Ухвала
від 15.03.2023 по справі 631/933/19
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 631/933/19

провадження № 2/631/36/23

УХВАЛА

про визнання явки представника позивача обо`язковою

та відкладення судового засідання

15 березня 2023 року смт Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Пархоменко І. О.,

за участю секретаря судового засідання Бондаренко І. М.,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за позовом ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «КОЛОННЕЙД УКРАЇНА» до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальних збитків, завданих від дорожньо-транспортної пригоди,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «КОЛОННЕЙД УКРАЇНА» до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальних збитків, завданих від дорожньо-транспортної пригоди.

Позивач не направив свого представника для участі у судовому засіданні. Через канцелярію суду представник позивача надав клопотання, відповідно до якого позовні вимоги підтримує у повному обсязі та просить суд розглянути справу за відсутності його представника.

Відповідач у судове засідання не з`явився, через електронну пошту суду надав клопотання про застосування строків позовної давності, просив розглянути клопотання за його відсутності.

Вивчивши клопотання сторін, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

За загальним правилом, унормованим ч. 1 ст. 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності; якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів (ч. 3 ст. 211 ЦПК України).

Частина 1 ст. 128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

За приписами ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Пунктом 4 ч. 3 ст. 2 ЦПК України визначено,що однією із основних засад цивільного судочинства є, зокрема, змагальність сторін.

У свою чергу, відповідно до ч. 3 ст. 12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом (ч. 1, 5, 7 ст. 81 ЦПК України).

За змістом ч.1 ст.81 ЦПК України, сторона позивача повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Підстав звільнення сторони позивача від доказування, визначених ст.82 ЦПК України, матеріали справи не містять.

Ураховуючи викладене, задля з`ясування обставин, на які позивач посилається, як на підставу позовних вимог, для законного та обґрунтованого вирішення справи по суті, суд вважає за потрібне визнати явку представника позивача ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «КОЛОННЕЙД УКРАЇНА» у судове засідання для надання особистих пояснень обов?язковою.

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстави, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Відповідно дост. 258 ч. 2 ЦПК Українипроцедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі викладеного, керуючись ст. 2, 12, 43, 81, 82, 211, 223, 258, 260, 275, 353 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Відкласти судове засідання по цивільній справі за позовом ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГОТОВАРИСТВА «СТРАХОВАКОМПАНІЯ «КОЛОННЕЙДУКРАЇНА» до ОСОБА_1 провідшкодування матеріальнихзбитків,завданих віддорожньо-транспортноїпригоди до 10 години 30 хвилин 18 квітня 2023 року.

Розгляд справи проводити в приміщенні Нововодолазького районного суду Харківської області за адресою: вул. Захисників України, буд. 1, смт Нова Водолага, Харківської області.

Визнати явку представника позивача ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГОТОВАРИСТВА «СТРАХОВАКОМПАНІЯ «КОЛОННЕЙДУКРАЇНА» усудове засіданнядля наданняособистих пояснень обов?язковою.

Викликати учасників справи в судове засідання на вказану дату.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. О. Пархоменко

СудНововодолазький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення15.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109691369
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —631/933/19

Рішення від 26.06.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 02.04.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні