Ухвала
від 24.03.2023 по справі 809/1243/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"24" березня 2023 р.Справа № 809/1243/17

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Микитюка Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області до Товариства з додатковою відповідальністю "Коломийська пересувна механізована колона №82" про стягнення заборгованості в розмірі 833,94 грн,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, 15.03.2023, як правонаступник Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області звернулося до суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа в справі за адміністративним позовом Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області до Товариства з додатковою відповідальністю "Коломийська пересувна механізована колона №82" про стягнення заборгованості в розмірі 833,94 грн.

Заява мотивована тим, що 21.07.2020 державним виконавцем, відповідно до пункту 9 частини 1 статті 37 Закону України Про виконавче провадження, винесено постанову про повернення виконавчого документу стягувачу. Однак, постанова про повернення виконавчого документу та виконавчий лист на адресу стягувача не надходили та при пересилці втрачені.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області в судове засідання не з`явився, однак на адресу суду направив клопотання про розгляд заяви, за її відсутності.

Боржник в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду заяви повідомлялись належним чином.

Відповідно до частини 3 статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється (частина 4 статті 229 цього Кодексу).

За таких обставин, суд вважає за необхідне розглянути заяву про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання за відсутності учасників справи, без здійснення фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши вказану заяву суд зазначає таке.

20.09.2017 за наслідками розгляду даної адміністративної справи, суд вирішив заявлені позовні вимоги, прийняв рішення про повне задоволення позовних вимог та стягнув з Товариства з додатковою відповідальністю "Коломийська пересувна механізована колона №82" (код ЄДРПОУ 01037554) на користь Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 37904176) заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за серпень 2017 року в розмірі 833,94 грн (вісімсот тридцять три гривні дев`яносто чотири копійки).

09.11.2017 Івано-Франківським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист за №809/1243/17, який перебував на виконанні у Коломийському міськрайонному відділі ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) у виконавчому провадженні ВП №60021113.

Згідно листа Коломийського міськрайонного відділу ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) за № 21.12-19/98394 від 20.12.2022 державним виконавцем, відповідно до пункту 9 частини 1 статті 37 Закону України Про виконавче провадження, винесено 21.07.2020 постанову про повернення виконавчого документу виконавчого листа за № 809/1243/17 від 09.11.2017 та при пересилці вказаний виконавчий лист втрачено.

Підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VІІ Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Частиною 5 статті 12 Закону України Про виконавче провадження у разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв`язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред`явлення такого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв`язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника - з дня закінчення строку дії відповідної заборони.

Відповідно до частини 1 статті 28 Закону України Про виконавче провадження копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження) доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простим поштовим відправленням або доставляються кур`єром, крім постанов про відкриття виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу, повідомлення стягувачу про повернення виконавчого документа без прийняття до виконання, постанов, передбачених пунктами 1-4 частини дев`ятої статті 71 цього Закону, які надсилаються рекомендованим поштовим відправленням. Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

Визначальною умовою для видачі дубліката виконавчого листа, до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів, у разі його втрати, є звернення із заявою про його видачу до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв`язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення, строк пред`явлення такого документа до виконання після переривання, встановлюється з дня його повернення.

Частиною 1 статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Суд встановив, що виконавчий лист за № 809/1243/17 видано Івано-Франківським окружним адміністративним судом 09.11.2017, строк його пред`явлення до 04.02.2018. Державним виконавцем, відповідно до пункту 9 частини 1 статті 37 Закону України Про виконавче провадження, винесено 21.07.2020 постанову про повернення виконавчого документу - виконавчого листа за № 809/1243/17 від 09.11.2017 та при пересилці вказаний виконавчий лист втрачено.

Таким чином, враховуючи, що виконавчий лист за № 809/1243/17 від 09.11.2017 втрачено, що унеможливлює встановити фактичну дату повернення стягувачу цього виконавчого документу, і такі обставини є поважними причинами пропуску строку для пред`явлення дубліката виконавчого листа до виконання, то суд вважає подану заяву про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання обґрунтованим та такою, що підлягає до задоволення.

Керуючись пунктом 18 розділу VІІ Перехідні положення, статтями 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, задовольнити.

Видати Головному управлінню Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (індекс 76018, вулиця Січових Стрільців, будинок 15, місто Івано-Франківськ, код ЄДРПОУ 20551088) дублікат виконавчого листа за № 809/1243/17, виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом про стягнення з Товариства з додатковою відповідальністю "Коломийська пересувна механізована колона №82" (код ЄДРПОУ 01037554) на користь Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 37904176) заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за серпень 2017 року в розмірі 833,94 грн (вісімсот тридцять три гривні дев`яносто чотири копійки).

Поновити Головному управлінню Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (індекс 76018, вулиця Січових Стрільців, будинок 15, місто Івано-Франківськ, код ЄДРПОУ 20551088) строк для пред`явлення до виконання дубліката виконавчого листа, виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом про стягнення з Товариства з додатковою відповідальністю "Коломийська пересувна механізована колона №82" на користь Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за серпень 2017 року в розмірі 833,94 грн (вісімсот тридцять три гривні дев`яносто чотири копійки).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання суддею.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її підписання суддею, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду або через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя /підпис/Микитюк Р.В.

Дата ухвалення рішення24.03.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109813718
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості в розмірі 833,94 грн

Судовий реєстр по справі —809/1243/17

Ухвала від 24.03.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 23.02.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 02.08.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 20.09.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Лучко О.О.

Ухвала від 11.09.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Лучко О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні