Ухвала
від 27.03.2023 по справі 756/3659/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

27.03.2023 Справа № 756/3659/23

Унікальний № 756/3659/23

Провадження № 2/756/2748/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 березня 2023 року суддя Оболонського районного суду м. Києва Яценко Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Приватне акціонерне товариство «Енергополь України», про поділ спільного майна подружжя, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду в порядку цивільного судочинства з вищевказаною позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа: Приватне акціонерне товариство «Енергополь України», про поділ спільного майна подружжя.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позовну заяву слід залишити без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Вимоги до форми та змісту позовної заяви встановлені ст.175 ЦПК України.

Відповідно до п.4 ч.3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, зокрема, зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Так, зміст позовних вимог (п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України) - це певна форма захисту, яку просить позивач від суду, і має суттєве значення при розгляді справи та відповідно вимагає чіткого визначення, оскільки у випадку задоволення позову, зміст таких вимог викладається у резолютивній частині судового рішення.

Проте, указаним вимогам процесуального закону позовна заява не відповідає, оскільки звертаючись до суду із позовом про поділ спільного майна подружжя ОСОБА_1 просить: розділити спільне майно подружжя шляхом визнання за ОСОБА_1 права власності на частину в квартирі АДРЕСА_1 , яка зареєстрована за ОСОБА_2 , номер запису об`єкта нерухомого майна про право власності №16786402 згідно даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Разом з тим, позивач не вказує, що в порядку поділу майна слід виділити відповідачу.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додається документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до положення ст.6 Закону України «Про судовий збір», в редакції станом на час подання заяви, судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі, у тому числі з використанням електронного платіжного засобу або за допомогою платіжних пристроїв. Сплата судового збору за допомогою електронного платіжного засобу оформляється квитанцією платіжного термінала, чеком банкомата, сліпом або іншими документами за операціями з використанням електронних платіжних засобів у паперовій або електронній формі. Сплата судового збору за допомогою платіжного пристрою оформляється за допомогою касового документа (квитанції, чека тощо), який містить усі обов`язкові реквізити касового документа.

Предметом даного спору є відносини майнового характеру.

При зверненні до суду позивачем сплачено судовий збір у розмірі 1250 грн. 00 коп., проте, згідно ст. 4 Закону України «Про судовий збір», в редакції станом на час подання позовної заяви, ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що в перерахунку з урахуванням ціни позову в розмірі 1 250 000 грн. складає 12 500 грн.

Беручи до уваги, що позивачем сплачено судовий збір не в повному обсязі, позивачу слід доплатити судовий збір у сумі 11 250 грн. 00 коп. на відповідний розрахунковий рахунок за наступними реквізитами, викладеними на сайті суду ob.ki.court.gov.ua, а саме:

Отримувач коштів ГУК у м.Києві/Оболон.р-н/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37993783

Банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.)

Код банку отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача UA718999980313111206000026006

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Оболонський районний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа).

Отже, на виконання вимог судді позивачу слід надати уточнену позовну заяву визначившись зі змістом позовних вимог та доплатити судовий збір відповідно до вимог Закону України «Про судовий збір» на відповідний розрахунковий рахунок та надати до суду оригінал документа в підтвердження повної сплати судового збору, або зазначити підстави звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, вважаю за необхідне залишити позов без руху, надавши позивачу строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Приватне акціонерне товариство «Енергополь України», про поділ спільного майна подружжя - залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків десять днів з дня отримання копії даної ухвали.

У разі невиконання вимог ухвали в зазначений строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109843611
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —756/3659/23

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні