Ухвала
від 23.03.2023 по справі 440/1693/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

23 березня 2023 року м. ПолтаваСправа № 440/1693/19

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Бойко С.С., розглянувши у письмовому провадженні заяву Управління Державної казначейської служби України у Печерському районі м. Києва про заміну боржника у виконавчому листі, виданого Полтавським окружним адміністративним судом у справі № 440/1693/19,

В С Т А Н О В И В:

13 березня 2023 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління державної казначейської служби України у Печерському районі про заміну боржника, а саме: Офісу великих платників податків на Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Відповідно до частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

Ухвалою суду від 15 березня 2023 року заяву Управління Державної казначейської служби України у Печерському районі м. Києва про заміну боржника у виконавчому листі виданому Полтавським окружним адміністративним судом у справі №440/1693/19 призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

Заявник у поданій заяві просив суд розглядати заяву без участі представника.

Стягувачем подано клопотання про розгляд заяви без участі представника.

Про дату розгляду заяви боржник та заінтересована особа повідомлялися шляхом направлення копій ухвали на офіційні електронні адреси.

Дослідивши матеріали справи та заяву, суд встановив такі обставини та відповідні до них правовідносини.

14 травня 2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОМ-ЕНЕРГО ПРОДУКТ" звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Офісу великих платників податків Державної податкової служби України, в якому просило скасувати податкове повідомлення-рішення №0018374205 від 29.12.2018.

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 06 серпня 2019 року по справі №440/1693/19 позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМ-ЕНЕРГО ПРОДУКТ" до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення задоволено повністю. Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України від 29.12.2018 №0018374205. Стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМ-ЕНЕРГО ПРОДУКТ" витрати зі сплати судового збору в розмірі 7948,36 грн (сім тисяч дев`ятсот сорок вісім гривень тридцять шість копійок).

13 березня 2020 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №440/1693/19.

У подальшому до суду від Управління державної казначейської служби України у Печерському районі надійшла заява про заміну боржника, а саме: Офісу великих платників податків на Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

В обгрунтування заяви зазначено, що в Управлінні державної казначейської служби України у Печерському районі знаходиться на виконанні виконавчий лист Полтавського окружного адміністративного суду від 13 березня 2020 року № 440/1693/19 про стягнення коштів із Офісу великих платників податків Державної податкової служби. Однак, на даний час правонаступником Офісу, який припиняється, є Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання територіальних органів Державної податкової служби» від 30 вересня 2020 року № 893 (далі - Постанова № 893) ліквідовано як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком (у тому числі Офіс великих платників податків).

Установлено, що територіальні органи Державної податкової служби, що ліквідуються відповідно до пункту 1 цієї постанови, продовжують здійснювати свої повноваження та функції до утворення Державною податковою службою територіальних органів згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови та прийняття рішення про можливість забезпечення здійснення такими органами повноважень та функцій територіальних органів, що ліквідуються. Таке рішення приймається Державною податковою службою після здійснення заходів, пов`язаних із внесенням до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань даних про територіальні органи Державної податкової служби, що будуть утворені згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови, як відокремлені підрозділи юридичної особи публічного права, затвердженням положень про них, структур, штатних розписів, кошторисів та заповненням 30 відсотків вакансій;

Права та обов`язки територіальних органів Державної податкової служби, що ліквідуються відповідно до пункту 1 цієї постанови, переходять Державній податковій службі та її територіальним органам у межах, визначених положеннями про Державну податкову службу та її територіальні органи (пункт 2 Постанови 893).

Згідно з наказом Державної податкової служби України "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби" від 30 вересня 2020 року № 529 утворені як відокремлені підрозділи Державної податкової служби України територіальні органи згідно з переліком (додаток до цього наказу), серед яких Офісу великих платників податків ДПС немає. Натомість у переліку є Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків та Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Наказом Державної податкової служби України "Про початок забезпечення здійснення територіальними органами ДПС повноважень та функцій" від 24 грудня 2020 року № 755 розпочато з 01 січня 2021 року здійснення територіальними органами ДПС своїх повноважень.

Таким чином, з 01 січня 2021 року Офіс великих платників податків ДПС не здійснює повноваження та функції як контролюючий орган у сфері реалізації державної податкової політики.

Наказом ДПС України від 12 листопада 2020 року № 643 затверджено Положення про Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Згідно пунктом 1 цього Положення Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків територіальним органом, утвореним на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України. Міжрегіональне управління забезпечує реалізацію повноважень ДПС у взаємовідносинах з великими та іншими платниками, які перебувають на обліку в цьому управлінні, і здійснює їх податкове супроводження.

Міжрегіональне управління є правонаступником майна, прав та обов`язків Офісу великих платників податків ДПС (ЄДРПОУ 43141471) у відповідних сферах діяльності.

Відповідно до пункту 15 вказаного Положення Міжрегіональне управління утворюється без статусу юридичної особи та є органом державної влади, має окремий баланс, рахунки в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, печатку та бланк зі своїм найменуванням та із зображенням Державного Герба України, є розпорядником бюджетних коштів.

З урахуванням вищевказаних положень нормативно-правових актів Північним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків розпочато виконання функцій і повноважень Офісу великих платників податків ДПС, що припиняється.

За викладених обставин, суд доходить висновку про наявність підстав для задоволення заяви Управління Державної казначейської служби України у Печерському районі м. Києва про заміну боржника у виконавчому листі виданому Полтавським окружним адміністративним судом у справі №440/1693/19.

На підставі викладеного, керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління Державної казначейської служби України у Печерському районі м. Києва про заміну боржника у виконавчому листі виданого Полтавським окружним адміністративним судом у справі №440/1693/19 - задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі, виданому Полтавським окружним адміністративним судом 13 березня 2020 року у справі № 440/1693/19 з Офісу великих платників податків Державної податкової служби (код ЄДРПОУ 43141471) на Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків (код ЄДРПОУ ВП 44131658).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення судового рішення шляхом подання апеляційної скарги в порядку визначеному частиною восьмою статті 18, частинами сьомою-восьмою статті 44 та статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.С. Бойко

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109782596
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну боржника у виконавчому листі, виданого Полтавським окружним адміністративним судом у справі № 440/1693/19

Судовий реєстр по справі —440/1693/19

Ухвала від 23.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 15.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 06.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 17.05.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 01.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 11.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 04.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 22.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 17.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні