Ухвала
від 21.03.2023 по справі 926/1191/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о з а л и ш е н н я п о з о в н о ї з а я в и б е з р у х у

21 березня 2023 року м. ЧернівціСправа № 926/1191/23

Суддя Бутирський А.А. розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Генеруюча компанія Теплоінвест К» м. Кіцмань, Чернівецької області

до відповідача Комунального некомерційного підприємства «Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» м. Кіцмань, Чернівецької області

про стягнення боргу за теплову енергію в сумі 436 828,80 грн.

ВСТАНОВИВ:

На адресу господарського суду Чернівецької області 20.03.2023 р. надійшла позовна заява від Товариства з обмеженою відповідальністю «Генеруюча компанія Теплоінвест К» м. Кіцмань, Чернівецької області до Комунального некомерційного підприємства «Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» м. Кіцмань, Чернівецької області про стягнення боргу за теплову енергію в сумі 436 828,80 грн.

Протоколом автоматичного розподілу судової справи між суддями позовну заяву передано судді Бутирському А.А.

Дослідивши матеріали позовної заяви та перевіривши їх на відповідність вимогам статей 162, 164 Господарського процесуального кодексу України, суд зазначає про наявність підстав для залишення позовної заяви без руху, зважаючи на наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до частини 1 статті 172 Господарського процесуального кодексу України позивач або особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Згідно з пунктом 1 частини 1 статті 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Правилами надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 N 270, а саме абзацом 27 пункту 2 передбачено, що документом, який підтверджує надання послуг поштового зв`язку є розрахунковий документ встановленої відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), що підтверджує надання послуг поштового зв`язку.

Отже, на підтвердження направлення учасникам справи позовної заяви з додатками до позову обов`язково мають додаватися описи вкладення, чеки (квитанції) поштового відділення, що підтверджують факт оплати відправником та надання відділенням зв`язку послуг з пересилання листів з описом вкладення.

Всупереч встановленим вимогам, позивач не надав суду належних доказів відправлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів. Додані позивачем докази направлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, суд не визнає належними, оскільки надана позивачем накладна 0420528564444 не підтверджує факт направлення позивачем відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Таким чином, суд дійшов висновку про відсутність в матеріалах позовної заяви підтвердження відправлення копії позовної заяви з додатками відповідачу.

З урахуванням встановлених недоліків, на підставі частини 1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Генеруюча компанія Теплоінвест К» м. Кіцмань, Чернівецької області без руху із встановленням позивачу строку для усунення виявлених недоліків, шляхом надання до суду письмових відомостей, що підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

На підставі викладеного, керуючись статтями 164, 172, 174 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Генеруюча компанія Теплоінвест К» м. Кіцмань, Чернівецької області залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків - 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, а саме:

- докази надіслання копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу, а саме оригінал фіскального (розрахункового) чеку.

3. Роз`яснити позивачу, що відповідно до частини 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, у разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважається неподаною і буде повернута позивачу.

Суддя А.А. Бутирський

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109743382
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення боргу за теплову енергію в сумі 436 828,80 грн

Судовий реєстр по справі —926/1191/23

Рішення від 29.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 03.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні