Постанова
від 23.03.2023 по справі 518/510/23
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

23.03.2023 Справа №: 518/510/23 Провадження № 1-в/518/11/2023

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2023 року

Ширяївський районний суд Одеської області у складі:

Головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання ВП №2 Березівського РВП ГУНП в Одеській області про встановлення адміністративного нагляду у відношенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Старі Маяки, Ширяївського району, Одеської області, мешканця АДРЕСА_1 , раніше судимого 23.09.2013 року Ширяївським районним судом Одеської області за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст.185 ч.3 КК України та призначено покарання позбавлення волі строком 3 роки, на підставі ст. 75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік; 19.09.2016 року Любашівським районним судом Одеської області за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.115 КК України та призначено покарання 7 років 6 місяців позбавлення волі, який звільнився з місць позбавлення волі 26.07.2022 року, -

ВСТАНОВИВ:

23.03.2023 року до суду надійшло подання про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 з місць позбавлення волі після відбування вироку на шлях виправлення не став, вчиняв хуліганські дії, не працював, систематично порушував громадський порядок, за що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

Заформальними ознаками ОСОБА_3 підпадає під дію Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі».

Просить встановити наступні обмеження: заборонити вихід з будинку за місцем проживання з 22.00 години вечора до 06.00 години ранку наступного дня; заборонити виїзд в особистих справах за межі населеного пункту за місцем проживання без дозволу органів внутрішніх справ; заборонити перебування в кафе, магазинах, барах та інших місцях, де проводиться продаж спиртних напоїв на розлив; зобов`язати проходити реєстрацію у ВП №2 Березівського РВП ГУНП в Одеській області з 9.00 до 10.00 години ранку 1, 2, 3 та 4 четверга кожного місяця.

Представник ВП №2 Березівського РВП ГУ НП в Одеській області надав суду заяву про розгляд подання без його участі, просив встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_3 строком на 12 місяців.

Особа, щодо якої внесено подання ОСОБА_3 надав суду заяву про розгляд подання без його участі, не заперечував щодо встановлення нього адміністративного нагляду.

Вивчивши подане подання, документи та докази додані до нього, суд вважає, що подання начальника ВП №2 Березівського РВП ГУНП в Одеській області підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно доЗакону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» від 01.12.1994 року № 264/94-ВРіз послідуючими змінами і доповненнями, який визначає умови і порядок встановлення та здійснення адміністративного нагляду за окремими категоріями раніше судимих осіб та їх обов`язки, встановлено, що адміністративний нагляд - це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюється органами внутрішніх справ (ст.1).

Адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них (ст.2).

Згідно п. «в» ст. 3 Закону адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Підставами для встановлення адміністративного нагляду згідно п «в» ст.4 Закону є:матеріали органів Національної поліції - щодо осіб, зазначених у пункті "в" статті 3 цього Закону.

ОСОБА_3 звільнився з місць позбавлення волі 26.07.2022 року.

ОСОБА_3 систематично порушує громадський порядок, за що на протязі року неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

На підставі викладеного, суд вважає можливим встановити у відношенні ОСОБА_3 адміністративний нагляд, оскільки він був засуджений Ширяївським районним судом Одеської області за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст.115 ч.1 КК України, призначено покарання 7 років 6 місяців позбавлення волі, звільнений з місць позбавлення волі 26.07.2022 року, після відбуття покарання незважаючи на попередження систематично вчиняв адміністративні правопорушення, що свідчить про наявність для цього підстав передбачених п. «в» ч. 1 ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі».

Керуючись п. «в» ч. 1 ст. 3, ст. ст. 5, 6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника ВП №2 Березівського РВП ГУНП в Одеській області про встановлення адміністративного нагляду у відношенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Встановити у відношенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адміністративний нагляд за місцем проживання, строком на 12 (дванадцять) місяців, а також обмеження, передбачені ст. 10 Закону: заборонити вихід з будинку за місцем проживання з 22.00 години вечора до 06.00 години ранку наступного дня; заборонити виїзд в особистих справах за межі населеного пункту за місцем проживання без дозволу ВП №2 Березівського РВП ГУНП в Одеській області; заборонити перебування в кафе, магазинах, барах та інших місцях, де проводиться продаж спиртних напоїв на розлив; зобов`язати проходити реєстрацію у ВП №2 Березівського РВП ГУНП в Одеській області з 9.00 до 10.00 години ранку 1, 2, 3 та 4 четверга кожного місяця.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено28.03.2023
Номер документу109794292
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —518/510/23

Постанова від 23.03.2023

Кримінальне

Ширяївський районний суд Одеської області

Тарасенко М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні