Постанова
від 13.07.2010 по справі 2а-5282/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 липня 2010 р. № 2а-5282/10/1370

Львівський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого судді Брильов ського Р.М.,

при секретарі Жарській І.М.

за участю:

представника позивача - Кінь А.В.

розглянувши у відкр итому судовому з асіданні у м істі Львові справу за адміні стративним позовом ДПІ у Шев ченківському районі м. Львов а до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Львівська і нвестиційна компанія" про ст ягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

ДПІ у Шевченківсь кому районі м. Львова звернул ась до суду з адміністративн им позовом до ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" та пр осить з підстав, наведених у п озовній заяві, стягнути з від повідача податковий борг в р озмірі 19064,12 грн.

Позовні вимоги мотивован і тим, що відповідач неналежн им чином виконує вимоги зако нодавства щодо сплати податк ового боргу.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав, надавши пояснення, анало гічні змісту позовної заяви.

Відповідач заперечень на п озов, витребувані судом дока зи не надав, явки повноважног о представника в судове засі дання не забезпечив. Про час і місце розгляду справи відпо відач був повідомлений належ ним чином. Суд вжив всі залежн і від нього заходи для повідо млення відповідача належним чином про час і місце розгляд у судової справи з його участ ю та реалізації ним права суд ового захисту своїх прав та і нтересів, а тому вважає за мож ливе розглянути справу без у часті відповідача відповідн о до положень ст. 128 КАС України .

Заслухавши думку представ ника позивача, з' ясувавши о бставини, на які позивач поси лається як на підставу своїх вимог та дослідивши докази, я кими вони обгрунтовуються, с уд вважає, що позов підлягає д о задоволення, мотивуючи це н аступним.

Згідно довыдки ДПІ у Шевче нківському районі м. Львова в ід 07.06.2010 р. №13121/19-020 про заборговані сть відповідача, станом на 04.06.2 010 р. ТзОВ "Львівська інвестиці йна компанія" (ЄДРПОУ 32801497) має з аборгованість по орендній пл аті з юридичних осіб на суму 19064,12 грн.

Подтковий борг відповідач а виник внаслідок самостійно задекларованих сум у податк овій декларації орендної пла ти за земельні ділянки держа вної та комунальної власност і на 2009 р. та на 2010 р.

У відповідності до п. 1.2 ст. 1 З акону України "Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами" податкове зобов' язанн я - зобов' язання платника п одатків сплатити до бюджетів або державних цільових фонд ів відповідну суму коштів у п орядку та у строки, визначені цим Законом або іншими закон ами України.

Відповідно до п. 5.1 ст. 5 згада ного Закону, податкове зобов ' язання, самостійно визначе не платником податків у пода тковій декларації, вважаєтьс я узгодженим з дня подання та кої податкової декларації.

У відповідності до пп . 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 Закону платник пода тків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового з обов'язання, зазначену у под аній ним податковій деклара ції, протягом десяти календ арних днів, наступних за ос таннім днем відповідного граничного строку, передбач еного підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 с татті 4 цього Закону для по дання податкової декларації .

Податковим боргом (недої мкою), у відповідності до п. 1.3 с т. 1 цього ж Закону, вважається податкове зобов' язання (з у рахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно у згоджене платником податків або узгоджене в адміністрат ивному чи судовому порядку, а ле не сплачене у встановлени й строк, а також пеня, нарахова на на суму такого податковог о зобов' язання.

Згідно вимог ст. 20 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", контроль за правильніс тю та своєчасністю справлянн я податків і зборів (обов' яз кових платежів) здійснюється державними податковими орга нами та іншими державними ор ганами в межах повноважень, в изначених законом.

Відповідно до ст. 4 Закону У країни "Про систему оподатку вання", платниками податків т а зборів є юридичні та фізичн і особи, на яких згідно із зако нами України покладено обов' язок сплачувати податки та з бори (обов' язкові платежі).

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", одним із обов' язків пл атників податків є обов' язо к сплачувати належні суми по датків і зборів (обов' язков их платежів) у встановлені за коном терміни.

Згідно вимог п.п. 3.1.1 п. 3 .1 ст. 3 Закону України "Про поряд ок погашення зобов' язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами", активи платника под атків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу викл ючно за рішенням суду.

На виконання вимог ст . 6 Закону України "Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджета ми та державними цільовими ф ондами" ДПІ у Шевченківськом у районі м. Львова було надіслано на адресу відпові дача першу податкову вимогу від 05.02.2009 р. №1/156 та другу податков у вимогу від 25.12.2009 р. №2/1108.

22.01.2010 р. податковим орга ном було прийнято рішення №6 п ро стягнення з відповідача к оштів та продаж інших активі в в рахунок погашення його бо ргу.

Судом встановлено, що вжит і податковим органом заходи щодо погашення податкової за боргованості, передбачені чи нним законодавством, не мали позитивних результатів. З 25.05.2010 року майно боржника зн аходиться в податковій заста ві, про що внесено запис до Дер жавного реєстру обтяжень рух омого майна за №9859081.

Судом встановлено, що вжиті податковим органом за ходи щодо погашення податков ої заборгованості, передбаче ні чинним законодавством, не мали позитивних результатів .

Враховуючи викладене , суд приходить до висновку пр о підставність позовних вимо г та необхідність задоволенн я позову в повному обсязі.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст. 94 К АС України, зокрема, частин 2 т а 4, судові витрати у формі суд ового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 7-14, 23, 71, 86, 94, 158-1 63, 167 Кодексу адміністративні судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Львівська інвестиційна компанія" на користь державн ого бюджету 19064,12 грн. податково ї заборгованості.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, встановлено го цим Кодексом, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у строк, вст ановлений цим Кодексом, пост анова набирає законної сили після закінчення цього строк у. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и. Якщо строк апеляційного ос карження буде поновлено, то в важається, що постанова суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оска рження та апеляційна скарга подаються до адміністративн ого суду апеляційної інстанц ії через суд першої інстанці ї, який ухвалив оскаржуване с удове рішення. Копія апеляці йної скарги одночасно надсил ається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарж ення постанови суду першої і нстанції подається протягом десяти днів з дня її проголош ення а в разі складення поста нови у повному обсязі відпов ідно до статті 160 цього Кодекс у - з дня складення в повному о бсязі. Якщо постанову було пр оголошено у відсутності особ и, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апел яційне оскарження обчислюєт ься з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарг а на постанову суду першої ін станції подається протягом д вадцяти днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня. Апеляційна скарга може бу ти подана без попереднього п одання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Суддя Брильовський Р.М.

повний текст постанови виготовлено 15.07.2010 р.

Дата ухвалення рішення13.07.2010
Оприлюднено04.09.2010
Номер документу10973062
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5282/10/1370

Постанова від 13.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 18.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 18.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні