Рішення
від 23.03.2023 по справі 924/116/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"23" березня 2023 р. Справа № 924/116/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю. В., при секретарі с/з Загроцька А.Ю., розглянувши матеріали справи

за позовом міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал", м. Хмельницький

до приватного підприємства "Форвард", м. Хмельницький

про стягнення грошей

за участю представників сторін:

від позивача - Буяльська Н.В.

від відповідача - Сергійчук Ю.В.

встановив:

Позивач в позові просить суд стягнути з відповідача 340 682, 78 грн. заборгованості із водопостачання, 373 307, 76 грн. заборгованості за водовідведення, 196, 71 грн. плата за абонентське обслуговування.

Обгрунтовуючи позов, позивач відмічає, що між сторонами укладено договір про надання послуг юридичним особам з централізованого водопостачання та водовідведення номер 4979 від 07.06.19, який 24.05.22 переукладено на новий термін. За цим договором відповідачу надано послуги з водопостачання і водовідведення за адресою: Старокостянтинівське шосе, 2/1Г.

Позивач, на виконання вказаного договору надав відповідачу відповідні послуги за період з лютого 2021 року по серпень 2021 року, за які відповідач вчасно не розрахувався. Заборгованість за цей період стягнута з відповідача в силу рішення суду в справі № 924/890/21.

Оскільки договір продовжував діяти і після ухвалення вищевказаного рішення, позивач продовжував надавати відповідачу відповідні послуги, зокрема за період 01.09.21 - 01.01.23. Проте, відповідач неналежно виконував свої зобов`язання відносно оплати, в силу чого виник борг у заявленій сумі. Також, згідно договору і ЗУ „Про житлово-комунальні послуги" відповідач зобов`язаний оплатити абонентську плату за період липень 2022 - січень 2023.

На ряду з будинком по вул. Старокостянтинівське шосе, 2/1Г, відповідач побудував ще будинки: 2А, 2Б, 2В, 2Е, 2К, 2Л. Прокладені відповідачем мережі від одного будівельного майданчика до іншого, не передані на баланс Хмельницької територіальної громади, а тому вони рахуються в відповідача на балансі. Тому, відповідач зобов`язаний обслуговувати дані мережі та сплачувати за надані йому комунальні послуги відповідно до показників встановленого на вводі загального лічильника.

Споживачі, що проживають у будинках по Старокостянтинівському шосе, 2А, 2Б, 2В, 2Е, 2К, 2Л перебувають на абонентському обліку в позивача та уклали з ним індивідуальні договори. Внаслідок цього, при здійснені розрахунку боргу, показники лічильників вказаних будинків не враховуються.

Розрахунок боргу відбувався наступним чином: місячний показник загального лічильника, який встановлений на вводі в масив від якого (даного показника) віднімаються показники усіх лічильників абонентів, що проживають за адресами: Старокостянтинівське шосе, 2А, 2Б, 2В, 2Е, 2К, 2Л. Після цього, результат множиться на тариф та додається 20 відсотків ПДВ.

Представник позивача у судовому засіданні позов підтримав, наполягав на його задоволенні.

Представник відповідача в судовому засіданні подав клопотання про повернення розгляду справи до стадії підготовчого провадження. Крім того, він зазначив, що позивач у розрахунку боргу прийняв до уваги показники лічильників абонентів, що проживають за адресами: Старокостянтинівське шосе 2А, 2Б, 2В, 2Е, 2К, 2Л. Проте, у матеріалах даної справи відсутні відомості про означені показники, що унеможливлює встановлення об`єктивності розрахунку об`єму наданих послуг.

Відмічене клопотання відповідача не підлягає задоволенню, оскільки дана дія (перехід до стадії підготовчого провадження) не передбачена ГПКУ. Обгрунтовуючи дане клопотання, відповідач, в якості причин переходу до стадії підготовчого провадження відмітив необхідність подання відзиву і додаткових доказів. Суд зазначає, що враховуючи вказану відповідачем практику щодо переходу до стадії підготовчого провадження, для задоволення такого клопотання суду необхідно встановити наявність виняткових випадків які зумовлюють таке повернення. Однак, відповідач таких обставин не навів та не вказав причин неподання відзиву і доказів у встановлений строк, що також суперечить умовам ч. 8 ст. 80 ГПКУ, яка обумовлює можливість подання доказів поза встановлений строк на їх подання в разі, коли особа яка їх подає обґрунтувала неможливість їх подання з причин, що не залежать від неї. Вказівка відповідача на необхідність отримання відповіді на адвокатський запит не може вважатися винятковою обставиною для задоволення клопотання, оскільки адвокатський запит здійснено 20.03.23, тобто також після призначення справи до розгляду по суті - ухвала від 01.03.23.

Отже, суд розглядає справу за наявними матеріалами.

Матеріалами справи встановлено.

15.08.13 МКП „Хмельницькводоканал" для ПП „Форвард" складено технічні умови № 206 для проектування водопостачання та водовідведення об`єкта, житлових будинків на об`єкт - зблоковані будинки з окремими квартирами, які мають свій власний вихід з вулиці (600 квартир) на вул. Старокостянтинівське шосе, 2/1 Г.

13.11.14 між МКП „Хмельницькводоканал" (виконавець) та ЖБК „Форвард" (замовник) укладено договір номер 58 ІМ в силу якого виконавець зобов`язаний виготовити замовнику технічну документацію, схему мереж та акт розмежування балансової належності зовнішніх мереж водопроводу та каналізації зблокованих будинків з окремими квартирами що мають свій власний вихід з вулиці (600 квартир) по вул. Старокостянтинівське шосе, 2/1Г в м. Хмельницький, а замовник зобов`язаний прийняти та оплатити надані послуги на умовах, встановлених договором.

13.11.14 сторони підписали акт розмежування балансової належності зовнішніх мереж водопроводу та каналізації зблокованих будинків з окремими квартирами що мають свій власний вихід з вулиці (600 квартир) по вул. Старокостянтинівське шосе, 2/1Г у м. Хмельницький.

07.06.19 відповідач подав позивачу заяву та просить укласти договір на послуги водовідведення і водопостачання.

07.06.19 МКП „Хмельницькводоканал" (виконавець) та ПП „Форвард" (споживач) уклали договір про надання послуг юридичним особам з централізованого водопостачання та водовідведення номер 4979 у силу якого виконавець зобов`язується надавати споживачеві вчасно і відповідної якості послуги з централізованого водопостачання, водовідведення. Споживач повинен своєчасно оплачувати вищевказані послуги за встановленими тарифами в строки та на умовах передбачених договором.

27 жовтня 2021 р. Господарським судом Хмельницької області постановлено рішення в справі номер 924/890/21 за позовом МКП „Хмельницькводоканал" до ПП „Форвард" про стягнення заборгованості з водопостачання і водовідведення, за неналежне виконання договору номер 4979 від 07.06.19, яким (рішенням) позов задоволено.

24.05.22 МКП „Хмельницькводоканал" (виконавець) та ПП „Форвард" (споживач) уклали договір з індивідуальним споживачем у будівлі, приміщення якої є самостійними об`єктами нерухомого майна, про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення номер 4979, в силу якого виконавець зобов`язується надавати споживачеві послуги з централізованого водопостачання, послуги з централізованого водовідведення та послуги з абонентського обслуговування, а споживач зобов`язується оплачувати надані послуги за тарифами, встановленими згідно законодавства, в порядку, строки і на умовах, передбачених договором.

У силу п. 2.1. договору тарифи на послуги встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і становлять: на централізоване водопостачання 14, 17 грн/м. куб з ПДВ; на централізоване водовідведення 13, 22 грн/м. куб. з ПДВ.

В силу п. 2.3. договору плата за послуги складається із: 1) плата за послуги з централізованого водопостачання; 2) плата за послуги з централізованого водовідведення; 3) плата за абонентське обслуговування, граничний розмір якої визначається КМУ. Плата за абонентське бслуговування становить 28, 10 грн. за місяць.

Відповідно п. 3.8. договору розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Оплата послуг здійснюється не пізніше останнього числа місяця, що настає за розрахунковим періодом, якщо інша дата не визначена договором. Рахунки на оплату послуг формуються виконавцем. Рахунки надаються у паперовому вигляді. За згодою споживача рахунки можуть надаватися йому в електронному вигляді, зокрема шляхом доступу до електронних систем обліку розрахунків. Термін подачі рапорта і тримання рахунку 18 число розрахункового місяця. Оплата послуг відбувається протягом 3-х робочих днів від дати отримання рахунку.

Договір укладається строком на один рік з 24.05.22 до 23.05.23, в частині взаєморозрахунків - до повного виконання сторонами своїх зобов`язань (п. 10.1.).

Договір підписаний обома сторонами і скріплений їх печатками.

Також надано додатки до Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м. Хмельницького, зокрема - допустимі концентрації (ДК) забруднюючих речовин у стічних водах на випусках споживачів до системи централізованого водовідведення м. Хмельницького та перелік забруднюючих речовин, що заборонені до скидання до систем централізованого водовідведення.

Позивач направив відповідачу попередження (від 25.07.22, 26.09.22, 17.05.22) відносно того, що в разі неоплати заборгованості за водопостачання та водовідведення на протязі 3 х операційних днів з дня отримання рахунку водопостачання і водовідведення буде припинено без додаткового попередження. Вказано, що: станом на 25.07.22 відповідач має борг: водопостачання - 564 966, 97 грн., каналізація - 550 349, 67 грн., абонплата - 56, 21 грн.; станом на 26.09.22 відповідач має заборгованість: водопостачання - 616 347, 84 грн., каналізація - 603 513, 84 грн., абонплата - 112, 41 грн.; станом на 17.05.22: водопостачання - 512 912, 11 грн., каналізація - 493, 296, 83 грн.

Направлення зазначеного підтверджується рекомендованими повідомленнями від 26.07.22, 27.09.22, 18.05.22, де вказано: відправник - позивач, одержувач - відповідач.

Крім того у справу подано: розрахунок об`єму використаних послуг відповідно до наданих абонентом рапортів за період з вересня 2021 по січень 2023; розрахунок боргу з водопостачання за період 01.09.21 - 01.01.23, розрахунок боргу з водовідведення за період 01.09.21 - 01.01.23; розрахунок боргу з абонплати за період 01.07.22 - 01.01.23.

Також рапорти і рахунки-фактура (рапорти підписані чи підписані і скріплені печаткою відповідача, рахунки підписані та скріплені печатками позивача):

- рапорти про спожиту воду та стоки відповідача: від 18.09.21, від 18.10.21, від 18.11.21, від 18.12.21, від 18.01.22, від 18.02.22, від 18.04.22, від 18.05.22, від 18.06.22, від 18.07.22, від 18.08.22, від 18.09.22, від 18.10.22, від 18.11.22, від 18.12.22

- рахунки - фактура номер 3601 від 15.09.21 (водопостачання) на суму 28 830, 48 грн., номер 3602 від 15.0921 (водовідведення) на суму 26 695, 97 грн., номер 3601 від 18.10.21 (водопостачання) на суму 22 632, 34 грн., номер 3602 від 18.10.21 (водовідведення) на суму 22 166, 23 грн., номер 3601 від 12.11.21 (водопостачання) на 32 277, 10 грн., номер 3602 від 12.11.21 (водовідведення) на суму 30 146, 69 грн., номер 3601 від 15.12.21 (водопостачання) на суму 18 487, 98 грн., номер 3602 від 15.12.21 (за водовідведення) на суму 17 242, 49 грн., номер 3601 від 12.01.22 (водопостачання) на суму 19 193, 69 грн., номер 3602 від 12.01.22 (водовідведення) на суму 20 417, 89 грн., номер 3601 від 12.01.22 (водопостачання) на суму 19 193, 69 грн. номер 3602 від 12.01.22 (водовідведення) на суму 20 417, 89 грн. (даних два рахунки на такі ж суми та за період, як попередні два, проте, дані рахунки, на відмінну від попередніх не містять засвідчення про отримання), номер 3601 від 14.02.22 (водопостачання) на суму 31 844, 48 грн., номер 3602 від 14.02.22 (водовідведення) на суму 31 257, 30 грн., номер 3601 від 22.03.22 (водопостачання) на суму 17 318, 18 грн., номер 3602 від 22.03.22 (водовідведення) на суму 16 919, 45 грн., номер 3601 від 14.04.22 (водопостачання) на суму 19 288, 09 грн., номер 3602 від 14.04.22 (водовідведення) на суму 17 880, 43 грн., номер 3601 від 16.05.22 (водопостачання на суму 16 439, 52 грн., номер 3602 від 16.05.22 (водовідведення) на суму 16 905, 43 грн., номер 3601 від 13.06.22 (водопостачання) на суму 29 945, 44 грн., номер 3602 від 13.06.22 (водовідведення) на суму 29 084, 74 грн., номер 3601 від 19.07.22 (водопостачання) на суму 28 032, 22 грн., номер 3602 від 19.07.22 (водовідведення) на суму 27 968, 10 грн., номер 3616 від 15.08.22 (абонплата) на суму 28, 10 грн., номер 3601 від 15.08.22 (водопостачання) на суму 39 794, 98 грн., номер 3602 від 15.08.22 (водовідведення) на суму 40 198, 45 грн., номер 3616 від 15.09.22 (абонплата) на суму 28, 10 грн., номер 3601 від 15.09.22 (водопостачання) на суму 17 870, 89 грн., номер 3602 від 15.09.22 (водовідведення) на суму 18 965, 72 грн., номер 3616 від 17.10.22 (абонплата) на суму 28, 10 грн., номер 3601 від 17.10.22 (водопостачання) на суму 29 704, 51 грн., номер 3602 від 17.10.22 (водовідведення) на суму 32 841, 94 грн., номер 3616 від 15.11.22 (абонплата) на суму 28, 10 грн., номер 3601 від 15.11.22 (водопостачання) на суму 12 712, 28 грн., номер 3602 від 15.11.22 (водовідведення) на суму 13 716, 32 грн., номер 3616 від 20.12.22 (абонплата) на суму 28, 10 грн., номер 3601 від 20.12.22 (водопостачання) на суму 40 999, 60 грн., номер 3602 від 20.12.22 (водовідведення) на суму 41 388,61 грн.

Заслухавши представників сторін, дослідивши подані докази та давши їм оцінку в сукупності, суд врахував таке.

Згідно ст. 11 Цивільного кодексу України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Правовідносини, які виникли між сторонами за своїм характером являються господарськими, виходячи зі змісту ст.ст. 173, 174 ГК України, як такі, що виникли з господарського договору, і відповідно до ст. 1 Господарського кодексу України є предметом його регулювання.

Відповідно до ст. 175 Господарського кодексу України майнові зобов`язання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України.

У відповідності із ст. 173 Господарського кодексу, господарським визнається зобов`язання, що виникає між суб`єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб`єкт (зобов`язана сторона, у тому числі боржник) зобов`язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб`єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб`єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов`язаної сторони виконання її обов`язку.

Згідно ст. 174 Господарського кодексу України господарські зобов`язання можуть виникати, зокрема, з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач та відповідач уклали договір про надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення від 07.06.19, визначивши умови, права та обов`язки сторін, які є обов`язковими для них. Аналіз предмету даного договору та предмету договору від 24.05.22 (також надання послуг водопостачання та водовідведення з додаванням абонентської плати) дає підстави стверджувати, що договір від 24.05.22 фактично продовжує регулювання відносин за договором від 07.06.19. Також необхідно врахувати, що згідно договору від 07.06.19 строк його дії один рік з 07.06.19 по 06.06.20. Проте, згідно п. 10.1 цього договору договір вважається щороку продовженим, якщо за місяць до закінчення строку його дії однією з сторін не буде письмово заявлено про його розірвання чи необхідність перегляду. Отже, враховуючи відсутність доказів наявності заяв про розірвання договору, останній продовжено до 06.06.21 та до 06.06.22. З урахуванням підписання договору від 24.05.22 та положень п. 12.1 вказаного договору (після підписання даного договору всі попередні договори втрачають юридичну силу), суд виходить з того, що правовідносини між сторонами відносно надання послуг водопостачання і водовідведення за спірний період (01.09.21 - 01.01.23) регулюються як договором від 07.06.19, так і договором від 24.05.22.

Згідно ст. 901 ЦК України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Згідно ст. 629 ЦК України договір є обов`язковий для виконання сторонами.

За ст. 903 ЦКУ якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов`язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

З позовних матеріалів вбачається, що позивач на виконання умов договорів надав відповідачу послуги з водопостачання і водовідведення в період з вересня 2021 року по грудень 2022 року., що підтверджується рахунками-фактура за відповідний період (помісячно), де вказано, що рахунки оформлено за водопостачання і водовідведення. Разом з тим, починаючи з серпня 2022 року по грудень 2022 року, позивачем виставлено також рахунки за абонплату, що встановлено пдп. 3 п. 2.3. договору, укладеного 24.05.22

Прийняття / споживання послуг відповідачем підтверджується підписом представника відповідача в рахунках в графі „Отримав" та рапортами відповідача про спожиту воду та стоки.

Обов`язок оплати послуг, відповідно до договорів, виникає у відповідача не пізніше / протягом 3 робочих днів з моменту одержання рахунку. Отже, враховуючи дати рахунків-фактури, станом 24.12.22 (останні рахунки 20.12.22) увесь обсяг наданих послуг, з урахуванням обонплати мав бути оплачений. Згідно п. 2.3. договору абонплата є складовою частиною плати за послуги. Тому, строк її оплати такий же як і за водовідведення і водопостачання. Крім того, за п. 11 ч. 1 ст. 1 Закону „Про житлово-комунальні послуги" плата за абонентське обслуговування - платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг (далі - індивідуальний договір) або за індивідуальним договором з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг (далі - індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем) (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і з постачання та розподілу електричної енергії), що включає витрати виконавця, пов`язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), крім випадків, визначених цим Законом, а також за виконання інших функцій, пов`язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води). За ст. 5 означеного Закону комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.

Проте, як вбачається з розрахунку оплата проведена не в повному обсязі. Докази оплати в повному обсязі, в зазначені у договорі строки у справі відсутні.

Заперечуючи проти позову, представник відповідача в судовому засіданні зазначив, що позивач не подав достатньо доказів для перевірки обґрунтованості розрахунку позовних вимог. З цього приводу судом враховується, що а ні на момент виставлення рахунків відповідачу на оплату послуг, а ні на момент направлення попереджень про наявність боргу та необхідність його оплати від 17.05.22, 26.09.22, 25.07.22, у відповідача не виникало питань щодо обґрунтованості здійснених позивачем нарахувань за надані послуги. Такі заперечення з`явилися у відповідача лише після подання позову та на стадії судового розгляду по суті. За таких обставин вони не можуть бути прийняті до уваги.

Згідно ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Відповідно до ч. 1 ст. 530 ЦК України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Відповідно до ст. 193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Статтею 525 Цивільного кодексу України обумовлено, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно ст. 610 ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Враховуючи, що строк оплати пропущено (докази оплати відсутні), у відповідача виникла заявлена до стягнення заборгованість. Відтак, позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 232, 233, 236, 237, 238, 240, 241, 256 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

Позов задовольнити.

Стягнути з приватного підприємства "Форвард" (29000, м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 28, ЄДРПОУ 31998860, р/р НОМЕР_1 в АТ "Оксі Банк") на користь міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал" (29000, м. Хмельницький, вул. Водопровідна, 75, ЄДРПОУ 03356128, р/р НОМЕР_2 в ОУ АТ "Ощадбанк") 340 682, 78 (триста сорок тисяч шістсот вісімдесят дві грн. 78 коп.) заборгованості із водопостачання, 373 307, 76 грн. (триста сімдесят три тисячі триста сім грн. 76 коп.) заборгованості за водовідведення, 196, 71 грн. (сто дев`яносто шість грн. 71 коп.) абонентське обслуговування, 10 712, 81 грн. (десять тисяч сімсот дванадцять грн. 81 коп.) судових витрат.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. (ч.1, 2 ст. 241 ГПК України).

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. (ч.1 ст. 256 ГПК України).

Суддя Ю.В. Гладюк

Повний текст рішення складено 28.03.23.

Віддрук / напр. 3 прим:

1 - до справи

2 - позивачу (kmwater2@ukr.net)

3 - відповідачу ( serhiichukbarristers@gmail.com

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено30.03.2023

Судовий реєстр по справі —924/116/23

Ухвала від 31.07.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Студенець В.І.

Постанова від 14.06.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 29.05.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 05.05.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Рішення від 23.03.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 01.03.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 31.01.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні