Постанова
від 16.08.2010 по справі 2-а-5215/10/2270/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-5215/10/2270/15

          

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

16 серпня 2010 року

м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі:

головуючого-судді

Майстер П.М.

секретаря

Голуб О.О.

за участі:

прокурора Павлишина В.І.,

представника позивача Наральник З.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом   прокурора Чемеровецького району в інтересах держави в особі  Чемеровецького районного центру зайнятості - виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття   < 3-тя особа >   до  дочірнього підприємства "Чемеровецьке" ТОВ "Нові аграрні технології"   < 3-тя особа >  про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Чемеровецького району в інтересах держави в особі Чемеровецького районного центру зайнятості - виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття звернувся до суду з позовом до дочірнього підприємства "Чемеровецьке" ТОВ "Нові аграрні технології" про стягнення заборгованості в сумі 5325,62 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач зареєстрований як платник страхових внесків, та зобов’язаний своєчасно і в повному обсязі сплачувати страхові внески до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірах, передбачених Законом України «Про розмір внесків на деякі види загальнообов’язкового державного соціального страхування». В порушення вимог Закону відповідач допустив заборгованість у сумі 5325,62 грн., яку просить стягнути в повному обсязі.

Прокурор та представник позивача в судовому засіданні позов підтримали повністю та просили суд стягнути з дочірнього підприємства "Чемеровецьке" ТОВ "Нові аграрні технології" заборгованість в сумі 5325,62 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з‘явився, про день, час і місце розгляду справи повідомлений завчасно і належним чином.

Заслухавши пояснення прокурора та представника позивача, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Дочірнє підприємство "Чемеровецьке" ТОВ "Нові аграрні технології" зареєстроване як юридична особа 06.04.2004 року, код ЄДРПОУ - 32469322.

За наслідками проведеної перевірки правильності нарахування, своєчасності перерахування страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття станом на 01.04.2010 року за відповідачем виявлено заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі 5059,20 грн. та нараховано пеню в сумі 266,42 грн., про що складено акт № 38 від 21.04.2010 року.

На підставі акту перевірки директором Чемеровецького районного центру зайнятості прийнято рішення № 5 від 25.05.2010 року про стягнення донарахованих сум страхових внесків та застосування фінансових санкцій в сумі 5325,62 грн.

Відповідно до ст. 12 Закону України від 02.03.2000р. № 1533-Ш „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (далі - Закон)  виконавчим органом Фонду є Виконавча дирекція Фонду, яка діє від імені Фонду та підзвітна йому в межах та порядку, передбачених статутом Фонду. Функції робочих органів виконавчої дирекції Фонду покладаються на центр зайнятості Автономної Республіки Крим, обласні, Київський і Севастопольський міські, районні, міськрайонні, міські та районні у містах центри зайнятості, які, зокрема, представляють інтереси Фонду в судових та інших органах.

Відповідно до п. 2 ст. 35 Закону відповідач зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Частиною 1 ст. 38 Закону передбачено, що роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Наявність заборгованості підтверджується рішенням №5 про стягнення донарахованих сум страхових внесків та застосування фінансових санкцій від 25.05.2010 року, актом перевірки правильності нарахування та своєчасності сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та розрахунком суми позову.

Таким чином, позовні вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а тому наявні підстави для задоволення позову в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 112, 128, 158-163, 167, 186, 255, 257 КАС України,  суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з дочірнього підприємства "Чемеровецьке" ТОВ "Нові аграрні технології" (Хмельницька область, Чемеровецький район, с. Бережанка, код ЄДРПОУ - 32469322) на користь Чемеровецького районного центру зайнятості-виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття заборгованість у сумі 5325,62 гривень (п'ять тисяч триста двадцять п'ять гривень 62 копійок).

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено  16 серпня 2010 року

< чи набрала законної сили >  < Дата набрання законної сили >  

Суддя

/підпис/

< Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя

П.М. Майстер

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.08.2010
Оприлюднено04.09.2010
Номер документу10973647
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5215/10/2270/15

Ухвала від 03.08.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 16.08.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні