Рішення
від 21.03.2023 по справі 713/568/23
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/568/23

Провадження №2-о/713/33/23

РІШЕННЯ

іменем України

21.03.2023 м. Вижниця

Вижницький районний суд Чернівецької області в складі: головуючого судді Пилип`юка І.В., з участю секретарки судових засідань Паучек Є.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вижниця в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересована особа - Управління соціального захисту населення Вижницької військової державної адміністрації,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересована особа - Управління соціального захисту населення Вижницької військової державної адміністрації.

У заяві вказувала, що досягла пенсійного віку, однак не може отримати пенсію за віком через відсутності достатнього стажу. У зв`язку з цим звернулася до Управління соціального захисту населення Вижницької військової адміністрації із заявою щодо оформлення соціальної пенсії, тобто грошової підтримки, яка виплачується щомісячно з держбюджету непрацездатним чи обмежено працездатним українцям, які не мають трудового стажу або інших джерел доходу.

При вивченні наданих нею документів виявлено розбіжності між записами в її паспорті громадянина України та трудовій книжці серії НОМЕР_1 від 27.11.1978 року, а саме: у паспорті її прізвище російською мовою вказано « ОСОБА_1 », а у трудовій книжці, яка заповнена теж російською мовою, зазначено « ОСОБА_1 ».

Останнє її місце роботи - ВАТ «Кутський лісокомбінат», який на даний час ліквідований, тому змушена звернутися до суду із заявою про встановлення факту належності їй правовстановлюючого документу.

Просила встановити факт належності їй трудової книжки серії НОМЕР_1 , заповненої 17.11.1978 року російською мовою на ім`я « ОСОБА_1 ».

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилася, до початку судового засідання надала до канцелярії суду заяву, просила справу розглядати за її відсутності, заяву підтримує повністю.

Представник заінтересованої особи - Управління соціального захисту населення Вижницької військової державної адміністрації у судове засідання не з`явився, належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання, причини неявки суду не повідомив.

Суд, дослідивши письмові докази наявні в матеріалах цивільної справи, вважає, що заява обґрунтована та підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом установлено, що прізвище, ім`я, по батькові заявника та дата її народження - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією паспорту громадянина України серії НОМЕР_2 , виданого 28.07.1998 року Вижницьким РВ УМВС України в Чернівецькій області та копією повторного свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_3 , виданого 10.05.2005 року Відділом реєстрації актів цивільного стану Путильського районного управління юстиції Чернівецької області.

У трудовій книжці серії НОМЕР_1 , заповненій 27.11.1978 року російською мовою, наявний належним чином застережний запис про зміну прізвища з « ОСОБА_1 » на « ОСОБА_1 », що не відповідає прізвищу заявника, зазначеному у її паспорті громадянина російською мовою « ОСОБА_1 ».

Внести виправлення у трудову книжку неможливо, оскільки ВАТ «Кутський лісокомбінат» ліквідоване і його правонаступників немає.

Для реалізації права на пенсію виникла необхідність встановлення факту належності вказаного правовстановлюючого документу заявникові.

Факт належності заявникові вказаного вище правовстановлюючого документу підтверджується наявністю у неї оригіналу трудової книжки та копією архівної довідки №386, виданої 12.07.2021 року КУ «Трудовий архів Косівського району» .

Відповідно до п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення суд розглядає в порядку окремого провадження.

Згідно п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Таким чином, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 є обґрунтована та підлягає задоволенню, оскільки викладені у ній обставини повністю підтверджуються сукупністю наданих заявником та безпосередньо досліджених судом доказів.

Керуючись ст.ст.81, 258, 263-265, 268, 293, 294, 315, 319 ЦПК України, Суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 - задовольнити повністю.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_4 трудової книжки серії НОМЕР_1 , заповненої 27.11.1978 року російською мовою на ім`я « ОСОБА_1 ».

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Чернівецького апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Заявник - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_4 .

Заінтересована особа - Управління соціального захисту населення Вижницької військової державної адміністрації, юридична адреса: вул. Українська, 86, м. Вижниця Чернівецької області, код ЄДРПОУ: 03196274.

Суддя Іван ПИЛИП`ЮК

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109694376
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересована особа - Управління соціального захисту населення Вижницької військової державної адміністрації

Судовий реєстр по справі —713/568/23

Рішення від 21.03.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Рішення від 23.02.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні