Ухвала
від 28.03.2023 по справі 353/233/23
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/233/23

Провадження № 2/353/132/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2023 рокум.Тлумач

Суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області Луковкіна У.Ю., ознайомившись з матеріалами справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ДОВІРА ТА ГАРАНТІЯ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в :

ТзОВ «Фінансова компанія «ДОВІРА ТА ГАРАНТІЯ» звернулось до Тлумацького районного суду Івано-Франківської області з позовом до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Згідно ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно ч.ч. 6, 8 ст. 187 ЦПК України у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи. Суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

Як вбачається з відповіді № 1058 від 28.03.2023 року, отриманої з Єдиного державного демографічного реєстру, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значиться зареєстрованим по АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Згідно ч. 1 ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи те, що відповідач ОСОБА_2 значиться зареєстрованим по АДРЕСА_1 , суд вважає, що справа не підсудна Тлумацькому районному суду Івано-Франківської області, а тому її слід передати на розгляд Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області для розгляду по суті.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 27, 31, 32, 187, 260-261, 353-355 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Цивільну справу за позовомТовариства зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«ДОВІРА ТАГАРАНТІЯ» до ОСОБА_1 простягнення заборгованості передати з Тлумацького районного суду Івано-Франківської області до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області для розгляду по суті.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, що є датою її ухвалення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України,здійснюється напідставі ухвалисуду непізніше п`ятиднів післязакінчення строкуна їїоскарження,а вразі поданняскарги -не пізнішеп`ятиднів післязалишення їїбез задоволення.

СуддяУ. Ю. ЛУКОВКІНА

Дата ухвалення рішення28.03.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109828731
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —353/233/23

Рішення від 24.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні