Ухвала
від 28.03.2023 по справі 591/8863/21
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №591/8863/21

Провадження № 2-п/591/9/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 березня 2023 року м. Суми

Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого судді Сидоренко А.П.

з участю секретаря судового засідання Чмуневич М.О.

представників заявника Зюзь Є.О., Логвин М.В.

позивачки ОСОБА_1

представника позивачки ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька спортивна школа» Зюзь Євгена Олександровича про перегляд заочного рішення Зарічного районного суду м. Суми у справі №591/8863/21 за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Страшка Євгена Володимировича до Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» про визнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Зарічного районного суду м. Суми від 28 грудня 2022 року, ухваленим в справі за вищезазначеним позовом, позовні вимоги ОСОБА_1 до Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» про визнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії задоволено.

Визнано неправомірним та скасовано Наказ № 33 від 09 листопада 2021 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 .

Визнано неправомірним та скасовано Наказ №53-К від 09 листопада 2021 року про зменшення тижневого навантаження тренеру-викладачу ОСОБА_1 .

Визнано неправомірним та скасовано Наказ № 40 від 02 грудня 2021 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 .

Зобов`язано директора Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» Зюзь Є.О. сформувати та затвердити тренеру-викладачу з кінного спорту ОК НТЗ «Сумська кінна ДЮШС» Тихоновій О.М. 1 групу базової підготовки та 2 групи початкової підготовки: 1 року та 2 року навчання.

Стягнуто з Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 3632 грн. 00 коп.

06 березня 2023 року представник відповідача звернувся до суду із заявою про перегляд вказаного заочного рішення, в якому посилається на те, що зі змістом цього рішення він ознайомився 16 лютого 2023 року. Вказує, що він не був повідомлений про час та дату розгляду справи, а тому не мав можливості надати суду докази, які б підтверджували необгрунтованість заявлених позовних вимог. Просить переглянути зазначене заочне рішення, скасувати його та призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 10 березня 2023 року призначено справу за вказаною заявою про перегляд заочного рішення до розгляду на 28 березня 2023 року о 09 год. 15 хв.

В судовому засіданні представники заявника підтримали заяву про перегляд заочного рішення, позивачка та її представник заперечували проти її задоволення, посилаючись на необгрунтованість.

Суд, вислухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява про перегляд заочного рішення підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно положень ч.1 ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

У відповідності до п. 2 ч. 3 ст. 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, представник відповідача не міг з поважних причин з`явитися в судове засідання, оскільки не отримав судові повістки про розгляд справи, а також докази, на які він посилається мають істотне значення, тому заява про перегляд заочного рішення підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 284, 287, 288 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву представника Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька спортивна школа» Зюзь Євгена Олександровича про перегляд заочного рішення Зарічного районного суду м. Суми у справі №591/8863/21 за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Страшка Євгена Володимировича до Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» про визнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії задовольнити.

Скасувати заочне рішення Зарічного районного суду м. Суми від 28 грудня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Страшка Євгена Володимировича до Обласного комунального навчально-тренувального закладу «Сумська кінна дитячо-юнацька Спортивна школа» про визнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання 31 травня 2023 року о 14 год. 00 хв. в приміщенні Зарічного районного суду м. Суми (м. Суми вул. Академічна, 13 каб. 505), з викликом учасників справи.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання вказаної ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.П.Сидоренко

Дата ухвалення рішення28.03.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109830651
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання неправомірними та скасування наказів, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —591/8863/21

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 18.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Рішення від 06.01.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Рішення від 28.12.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні