Ухвала
від 23.03.2023 по справі 641/1070/23
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/641/1362/2023 Справа № 641/1070/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 березня 2023 року Суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова Зелінська І.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи Служба у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради Богодухівського району Харківської області, Богодухівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла вказана позовна заява, у якій позивач просив визнати його батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Внести зміни до актового запису №05 від 24.02.2012 року, вчиненого Довжицькою сільською радою Золочівського району Харківської області, про народження ОСОБА_3 та записати у графі «батько» ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст.27ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно позовної заяви останнє відоме зареєстроване місце проживання відповідача ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України, у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Згідно відомостей ВОМІРМП УПГПР ГУДМ України в Харківській області від 20.03.2022 року, що були надані на запит Комінтернівського районного суду м. Харкова, з метою перевірки місця реєстрації відповідача ОСОБА_2 , вбачається, що остання зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , що відноситься до територіальної юрисдикції Золочівського районного суду Харківської області.

Разом зцим,частиною 1ст.28ЦПК Українипередбачена альтернативнапідсудність завибором позивача, зокрема, у позовах про визнання батьківства відповідача, які можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача. Натомість у вказаній справі визнати за ним батьківство просить позивач. Вказана обставина виключає можливість обирати підсудність за вибором позивача, а тому застосуванню підлягають норми які визначають правила загальної підсудності, а саме, пред`явлення позову за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або перебування відповідача.

Враховуючи вищевикладене, справа не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Комінтернівського районного суду м. Харкова, а належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Золочівського районного суду Харківської області.

Однак розпорядженням Верховного судувід 14.03.2022 № 7/0/9-22змінено територіальну підсудність судових справ Золочівського районного суду Харківської області наДиканський районний суд Полтавської області.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст.31ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, серед іншого, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Приймаючи до уваги викладене, цивільну справу належить передати на розгляд за підсудністю до Диканського районного суду Полтавської області.

Керуючись ст. 27, 31, 260, 261, 352-355 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи Служба у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради Богодухівського району Харківської області, Богодухівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини, передати за підсудністю на розгляд до Диканського районного суду Полтавської області.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення.

Суддя -І. В. Зелінська

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109790739
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —641/1070/23

Рішення від 12.07.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні