Ухвала
від 23.03.2023 по справі 916/621/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про затвердження мирової угоди та закриття провадження

"23" березня 2023 р.м. Одеса Справа № 916/621/23

Господарський суд Одеської області у складі судді Д`яченко Т.Г.

при секретарі судового засідання Гутниковій О.С.

розглянувши справу №916/621/23

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Грін Кул (21034, м. Вінниця, вул. Немирівське шосе, буд. 213; код ЄДРПОУ 40469992)

До відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю ПБМ Газ (65006, м. Одеса, вул. Вапняна, 87/5А; код ЄДРПОУ 33311787)

Про стягнення 292362,35 грн.

Представники:

від позивача: не з`явився

від відповідача: не з`явився

Встановив: В провадженні господарського суду Одеської області перебуває справа №916/621/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Грін Кул до Товариства з обмеженою відповідальністю ПБМ Газ про стягнення 292362,35 грн.

17.03.2023р. судом одержано заяву вх. № ГСОО 2-363/23 Товариства з обмеженою відповідальністю Грін Кул про затвердження мирової угоди.

Як вбачається зі змісту мирової угоди від 10.03.2023р., укладеної між Товариством з обмеженою відповідальністю Грін Кул та Товариством з обмеженою відповідальністю ПБМ Газ, сторонами досягнуто домовленість на наступних умовах:

Сторони визнають, що 08.09.2021р. між Товариством з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» як покупцем та Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» як постачальником було укладено Договір №08-09/7 на поставку товару - холодоагенту R290 у кількості 1200 кг та холодоагенту R600a у кількості 440 кг (далі - «Товар»), 3 урахуванням укладеної між сторонами додаткової угоди №1 від 16.09.2022 р. до Договору №08-09/7 від 08.09.2021 р. за Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» рахується заборгованість з поставки доопрацьованого Товарну вартість якого складає на 286011,00 грн. Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» звернулося з позовом до господарського суду Одеської області з позовом про стягнення вказаної заборгованості, 3% річних та інфляційних витрат. Ухвалою господарського суду Одеської області було відкрито провадження у справі №916/621/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» про стягнення та призначено підготовче судове засідання на 20.03.2023 р. о 10:20.

1.Сторони погодили, що сума заборгованості на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» зі оплати заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме: 286011,00 грн. ( двісті вісімдесят шість тисяч одинадцять гривень 00 копійок) з ПДВ., 3% річних заст. 625 ЦК України у розмірі 2045,17 грн. (дві тисячі сорок п`ять гривень 17 копійок), інфляційних втрат в розмірі 4306,18 (чотири тисячі триста шість гривень 18 копійок) та судового збору у розмірі 4385,43 грн (чотири тисячі триста вісімдесят п`ять гривень 43 копійки) підлягають сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» наступним чином:

а)частина суми заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме 95337,00 грн. (дев`яносто п`ять тисяч триста тридцять сім гривень 00 коп.) підлягає сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» протягом 15 календарних днів з дня винесення ухвали Господарського суду Одеської області про затвердження даної Мирової угоди;

б)частина суми заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме 95337,00 грн. (дев`яносто п`ять тисяч триста тридцять сім гривень 00 коп.) підлягає сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» протягом 35 календарних днів з дня винесення ухвали Господарського суду Одеської області про затвердження даної Мирової угоди;

в)частина суми заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме 95337,00 грн. (дев`яносто п`ять тисяч триста тридцять сім гривень 00 коп.) та сума 50% судового збору у розмірі 2193,00 грн. (дві тисячі сто дев`яносто три гривні 00 копійок) підлягають сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» протягом 65 календарних днів з дня винесення ухвали Господарського суду Одеської області про затвердження даної Мирової угоди;

г) Внаслідок виконання Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» всіх оплат, передбачених підпунктами «а», «б», «в» пункту 1 цієї мирової угоди. Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» відмовляється від позовних вимог в частині стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» суми 3 % річних за ст. 625 ЦК України у розмірі 2045,17 грн. (дві тисячі сорок п`ять гривень 17 копійок) та інфляційних втрат в розмірі 4306,18 (чотири тисячі триста шість гривень 18 копійок).

Кожна Сторона самостійно несе витрати на правову допомогу і вказані витрати не підлягають відшкодуванню або компенсації за рахунок іншої Сторони.

2.Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» заявляє, що у випадку належного виконання цієї Мирової угоди не матиме жодних майнових претензій до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» з приводу заборгованості, погашення якої є предметом даної Мирової угоди.

3.У разі прострочення погашення заборгованості більше ніж 3 (три) банківських днів, Товариство з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» сплачує Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» штраф в розмірі 6351,35 грн.

4.Положення даної Мирової угоди є обов`язковими для правонаступників будь-якої із Сторін,

5.Одностороння відмова від даної Мирової угоди не допускається.

6.Ця Мирова угода підписується Сторонами та передається на затвердження Господарського суду Одеської області. Підписана обома Сторонами Мирова угода має бути передана Товариством з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» на затвердження Господарського суду Одеської області разом з письмовою заявою про затвердження мирової угоди, закриття провадження у справі та повернення 50% судового збору згідно ч. 1 ст. 130 ГПК України - протягом 5 днів з дати укладення даної Мирової угоди, однак в будь-якому випадку не пізніше 15.03.2023 р.

7.Строк дії даної Мирової угоди розпочинає свій перебіг з моменту її затвердження Господарським судом Одеської області та закінчується її повним виконанням.

8.Ця Мирова угода укладена Сторонами українською мовою у трьох примірниках однакової юридичної сили, по одному для кожної із Сторін, а третій - для Господарського суду Одеської області, який залишається у матеріалах справи №916/621/23.

9.Сторони цієї Мирової угоди стверджують один одному та Господарському суду Одеської області, а також повідомляють усіх зацікавлених у тому осіб, що:

-в момент укладання даної Мирової угоди вони усвідомлювали (і усвідомлюють) значення своїх дій і могли (можуть) керувати ними;

-керівники Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ», які підписали дану Мирову угоду мають всі необхідні повноваження для її укладення та не мають жодних обмежень для укладення Мирової угоди згідно установчих документів:

-особи, які від імені та в інтересах Сторін підписали дану Мирову угоду, не визнані в установленому для того порядку недієздатними (повністю або частково), не перебувають у хворобливому стані та не страждають у момент укладення даної Мирової угоди на захворювання, що перешкоджають усвідомленню її суті;

-розуміють природу даної Мирової угоди, свої права та обов`язки за даною Мировою угодою:

-при укладенні даної Мирової угоди відсутній будь-який обман чи інше приховування фактів, які б мали істотне значення та були свідомо приховані Сторонами:

-відсутні будь-які інші обставини, що унеможливлюють або перешкоджають чи забороняють укладення даної Мирової угоди;

-Мирова угода не є результатом впливу тяжких для Сторін обставин:

-ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави;

- Вищі керівні органи кожної із Сторін надали відповідні погодження на укладення даної Мирової угоди на відповідних, викладених в ній умовах;

- володіють українською мовою, що дало їм можливість прочитати та правильно зрозуміти сутність даної Мирової угоди;

- наслідки затвердження цієї Мирової угоди, передбачені ст. 193 Господарського процесуального кодексу України Сторонам відомі.

10.Ця Мирова угода направляється Сторонами до Господарського суду Одеської області для її затвердження.

Розглянувши заяву про затвердження мирової угоди, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.192 ГПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з ч.4 ст.192 ГПК України, укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.231 ГПК України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Розглянувши матеріали справи та мирову угоду, укладену 10.03.2023р. між сторонами, суд вважає, що мирова угода стосується лише прав і обов`язків сторін щодо предмету позову, не порушує права та охоронювані інтереси інших осіб, укладена відповідно з вимогами приписів Господарського процесуального кодексу України, а умови, що в ній викладені, не суперечать чинному законодавству, повноваження сторін судом перевірені, у зв`язку з чим подана мирова угода підлягає затвердженню.

Отже, господарський суд дійшов висновку про задоволення спільної заяви та затвердження мирової угоди, що в свою чергу, відповідно до вимог п.7 ч.1 ст.231 ГПК України є підставою для закриття провадження у справі №916/621/23.

Відповідно до ч.4 ст.231 ГПК України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Згідно з ч.1 ст.130 ГПК України, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Згідно з ч.3 ст.7 Закону України "Про судовий збір", у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Отже, відповідно до вимог ч.1 ст.130 ГПК України, ч.3 ст.7 Закону України "Про судовий збір", позивачу підлягає поверненню 50% судового збору в розмірі 2192,43 грн.

Керуючись ч. 1 ст. 130, п.7 ч.1 ст.231, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, ч.3 ст.7 Закону України "Про судовий збір" суд, -

УХВАЛИВ:

1.Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Грін Кул від 17.03.2023р. вх. №ГСОО 2-363/23 про затвердження мирової угоди задовольнити.

2.Затвердити мирову угоду, укладену 10 березня 2023р. між сторонами по справі №916/621/23 в наступній редакції:

Сторони визнають, що 08.09.2021р. між Товариством з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» як покупцем та Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» як постачальником було укладено Договір №08-09/7 на поставку товару - холодоагенту R290 у кількості 1200 кг та холодоагенту R600a у кількості 440 кг (далі - «Товар»), 3 урахуванням укладеної між сторонами додаткової угоди №1 від 16.09.2022 р. до Договору №08-09/7 від 08.09.2021 р. за Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» рахується заборгованість з поставки доопрацьованого Товарну вартість якого складає на 286011,00 грн. Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» звернулося з позовом до господарського суду Одеської області з позовом про стягнення вказаної заборгованості, 3% річних та інфляційних витрат. Ухвалою господарського суду Одеської області було відкрито провадження у справі №916/621/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» про стягнення та призначено підготовче судове засідання на 20.03.2023 р. о 10:20.

1.Сторони погодили, що сума заборгованості на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» зі оплати заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме: 286011,00 грн. ( двісті вісімдесят шість тисяч одинадцять гривень 00 копійок) з ПДВ., 3% річних заст. 625 ЦК України у розмірі 2045,17 грн. (дві тисячі сорок п`ять гривень 17 копійок), інфляційних втрат в розмірі 4306,18 (чотири тисячі триста шість гривень 18 копійок) та судового збору у розмірі 4385,43 грн (чотири тисячі триста вісімдесят п`ять гривень 43 копійки) підлягають сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» наступним чином:

а)частина суми заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме 95337,00 грн. (дев`яносто п`ять тисяч триста тридцять сім гривень 00 коп.) підлягає сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» протягом 15 календарних днів з дня винесення ухвали Господарського суду Одеської області про затвердження даної Мирової угоди;

б)частина суми заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме 95337,00 грн. (дев`яносто п`ять тисяч триста тридцять сім гривень 00 коп.) підлягає сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» протягом 35 календарних днів з дня винесення ухвали Господарського суду Одеської області про затвердження даної Мирової угоди;

в)частина суми заборгованості у розмірі вартості невчасно доопрацьованого та поверненого Товару, а саме 95337,00 грн. (дев`яносто п`ять тисяч триста тридцять сім гривень 00 коп.) та сума 50% судового збору у розмірі 2193,00 грн. (дві тисячі сто дев`яносто три гривні 00 копійок) підлягають сплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» протягом 65 календарних днів з дня винесення ухвали Господарського суду Одеської області про затвердження даної Мирової угоди;

г) Внаслідок виконання Товариством з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» всіх оплат, передбачених підпунктами «а», «б», «в» пункту 1 цієї мирової угоди. Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» відмовляється від позовних вимог в частині стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» суми 3 % річних за ст.625 ЦК України у розмірі 2045,17 грн. (дві тисячі сорок п`ять гривень 17 копійок) та інфляційних втрат в розмірі 4306,18 (чотири тисячі триста шість гривень 18 копійок).

Кожна Сторона самостійно несе витрати на правову допомогу і вказані витрати не підлягають відшкодуванню або компенсації за рахунок іншої Сторони.

2.Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» заявляє, що у випадку належного виконання цієї Мирової угоди не матиме жодних майнових претензій до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» з приводу заборгованості, погашення якої є предметом даної Мирової угоди.

3.У разі прострочення погашення заборгованості більше ніж 3 (три) банківських днів, Товариство з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ» сплачує Товариство з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» штраф в розмірі 6351,35 грн.

4.Положення даної Мирової угоди є обов`язковими для правонаступників будь-якої із Сторін,

5.Одностороння відмова від даної Мирової угоди не допускається.

6.Ця Мирова угода підписується Сторонами та передається на затвердження Господарського суду Одеської області. Підписана обома Сторонами Мирова угода має бути передана Товариством з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» на затвердження Господарського суду Одеської області разом з письмовою заявою про затвердження мирової угоди, закриття провадження у справі та повернення 50% судового збору згідно ч. 1 ст. 130 ГПК України - протягом 5 днів з дати укладення даної Мирової угоди, однак в будь-якому випадку не пізніше 15.03.2023 р.

7.Строк дії даної Мирової угоди розпочинає свій перебіг з моменту її затвердження Господарським судом Одеської області та закінчується її повним виконанням.

8.Ця Мирова угода укладена Сторонами українською мовою у трьох примірниках однакової юридичної сили, по одному для кожної із Сторін, а третій - для Господарського суду Одеської області, який залишається у матеріалах справи №916/621/23.

9.Сторони цієї Мирової угоди стверджують один одному та Господарському суду Одеської області, а також повідомляють усіх зацікавлених у тому осіб, що:

-в момент укладання даної Мирової угоди вони усвідомлювали (і усвідомлюють) значення своїх дій і могли (можуть) керувати ними;

-керівники Товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Кул» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ПБМ ГАЗ», які підписали дану Мирову угоду мають всі необхідні повноваження для її укладення та не мають жодних обмежень для укладення Мирової угоди згідно установчих документів:

-особи, які від імені та в інтересах Сторін підписали дану Мирову угоду, не визнані в установленому для того порядку недієздатними (повністю або частково), не перебувають у хворобливому стані та не страждають у момент укладення даної Мирової угоди на захворювання, що перешкоджають усвідомленню її суті;

-розуміють природу даної Мирової угоди, свої права та обов`язки за даною Мировою угодою:

-при укладенні даної Мирової угоди відсутній будь-який обман чи інше приховування фактів, які б мали істотне значення та були свідомо приховані Сторонами:

-відсутні будь-які інші обставини, що унеможливлюють або перешкоджають чи забороняють укладення даної Мирової угоди;

-Мирова угода не є результатом впливу тяжких для Сторін обставин:

-ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави;

- Вищі керівні органи кожної із Сторін надали відповідні погодження на укладення даної Мирової угоди на відповідних, викладених в ній умовах;

- володіють українською мовою, що дало їм можливість прочитати та правильно зрозуміти сутність даної Мирової угоди;

- наслідки затвердження цієї Мирової угоди, передбачені ст. 193 Господарського процесуального кодексу України Сторонам відомі.

10.Ця Мирова угода направляється Сторонами до Господарського суду Одеської області для її затвердження.

3.Провадження у справі №916/621/23 - закрити.

4.Повернути з Державного бюджету України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Грін Кул (21034, м. Вінниця, вул. Немирівське шосе, буд. 213; код ЄДРПОУ 40469992) суму судового збору у розмірі 2192,43 (дві тисячі сто дев`яносто дві) грн. 43 коп., сплачену на підставі платіжного доручення №13352 від 10 лютого 2023р.

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю Грін Кул (21034, м. Вінниця, вул. Немирівське шосе, буд. 213; код ЄДРПОУ 40469992)

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю ПБМ Газ (65006, м. Одеса, вул. Вапняна, 87/5А; код ЄДРПОУ 33311787)

Ухвала про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання у строк, встановлений Законом України Про виконавче провадження.

Повний текст ухвали складено 24 березня 2023р.

Ухвала набирає чинності 23 березня 2023р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня складання повного тексту ухвали.

Суддя Д`яченко Тетяна Геннадіївна

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109772936
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/621/23

Ухвала від 23.03.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 20.02.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні