Ухвала
від 13.01.2023 по справі 490/332/23
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва

54020, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/12, inbox@ct.mk.court.gov.ua

490/332/23

н\п 1-кс/490/234/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2023 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого в СВ ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва з погодженим із прокурором Херсонської окружної прокуратури ОСОБА_4 клопотанням про надання дозволу на проведення огляду, за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та вилучення слідів, речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, врятування життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

В обґрунтування клопотання вказав, що СВ ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023231030000054 від 11.01.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , 11.01.2023, близько 06.00 години, переслідуючи прямий умисел, направлений таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, з корисливих мотивів, з метою наживи, в умовах воєнного стану, перебуваючи біля зупинки громадського траспорту на розі вул. Унівеситетська Миру у м. Херсоні, шляхом пошкодження ролетів та розбиття вікна, проник до приміщення павільйону в комплексі з зупинкою громадського транспорту на розі вул. Університетської та вул. Миру, в районі буд. №8 у м. Херсоні, звідки викрав продукти харчування, належні потерпілому ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , в результаті чого спричинив останньому матеріальний збиток на суму 1410 грн., а також кавоварку автоматичну машину для гарячих напоїв, Bianchi Gaiga Style Touch, серійний номер НОМЕР_1 , належну ТОВ «Трейд Сервіс Альянс» (код ЄДРПОУ 40868692), в результаті чого спричинив останньому матеріальний збиток на суму 43 735,80 грн., після чого залишив місце вчинення злочину, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 в невстановлений час та в невстановленому місці, не маючи права на зберігання бойових припасів, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, у порушення вимог Положення про дозвільну систему, затвердженого Постановою КМУ № 576 від 12.10.1992 та Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і вихолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, спорядження гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів, затвердженої наказом МВС України № 622 від 21.08.1998 переслідуючи прямий злочинний умисел, направлений на незаконне придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу, шляхом знахідки придбав та зберігав за місцем свого мешкання за адресою АДРЕСА_1 бойові припаси, а саме: складові частини гранати РГД-5 (підривач типу УЗРГМ (УЗРГМ-2) та заряд вибухової речовини в металевому корпусі), які при поєднанні (сукупності) придатні для здійснення вибуху, до моменту їх виявлення та вилучення працівниками поліції в ході огляду місця події, що мало місце 11.01.2023.

11.01.2022, о 06.00 год., ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , затримано в порядку ст. 208 КПК України, за вчинення злочинів передбачених ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 263 КК України.

11.01.2023 слідчим СВ ВП № 1 ХРУП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 , в період часу з 10:01 по 11:44, було проведено огляд місця події за адресою : АДРЕСА_1 , власником якої згідно підтверджуючих документів, являється гр. ОСОБА_7 , яка була присутня під час огляду та в присутності якої було вилучено: кавову машину «GALA STYLE 1ES-23B WTEDSYFV6. шоколадні батончики, два «MARS MAX» та два «Bounty», які поміщено до сейф-пакету №WAR 1366347. предмет зовні схожий на корпус гранати РГД5, який поміщено до сейф-пакету №АВ2022588. предмет зовні схожий на запал, який поіменно до сейф-пакету №АВ2022589. три змиви на марлеві тампони, які поміщено до паперових конвертів, а саме: з корпусу предмету схожого на гранату РГД5; з предмету зовні схожого на гранату; корпусу кавової машини. два контрольні змиви на марлеві тампони поміщено до паперових конвертів. Слідчим винесено постанову про визнання речовим доказом, вилучених вищевказаних речей

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, вважаю необхідним клопотання задовольнити, виходячи з наступного.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

З урахуванням викладеного, беручи до уваги той факт, що у слідства були достатні підстави вважати, що в будинку за адресою: АДРЕСА_1 знаходяться речі, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та в подальшому можуть бути визнані доказами вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, огляд проводився без ухвали слідчого судді у невідкладному випадку, передбаченому ч. 3 ст. 233 КПК України, вважаю необхідним клопотання слідчого задовольнити.

Керуючись ст.ст. 233, 235, 237, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду місця події за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та вилучення слідів, речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, врятування життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_8

Дата ухвалення рішення13.01.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109829564
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —490/332/23

Ухвала від 13.01.2023

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 13.01.2023

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 13.01.2023

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні