Ухвала
від 23.03.2023 по справі 607/5397/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.03.2023 Справа №607/5397/23

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тернопільської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду,

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про проведення огляду в рамках кримінального провадження №42022212050000077 від 14.09.2022 за ч. 5 ст. 191 КК України звернувся старший слідчий в ОВС СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Тернопільської окружної прокуратури ОСОБА_4 .

Як зазначено у клопотанні, в ході досудового розслідування встановлено, що 02.10.2019 між комунальним підприємством Тернопільської міської ради «Тернопільський міський стадіон» (ЄДРПОУ 23590837, юридична та фактична адреса: проспект Степана Бандери, 15, м. Тернопіль) в особі директора ОСОБА_5 (замовник робіт) та директором TOB «ЮВЕНТА ІНЖИНІРИНГ» (ЄДРПОУ 38497837, юридична адреса: вул. Мечнікова, буд. 4/1 оф. 18-Б м. Київ) ОСОБА_6 (генпідрядник) укладено договір № 1 про закупівлю робіт за бюджетні кошти. Згідно умов якого підрядник зобов`язується на свій ризик виконати роботи, зазначені в проектно-кошторисній документації (і при потребі зі змінами, внесеними до неї), що виготовлена на об`єкті «Будівництво багатофункціонального Палацу спорту за адресою проспект Злуки, 3А у м. Тернополі», а Замовник - прийняти і оплатити такі роботи.

Встановлено, під час вивчення звернення комунального підприємства Тернопільської міської ради «Тернопільський міський стадіон» та матеріалів долучених до нього, встановлено факт заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем службовими особами TOB «ЮВЕНТА ІНЖИНІРИНГ», які в порушення вимог законодавства та умов Договору підряду від 02.10.2019 № 1 та додаткової угоди до нього №4 від 11.08.2021, не повернули аванс в розмірі 30 140 000,00 грн., сплачений КП Тернопільської міської ради «Тернопільський міський стадіон» на виконання будівельних робіт по «Будівництву багатофункціонального палацу спорту за адресою просп. Злуки, 3А у м. Тернополі» в термін до 10.11.2021 з дня надходження коштів та не надали підтвердження про їх належне використання шляхом складання акту КБ - 2в, та як наслідок заволоділи вказаними грошовими коштами в особливо великих розмірах.

В рамках вказаного кримінального провадження виникла необхідність у проведенні судової будівельно-технічної експертизи.

Однак, 21.03.2023 за вих.№15 отримано лист про те, що КП TMP «Тернопільський міський стадіон» (замовник) об`єкт відповідно до умов договору передано виконавцю TOB «Ювента Інжиніринг». А також повідомили те, що вказаний об`єкт зачинено і в КП TMP «Тернопільський міський стадіон» (замовника) немає доступу до нього.

21.03.2023 на адресу TOB «Ювента Інжиніринг» скеровано лист про забезпечення участі підрядника та виконавців робіт під час проведення огляду на об`єкті за участі експертів ТВ КНДІСЕ. Однак будь якої відповіді не отримано.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою: м. Тернопіль проспект Злуки, земельна ділянка 3а перебуває у комунальній власності Тернопільської міської ради, право користувачем якої є КП TMP «Тернопільський міський стадіон» на підставі рішення органу місцевого самоврядування, серії та номер:7/19/135 від 24.10.2017 виданого Тернопільською міською радою.

З огляду на вказане, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий просить надати дозвіл на проведення огляду об`єкта будівництва багатофункціонального Палацу спорту за адресою проспект Злуки, 3А у м. Тернополі.

Заслухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав з мотивів, наведених у ньому, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження №42022212050000077 від 14.09.2022, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей, документів та комп`ютерних даних.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги те, що є достатні підстави вважати, що на об`єкті будівництва багатофункціонального Палацу спорту за адресою проспект Злуки, 3А у м. Тернополі можуть бути виявлені та зафіксовані відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає за можливе надати дозвіл на проведення огляду.

Керуючись ст.ст.234, 235, 237 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду об`єкта будівництва багатофункціонального Палацу спорту за адресою проспект Злуки, 3А у м. Тернополі за участі експерта ТВ Київського науково дослідного інституту судових експертиз, з метою з`ясувати питання відповідності фактично виконаних робіт даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В та КБ-3В.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109752109
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —607/5397/23

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні