Ухвала
від 23.03.2023 по справі 383/511/23
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/511/23

Номер провадження 1-кс/383/115/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2023 року слідчий суддя Бобринецького районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області клопотання заступника начальника СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні №12022152310000118 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.07.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до медичної документації на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 із можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складається зазначена медична документація (медичних карт та ренген-знімків), що перебуває у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Баштанської міської ради Миколаївської області, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Необхідність надання тимчасового доступу до речей і документів ініціатор клопотання пов`язує з розслідуванням кримінального провадження №12022152310000118 від 22.07.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України та проведенням у вказаній справі судово-медичної експертизи.

Розпорядженням ГоловиВерховного Суду«Про скасуваннярозпорядження від16березня 2022року №9/0/9-22,Про змінутериторіальної підсудностісудових справв умовахвоєнного стану(окремісуди Миколаївськоїта Харківськоїобластей)» від16.03.2022року №10/0/9-22та відповіднодо ч.7ст.147Закону України«Про судоустрійі статуссуддів",враховуючи неможливістьсудами здійснюватиправосуддя підчас воєнногостану Снігурівському районномусуду Миколаївськоїобласті змінено територіальну підсудністьсудових справна Бобринецькийрайонний судКіровоградської області.

Заступник начальника СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, від нього до суду надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів підтримав.

Представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Баштанської міської ради Миколаївської області в судове засідання не з`явився, про час, день та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином, його неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Неявка належним чином повідомлених учасників провадження не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно дост. 107 КПК Українифіксування розгляду даного клопотання за допомогою технічних засобів не здійснюється. Відповідно до вимогст. 108 КПК Україниведеться журнал судового засідання.

Дослідивши матеріали клопотання та зваживши доводи викладені в ньому, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх-здійснити їх виїмку.

Згідно п.2 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, відносяться в тому числі і відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

З витягу з ЄРДР встановлено, що 22.07.2022 року розпочато кримінальне провадження №12022152310000118 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України (а.с. 6).

З рапорта чергового Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області від 22.07.2022 року, встановлено, що 21.07.2022 року близько 23.00 год., на ґрунтовій дорозі неподалік с. Нововолодимирівка Березнегуватської ОТГ Баштанського району Миколаївської області відбулась дорожньо-транспортна пригода між автомобілем марки Аudi реєстраційний номер НОМЕР_1 під керуванням військовослужбовця - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та автомобілем марки ЗІЛ 135ЛМ реєстраційний номер НОМЕР_2 під керуванням військового ВЧ НОМЕР_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . В результаті ДТП ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , отримали тілесні ушкодження та були доставлені до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (а.с. 7-8).

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після ДТП було доставлено до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Баштанської міської ради Миколаївської області.

З відповіді КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Баштанської міської ради Миколаївської області, встановлено, що відповіді на запити надають в порядку ст. 159 КПК України (а.с. 11).

За таких підстав клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, наразі існує обґрунтована потреба у тимчасовому доступі до речей і документів з метою наступного вилучення для проведення судово-медичної експертизи.

Відповідно до змісту ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відсутність у матеріалах кримінального провадження медичної документації унеможливить проведення спеціальних досліджень, тобто стане перешкодою у забезпеченні завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, тому клопотання слідчого вмотивоване і підлягає задоволенню.

З огляду на перераховані обставини, керуючись ст.ст.162-164 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 та/або старшому слідчому СВ ВП №2 Баштанеького РВП ГУНП в Миколаївській області майору поліції ОСОБА_9 , заступнику начальника ВП - начальнику СВ ВП №2 Баштанеького РВП ГУНП в Миколаївській області майору поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ ВП №2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Баштанської міської ради Миколаївської області, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до медичної документації на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 із можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складається зазначена медична документація (медичних карт та ренген-знімків), з можливістю її вилучення.

Строк дії ухвали встановити до 23.05.2023 року.

Ухвала підлягає негайному виконанню та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109760916
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —383/511/23

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні