Ухвала
від 21.03.2023 по справі 875/505/23
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

21 березня 2023 року м. Харків Справа № 875/505/23

Східний апеляційний господарський суд у складі судді: суддя Стойка О.В., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ЦЕНТРАЛЬНА ПРОМБАЗА про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз" від 02.02.2023 року у справі №1/330 ухвалене у складі третейського судді Сліпченко Ю.А.,

за позовом - ТОВ ЦЕНТРАЛЬНА ПРОМБАЗА, м. Полтава,

до - Приватного підприємства ГОРИЗОНТ-3000 Одеська обл., м. Білгород - Дністровський,

про - стягнення грошових коштів по Договору безвідсоткової поворотної фінансової допомоги від 27.12.2019 року,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз" від 02.02.2023 року у справі №1/330 задоволено позовні вимоги ТОВ ЦЕНТРАЛЬНА ПРОМБАЗА (далі-Позивач) до Приватного підприємства ГОРИЗОНТ-3000 (далі-Відповідач) про стягнення коштів, стягнуто з Приватного підприємства ГОРИЗОНТ-3000 на користь ТОВ ЦЕНТРАЛЬНА ПРОМБАЗА суму неповернутої безвідсоткової поворотної фінансової допомоги у розмірі 280 000,00 грн та витрати по сплаті третейського збору в розмірі 3 800,00 грн.

До Східного апеляційного господарського суду від Позивача надійшла заява про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз" від 02.02.2023 року у справі №1/330.

Згідно з частиною 2 статті 24 ГПК України справи щодо оскарження рішень третейських судів, про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів розглядаються апеляційними господарськими судами як судами першої інстанції за місцем розгляду справи третейським судом.

Відповідно до частин 1, 2 статті 352 ГПК України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Перевіривши матеріали заяви Позивача про видачу наказу на примусове виконання вищезазначеного рішення третейського суду на їх відповідність вимогам Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про наявність підстав для прийняття вказаної заяви до розгляду.

У відповідності до частини 1 статті 354 ГПК України, заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

Частинами 2, 3 статті 354 ГПК України встановлено, що при розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду. При розгляді справи в судовому засіданні господарський суд встановлює наявність чи відсутність підстав для відмови у видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду, передбачених статтею 355 цього Кодексу.

Відповідно до частини 2 статті 54 Закону України "Про третейські суди" справи, розглянуті третейським судом для вирішення конкретного спору, за якими видано виконавчі документи, зберігаються у компетентному суді, за місцем видачі виконавчого документа.

Враховуючи вищенаведені вимоги ГПК України та Закону України "Про третейські суди", суд дійшов висновку про необхідність витребування у Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз" матеріалів третейської справи №1/330.

Керуючись ст.ст.24, 352-354 ГПК України, Східний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву ТОВ ЦЕНТРАЛЬНА ПРОМБАЗА про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз" від 02.02.2023 року у справі №1/330.

2. Повідомити учасників справи, що розгляд заяви ТОВ ЦЕНТРАЛЬНА ПРОМБАЗА відбудеться 01.05.2023 року о 10:30 год. у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, пр. Незалежності, 13, 1-й поверх, в залі засідань № 131.

3. Витребувати у Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз":

- матеріали третейської справи №1/330;

- належним чином засвідчені копії свідоцтва про реєстрацію, Положення та Регламенту Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз";

- документи на підтвердження обставин щодо визначення кількісного та персонального складу суду для розгляду третейської справи №1/330.

Встановити Постійно діючому третейському суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз" строк для надання витребуваних документів та матеріалів протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

4. Встановити Приватному підприємству ГОРИЗОНТ-3000 строк для подання відзиву, заяв та клопотання на заяву ТОВ ЦЕНТРАЛЬНА ПРОМБАЗА про видачу наказу до 10.04.2023 року (включно).

5. Зобов`язати учасників справи у строк до 10.04.2023 року (включно) надати письмові пояснення про наступне:

- чи не скасоване рішення Постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Український правовий союз" від 02.02.2023 року у справі №1/330 компетентним судом;

- чи є у провадженні інших судів заяви про оскарження чи скасування зазначеного рішення третейського суду;

- чи не визнана третейська угода недійсною.

Відзив, пояснення, заяви та клопотання можуть бути надіслані на офіційну адресу електронної пошти суду (inbox@eag.court.ua) з засвідченням електронним цифровим підписом уповноваженої особи.

Запропонувати учасникам справи для прискорення документообігу в межах цієї справи, надсилати їх з використанням програми "Електронний суд". Приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих учасниками судового процесу, здійснюється лише з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які мають бути створені в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua.

6. Довести до учасників справи, що нез`явлення у судове засідання їх представників не тягне за собою відкладення розгляду заяви на іншу дату, а також не перешкоджає розгляду заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя О.В. Стойка

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109745294
СудочинствоГосподарське
Суть- стягнення грошових коштів по Договору безвідсоткової поворотної фінансової допомоги від 27.12.2019 року

Судовий реєстр по справі —875/505/23

Судовий наказ від 26.05.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Стойка Оксана Володимирівна

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Стойка Оксана Володимирівна

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Стойка Оксана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні