянин ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який організував на території м. Луцька, Луцького району протиправну діяльність з незаконного використання торгових знаків «Ariel», «Fairy», «Tide» та інших торгових знаків, права на які належать компанії «The Procter and Gamble Company».

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_7 до своєї протиправної діяльності залучив наступних громадян ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та інших невстановлених осіб, які діють з чітким розподілом функцій та ролей, об`єднаних єдиним планом для вчинення вказаного злочину. Зокрема встановлено, що співучасники злочину ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та інші невстановлені особи задіяні в виробництві порошко-подібної продукції, наклеювання торгових марок, перевезення виготовленої продукції для відправки через «Нову пошту» та перевезення виготовленої продукції без торгових марок в місця зберігання для наклеювання торгових марок.

Так, встановлено, що виробництво порошко-подібної продукції та незаконне використання торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» та інших, шляхом наклеювання на підроблену продукцію співучасники злочину ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та інші невстановлені особи проводять за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ПП «НАДІЯ-СК» (код ЄДРПОУ 42979818) та ПП «МІДАС-ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 36606249).

Крім того, за адресою: АДРЕСА_1, в адміністративній будівлі ОСОБА_7 , орендує офісне приміщення, яке використовується останнім для забезпечення незаконної діяльності, в якому знаходиться комп`ютерна техніка, чорнові записи та інші речі та предмети, що забезпечують функціонування незаконної діяльності.

Разом з тим, з метою реалізації виготовленої продукції з незаконним використанням торгових марок « Ariel », «Fairy», «Tide» ОСОБА_7 розробив Інтернет магазин за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_3 , який використовується останнім для незаконної діяльності. Розрахунок за придбаний товар через Інтернет магазин ІНФОРМАЦІЯ_3 / оплачується на картковий рахунок «MONOBANK» № НОМЕР_4 , який належить ОСОБА_7 . У вказаному Інтернет магазині в розділі «Контакти» зазначено телефони для зв`язку НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , які фактично використовуються ОСОБА_7 та іншими співучасниками злочину у незаконній діяльності. Відправка незаконно виготовленої продукції з незаконним використанням торгових марок « Ariel », «Fairy», «Tide» здійснюється кур`єрською доставкою «Нова Пошта», в основному відправка проводиться з відділення №1 «Нова Пошта» за адресою: с. Гірка Полонка, вул. Горохівська, 10Б.

Транспортування незаконно виготовленої продукції, етикеток торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide», здійснюється транспортними засобами марки «Рено Мастер», р.н.з. НОМЕР_7 , марки «Фольксваген Транспортер», р.н.з. НОМЕР_8 , які на праві приватної власності належать - ОСОБА_12 та автомобілем марки «Тойота Хайлендер», р.н.з. НОМЕР_9 , який належить ОСОБА_7 .

Крім того, встановлено, що ОСОБА_7 співпрацює з громадянином ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який спільно з іншими невстановленими особами здійснює фасування порошків та гелів у тару, які в подальшому поставляються ОСОБА_7 для маркування такої тари етикетками торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» та інших марок. Встановлено, що фасування продукції ОСОБА_13 та інші особи здійснюють в одному із гаражів за адресою: АДРЕСА_2 гараж № НОМЕР_1 .

Крім того, встановлено, що ОСОБА_7 для прикриття незаконної діяльності з незаконного виготовлення підроблених товарів використовує підприємства: ТОВ «СМ-ХІМ» (код ЄДРПОУ 39858885), зареєстроване за адресою: Волинська обл., Ківерцівський р-н, с. Прилуцьке, вул. Г.Запольської, буд. 3В, основним видом діяльності якого є виробництво мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування та ТОВ «Брендпласт» (код ЄДРПОУ 43767972) зареєстроване за адресою: м. Луцьк, вул. Карбишева, буд. 2, основний вид діяльності виробництво тари з пластмас.

Проведеним аналізом діяльності підприємства ТОВ «СМ-ХІМ» встановлено, що підприємство фактично займається виробництвом мила та мийних засобів та є правовласником торгових марок побутової хімії «Frisk», «Novax», «Vomo», «Гаряча господарочка». ТОВ «СМ-ХІМ» для здійснення господарської діяльності підприємство використовує приміщення розташовані за адресами: м. Луцьк, вул. Карбишева, 2 та Луцький район, с. Прилуцьке, вул. Запольської, 3В де знаходяться виробничо-складські приміщення в яких здійснюється виробництво гелеподібної речовини та її розфасування у відповідні ємкості. Підприємство ТОВ «Брендпласт» здійснює виробництво тари з пластмас при цьому використовує у господарській діяльності аналогічні приміщення, що і ТОВ «СМ-ХІМ». Разом з тим, ТОВ «СМ-ХІМ» та ТОВ «Брендпласт» має свій власний Інтернет магазин https://smhim.com.ua/ де розміщена інформація з продукцією даних підприємств.

Таким чином, встановлено, що ОСОБА_7 з використанням потужностей ТОВ «СМ-ХІМ» та ТОВ «Брендпласт» здійснюють виготовлення гелеподібної речовини та її розфасування у відповідні ємкості, яка не містить маркування, здійснює в складському приміщенні за адресою: м. Луцьк, вул. Карбишева, 2 на виробничих потужностях, що використовуються ТОВ «СМ-ХІМ». В подальшому виготовлена продукція перевозиться в складські приміщення за адресою: Луцький район, с. Городище, вул. Миру, 1Б та АДРЕСА_2 де співучасники злочину, зокрема: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та інші невстановлені особи, здійснюють наклеювання етикеток торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» на пластикові ємкості. Етикетки торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» та інші, ОСОБА_7 отримує особисто від невстановлених осіб через сервіс доставку «Нова Пошта», які в подальшому надає іншим співучасникам злочину для наклеювання на незаконно виготовлену продукцію.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що за адресою: АДРЕСА_2 гараж № НОМЕР_1 , проводиться незаконна діяльність з виготовлення товарів торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» та незаконного використання при цьому торгових марок « Ariel », « Fairy », «Tide», що підтверджується матеріалами кримінального провадження.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення етикеток торгових марок « Ariel », «Fairy», «Tide» та інших торгових знаків; незаконно виготовленої продукції; обладнання, що використовується для незаконного виготовлення товарів та інших предметів, речей документів, які використовуються в незаконній діяльності, зокрема: чорнових записів, печаток, штампів, технічних засобів, які задіяні в злочинній схемі, комп`ютерної техніки, мобільних телефони як засоби зв`язку для спілкування з особами причетними до незаконної діяльності, платіжні картки банківських рахунків, готівкові кошти, речі та цінності здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи на паперових та електронних носіях, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні та інші предмети та документів, що стосуються незаконного використання торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» та інших марок, тому старший детектив відділу детективів звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора та старшого детектива відділу детективів, кожного зокрема, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Крім того, ч. 1 ст. 235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, тому детективам групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №72023020000000008 від 03.02.2023, слід надати дозвіл на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 372, 376 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл детективам групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №72023020000000008 від 03.02.2023 на проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Підгаєцькій, 3, гараж № НОМЕР_1 , що на праві приватної власності належить ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (код ЄДРПОУ 14360570), ТОВ «ТРАНС ЛАЙН СІТІ» (код ЄДРПОУ 40401871), ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «ВЛОК» (код ЄДРПОУ 20135216), ПП «ПЕРЕСУВНА МЕХАНІЗОВАНА КОЛОНА №19» (код ЄДРПОУ 03582994), ПП «ЛУЦЬКСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 30733310), ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ТОВ «АГРАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ УКРАЇНИ» (код ЄДРПОУ 38955450), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення етикеток торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» та інших торгових знаків; незаконно виготовленої продукції; обладнання, що використовується для незаконного виготовлення товарів та інших предметів, речей документів, які використовуються в незаконній діяльності, зокрема: чорнових записів, печаток, штампів, технічних засобів, які задіяні в злочинній схемі, комп`ютерної техніки, мобільних телефони як засоби зв`язку для спілкування з особами причетними до незаконної діяльності, платіжні картки банківських рахунків, готівкові кошти, речі та цінності здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи на паперових та електронних носіях, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні та інші предмети та документів, що стосуються незаконного використання торгових марок «Ariel», «Fairy», «Tide» та інших марок.

Обшук провести до 30 березня 2023 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу109677429
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Підгаєцькій, 3, гараж № НОМЕР_1 , що на праві приватної власності належить ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (код ЄДРПОУ 14360570), ТОВ «ТРАНС ЛАЙН СІТІ» (код ЄДРПОУ 40401871), ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «ВЛОК» (код ЄДРПОУ 20135216), ПП «ПЕРЕСУВНА МЕХАНІЗОВАНА КОЛОНА №19» (код ЄДРПОУ 03582994), ПП «ЛУЦЬКСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 30733310), ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ТОВ «АГРАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ УКРАЇНИ» (код ЄДРПОУ 38955450

Судовий реєстр по справі —161/4408/23

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Калькова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні