Ухвала
від 27.03.2023 по справі 320/3484/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви

27 березня 2023 року м. Київ 320/3484/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В., розглянувши позовну заяву

Товариство з обмеженою відповідальністю «Бюро інвестиційних проектів-проектний менеджмент»

до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві

про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Бюро інвестиційних проектів-проектний менеджмент» з позовом до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві , в якому позивач просить суд визнати протиправним податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у м. Києві від 19.12.2022 № 378190413 і скасувати його.

Відповідно до вимог частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, зокрема, чи: відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Судом під час вирішення питання про відкриття провадження у справі встановлено недоліки позовної заяви, у зв`язку із чим ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22.02.2023 позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу строк протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали, для усунення недоліків, про які вказано в ухвалі, а саме шляхом подання до суду: позовну заяву що відповідає вимогам статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України із зазначенням відомостей щодо місцезнаходження позивача з урахуванням викладених судом зауважень.

На адресу суду надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Бюро інвестиційних проектів проектний менеджмент» у додатках якої зазначено адміністративний позов та копія адміністративного позову, однак вказані документи відсутні у додатках до заяви, що підтвердужється даними відповідного Акта.

Приписами частини другої статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України обумовлено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

З урахуванням викладеного та з метою забезпечення правового принципу доступу до правосуддя, суддя дійшов висновку щодо необхідності продовження процесуального строку усунення недоліків позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Бюро інвестиційних проектів проектний менеджмент» шляхом подання безпосередньо до суду: позовну заяву що відповідає вимогам статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України із зазначенням відомостей щодо місцезнаходження позивача з урахуванням викладених судом зауважень.

Суд звертає увагу позивача, що у разі невиконання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху у відповідності до приписів пункту 2 частини першої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Керуючись ст.ст. 121, 169, 243, 248, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

1. Продовжити встановлений ухвалою від 22 лютого 2023 про залишення позовної заяви без руху процесуальний строк на усунення недоліків позовної заяви.

2. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю «Бюро інвестиційних проектів проектний менеджмент» п`ятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

3. Копію даної ухвали направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109848139
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/3484/23

Ухвала від 27.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 27.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 22.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні