Ухвала
від 23.03.2023 по справі 380/25462/21
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

23 березня 2023 рокуЛьвівСправа № 380/25462/21 пров. № А/857/1572/23

Суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду Курилець А. Р., перевіривши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд» на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 06 вересня 2022 року у справі № 380/25462/21 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд» до Львівської митниці про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 06 вересня 2022 року відмовлено в задоволенні адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд» до Львівської митниці про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд» подало апеляційну скаргу.

Відповідно до вимог частини 1 статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення .

Із матеріалів справи слідує, що оскаржене судове рішення проголошено 06 вересня 2022 року, повний текст судового рішення складено 16 вересня 2022 року.

Апеляційну скаргу подано 17 січня 2023 року, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Згідно з частиною третьою статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Скаржником в апеляційній скарзі заявлено клопотання в якому зазначено, що первинна апеляційна скарга була подана до Восьмого апеляційного адміністративного суду в межах строку, встановленого для апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції, однак 11.01.2023 на адресу скаржника (вул. В.Великого, 8, м. Львів), надійшла ухвала Восьмого апеляційного адміністративного суду про повернення апеляційної скарги. Скаржник стверджує, що ухвалу суду про залишення апеляційної скарги без руху він не отримував, а відтак не зміг вчасно усунути недоліки апеляційної скарги. Просить суд поновити строк апеляційного оскарження судового рішення суду першої інстанції.

Беручи до уваги вищевказане, суд звертає увагу, що відповідно до інформації вказаної в рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення (а.с.194) представником за довіреністю Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-торгове підприємство Капітал-Буд отримано 16.12.2022 копію ухвали Восьмого апеляційного адімінстративного суду від 28.11.2022 про залишення апеляційної скарги без руху.

Відтак, оскільки вказані вище підстави скаржником не свідчать про поважність причин пропуску строку апеляційного оскарження, вважаю, що апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши термін для усунення недоліку.

Вказаний недолік апеляційної скарги повинен бути усунутий шляхом надіслання на адресу Восьмого апеляційного адміністративного суду клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження із наведенням інших підстав для його поновлення.

При цьому, особі, яка подає апеляційну скаргу, слід роз`яснити, що відповідно до пункту 4 частини першої статті 299 Кодексу адміністративного судочинства України в разі, якщо заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження не буде подано в зазначений строк, або наведені нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись статтями 295, 298, 299 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Визнати неповажними підстави для поновлення строку апеляційного оскарження, наведені в клопотанні Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд».

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд» на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 06 вересня 2022 року у справі № 380/25462/21 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд» до Львівської митниці про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - залишити без руху.

Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгове підприємство «Капітал-Буд» десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліку апеляційної скарги шляхом подання клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження із зазначенням інших підстав для поновлення строку з відповідними обґрунтуваннями та доказами причин пропуску такого строку.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

СуддяА. Р. Курилець

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109758723
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —380/25462/21

Постанова від 15.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 29.06.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 25.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 19.05.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 23.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 25.01.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні