Постанова
від 18.08.2010 по справі 2а-2271/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

18.08.10 Справа №2а-2271/10/2770

м. Севастополь

11 год. 45 хв.

Окружний адміністративни й суд міста Севастополя в скл аді: судді - Водяхіна С.А., розгл янувши у письмовому провадже нні в приміщенні суду в м. Сева стополі адміністративну спр аву за позовом Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Севастополя до Товариства з обмеженою відпо відальністю "Морській прибій і К" про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інс пекція у Ленінському районі м. Севастополя звернулась з п озовом до Приватного підпри ємства "Морській прибій і К" пр о припинення юридичної особи .

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що відповідач зареєст рований в Державної податков ої інспекції у Ленінському р айоні м. Севастополя (далі ДПІ у Ленінському районі м. Севас тополя) як платник податків т а зборів, проте понад рік не на дає податкову звітність. Поз ивач просить припинити юриди чну особу відповідача.

В судове засідання предста вник позивача не з'явився, про дату, час та місце судового ро згляду повідомлений належни м чином, надав до суду клопота ння про розгляд справи за від сутністю представника позив ача у порядку письмового про вадження.

Відповідач в судове засіда ння не з'явився, про дату, час т а місце судового розгляду по відомлений належним чином за адресою місцезнаходження, щ о зазначена в Єдиному держав ному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в, про причини не прибуття або поважність причин неприбутт я суд не повідомив, явку повно важного представника до суду не забезпечив.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 3 КАС У країни, письмове провадження - розгляд і вирішення адмініс тративної справи в суді перш ої, апеляційної чи касаційно ї інстанції без виклику осіб , які беруть участь у справі, т а проведення судового засіда ння на основі наявних у суду м атеріалів у випадках, встано влених цим Кодексом;

Згідно з ч. 4 ст. 122 КАС України, особа, яка бере участь у справ і, має право заявити клопотан ня про розгляд справи за її ві дсутності. Якщо таке клопота ння заявили всі особи, які бер уть участь у справі, судовий р озгляд справи здійснюється в порядку письмового провадже ння за наявними у справі мате ріалами.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

При таких обставинах суд вв ажає можливим розглянути спр аву за відсутністю представн иків позивача та відповідача у порядку письмового провад ження за наявними у матеріал ах справи доказами.

Суд, встановивши обставини по справі, дослідивши матері али справи, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволен ню з наступних підстав.

Відповідно п. 5 ч. 2 ст. 17 КАС Укр аїни, юрисдикція адміністрат ивних судів поширюється на п ублічно-правові спори, зокре ма: спори за зверненням суб'єк та владних повноважень у вип адках, встановлених Конститу цією та законами України.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни "Про державну податков у службу в Україні", Державна п одаткова адміністрація Укра їни є центральним органом ви конавчої влади, у підпорядку ванні якої знаходяться Держа вні податкові інспекції.

Згідно п. 8. ст. 19 Господарсько го кодексу України, усі суб'єк ти господарювання, відокремл ені підрозділи юридичних осі б, виділені на окремий баланс , зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результа тів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимо г закону статистичну інформа цію та інші дані, визначені за коном, а також вести (крім гром адян України, іноземців та ос іб без громадянства, які пров адять господарську діяльніс ть і зареєстровані відповідн о до закону як підприємці) бух галтерський облік та подават и фінансову звітність згідно із законодавством.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платниками податків і з борів (обов'язкових платежів ) є юридичні та фізичні особи, на яких відповідно до Закону покладено обов'язок сплачув ати податки і збори (обов'язко ві платежі).

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 9 Зако ну України "Про систему опода ткування", подавати до держав них податкових органів та ін ших державних органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів).

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований як юрид ична особа (а.с. 8-9), та знаходить ся на обліку в ДПІ у Ленінсько му районі м. Севастополя як пл атник податків (а.с.7), адреса мі сцезнаходження за ЄДРПОУ: 99029, м. Севастополь, вул. Хрустал ьова, 19-А кв. 23.

Згідно довідки ДПІ у Ленінс ькому районі м. Севастополя, в ідповідач заборгованості пе ред бюджетом не має (а.с. 5).

Проте понад року, а саме з 09.02.2 009 року, відповідач не надає по даткову звітність, у зв'язк у з чим ДПІ у Ленінському райо ні м. Севастополя було складе но довідку про порушення под аткового законодавства (а.с. 4) .

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців", підста вами для постановлення судом рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особ и, зокрема є неподання протяг ом року органам державної по даткової служби податкових д екларацій, документів фінанс ової звітності відповідно до закону.

Згідно з п.17 ч. 1 ст. 11 "Про держав ну податкову службу в Україн і", органи державної податков ої служби у випадках, в межах к омпетенції та у порядку, вста новлених законами України, м ають право: звертатися у пере дбачених законом випадках до судових органів із заявою (по зовною заявою) про скасуванн я державної реєстрації суб'є кта підприємницької діяльно сті.

Враховуючи наведене, встан овлені факти ненадання відпо відачем до державної податко вої інспекції податкових дек ларацій та документів фінанс ової звітності більше року, щ о є порушенням встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської ді яльності та є підставою для п рипинення такого суб'єкта г осподарювання - юридичної ос оби, а також приймаючи до уваг и право органів державної по даткової служби звертатися д о суду з позовом про припинен ня юридичної особи, суд дійшо в до висновку, що позовні вимо ги обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 3, 122, 128, 158-163, 167 КАС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Ленінському районі м. Се вастополя - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Морській прибій і К", адреса місцезнаходження за ЄДРПОУ: 99029, м. Севастополь , вул. Хрустальова, 19-А кв. 23, ЄДР ПОУ 32897729, розрахункові рахунки № 2600702300049, № 2600803300049, № 2600601300049 у КРД ТОВ "Ук рпомбанк", м. Севастополь. МФО 384834.

Заходи щодо здійснення лік відаційної процедури поклас ти на Товариство з обмеженою відповідальністю "Морській прибій і К".

Копію постанови, після набр ання законної сили, направит и до Державного реєстратора у Ленінському районі м. Севас тополя.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му ст. 254 КАС України, та може бу ти оскаржена до Севастопольс ького апеляційного адмініст ративного суду у порядок і ст роки, передбачені ст. 186 КАС Укр аїни.

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя < підпис > С.А. Водяхін

< З оригіналом згідно >

< Суддя > < підпис > < Суддя >

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення18.08.2010
Оприлюднено04.09.2010
Номер документу10973741
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2271/10/2770

Постанова від 18.08.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Водяхін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні